Visningar

sön 23 sep 12:00 - 12:45
Öppen visning - Välkommen!
mån 24 sep 17:30 - 18:00
Öppen visning - Välkommen!
Pris
2 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Alströmergatan 32 A, 3 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
35 kvm
Avgift
1 568 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad med många bevarade originaldetaljer - populär förening med underbar innergård

Underbart boende i populär förening med högt och fritt läge mot den grönskande innergården. Lägenheten har en öppen social planlösning med rymligt vardagsrum där plats finns för både matplats och sällskapsdel. Sängen får en avskiljd plats i sovalkoven. Det fräscha köket ligger med direkt access till vardagsrum och har öppna hyllor och ljusa ytskikt. Den maskinella utrustningen består av gashäll med två plattor, varmluftsugn och kyl/frys. Badrummet är helkaklat i ljusa färger. Två inbyggda klädkammare erbjuder goda förvaringsmöjligheter.
Genomgående är lägenheten målad i vitt med vitpigmenterade furutiljor i original. Du finner fina materialval som kombineras med bevarade originaldetaljer som speglade innerdörrar och vackra fönsterbänkar i sten.

Brf Färjan är en stor och ytterst välskött förening med bland annat föreningslokal och två gästlägenheter. Innergården som är en av Stockholms vackraste ger dig en blomstrande trädgård med porlande fontän och härlig grillplats.

På Alströmergatan 32 kombinerar du ett lugnt läge med närhet till allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer och gym. Västermalmsgallerian, flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger en kort promenad bort. Där finns
också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. En av Fridhemsplans tunnelbaneuppgångar ligger direkt runt hörnet från fastigheten. Om du gillar att motionera är det lika nära till Kungsholms Strand med promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt Kungsholmen. Här når du även snabbt Hornsbergs fantastiska strandpromenad som kantras av flertalet restauranger och badbryggor. Ett närlivs ligger precis invid föreningens stora entré.

Beskrivning

Hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Här finns hatthylla. På golvet ligger de bevarade originalgolven som är ljust pigmenterade. Ljusa väggar.

Vardagsrummet är luftigt och med ett stort fönsterparti med utsikt över grönskande innergård. Fönsterbänkskivor i sten och spanjonetthandtag. Vardagsrummet har en nisch som är perfekt för tv och bokhylla. Två inbyggda klädkammare. På golvet ligger de bevarade originalgolven som är ljust pigmenterade. Ljusa väggar.

Köket nås från vardagsrummet och är utrustat med gashäll, varmluftsug och kyl/frys. Ljusa materialval och fondtapet. På golvet ligger de bevarade originalgolven som är ljust pigmenterade.

Från vardagsrummet nås sovalkoven som ger sängen en avskiljd plats. Ingång till badrummet och plats för en byrå. På golvet ligger de bevarade originalgolven som är ljust pigmenterade. Ljusa väggar.

Badrummet är helkaklat med dusch bakom vikbara glasdörrar. Handfat samt wc.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017 Energideklaration - Färjan.pdf Stadgar - Färjan.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75%.

Storlek

Boarea 35 kvm. Areauppgifter enligt mätning. Hos förening registrerad som 34 kvm).

Rum

1 rum.

Lägenhetsnummer

116

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Våningsplan 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1932
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB:s Brf Färjan
Organisationsnummer: 702000-6909
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 116
Antal lägenheter: 487
Antal lokaler: 42

Bostadsrättsförening parkering: Boendeparkering i området eller garage i separat kö (kostnad ca 1.000:-/månad)

Bostadsrättsförening TV och bredband: Föreningen har ett förmånligt avtal med Bredbandsbolaget vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset för 250/100 mbits lina på ca 130 kr/mån, om alla går med blir priset 120 kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379 kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni.

Bostadsrättsförening gemensamma ytor: Hobbyrum
Vindsförråd
Återvinningsrum
Föreningslokal (30 personer)
Övernattningslägenheter- Uppgång O
Tvättstugan -nitton maskiner varav fem ej bokningsbara, sju separata rum
Cykelställ och cykelförråd: mellan ingång C och D finns ett cykelförråd med barnvagnsparkering

Föreningens renoveringar

Köksstammar 1973
El-stigar 1993
Badrumstammar 1994
Fasad (utvändig mot gata) 1995
Tvättstuga 2007
Tak 2009
Färjans fasad (innergård) 2010
Dykarens fasad 2011
Element/Värme 2011
Portkoder/lås 2012
Byte av blandare i badrum 2012
Fönster 2013
Ventilationskontroll 2013 godkänd- endast kolfilterfläktar tillåts
Målning av samtliga trapphus 2014/15
Byte av undercentral 2016

Energideklaration

Energiprestanda: 138 kWh/kvm år.

TV

Kabel-tv, ingår i månadsavgiften (analogt/digitalt basutbud).

Internet

Bredband, Bredbandsbolaget Föreningen har ett förmånligt avtal med Bredbandsbolaget vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset för 250/100 mbits lina på ca 130 kr/mån, om alla går med blir priset 120 kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379 kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni.

Månadsavgift

Avgift: 1 568 SEK / mån

Driftskostnad

Enhetsmätning av el: Fast och rörlig avgift debiteras varje enskild lägenhet med faktiskt förbrukning på månadsavin.
Gas: Abonnemang och förbrukningsavgit har varje lägenhet direkt med Stockholm Gas.
Värme: Fastigheten är uppvärmd via fjärrvärme

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.17823 %
Andel av årsavgiften: 0.17823 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter