Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Tornstigen 22A, Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
4 133 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerad 3:a

Accepterat pris, ring för privatvisning! Varmt välkomna till denna optimalt planerade 3:a belägen på Tornstigen 22A i centrala Sundbyberg. Här bor ni i en smakfullt renoverad bostad med Tornparkens grönska som närmsta granne. När ni kliver innanför dörren till denna bostad möts ni av en välkomnade hall där ni får en bra överblick över hela bostaden. Golvet utgörs av fin marmorklinker i hallen och i resten av bostaden ligger vitlaserat parkettgolv och väggarna är vitmålade vilket ger ett stilrent första intryck. Här finns också ett vackert ljusinsläpp via flertalet stora fönster i äldre karaktär, som släpper in ljus från flera väderstreck. Vidare finner ni bostadens hjärta som består av ett stort allrum med plats för stort matbord och soffdel, härifrån når ni via charmiga dubbeldörrar den stora terrassen. På denna terrass vänd i sydväst läge kan magiska solnedgångar avnjutas och detta blir som ett extra rum till bostaden. Vidare finns två sovrum i bra storlek, bra förvaring i bostaden och via två källarförråd, ett stambytt badrum och ett renoverat kök med marmorkakel vilket sätter pricket över i:et i denna vackert renoverade bostad.


På Tornstigen 22A bor ni i lugna Tornparken. Här har ni grönskande tallar och vackra färgglada byggnader som närmast granne. Samtidigt bor ni med några få minuters promenad till både Duvbo tunnelbanestation och Sundbybergs centrum. På Tornstigen har ni det bästa av två världar - lugnet och grönskan med stadspulsen runt hörnet. Bostaden och läget passar alla tänkbara målgrupper, den blivande barnfamiljen har närhet till flertalet förskolor och Tornparkens nya lekpark ska invigas under 2019. För den som önskar stadspuls finns en uppsjö av kommunikationer, restauranger och övrigt serviceutbud runt husknuten. Brf Tornbacka är en stabil förening där medlemmarna och styrelsen är engagerade och har en fin sammanhållning.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med vita väggar och fin marmorklinker på golvet med golvvärme under. Här finns avhängningsmöjligheter till höger och stor garderob med spegeldörrar till vänster. Plats för övrigt förvaringsmöblemang om så önskas.

BADRUM
Stambytt badrum som är helkaklat i vitt med skön golvvärme. Fint ljusinsläpp via ett litet fönster. Badrummet är så pass rymligt att det får plats en WC, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin, regndusch med vikbara glasdörrar samt handdukstork.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum är det största och här finns bra förvaring via en inbyggd garderob/klädkammare samt ytterligare en garderob med skjutdörrar. Här ryms även en stor säng och tillhörande sängbord. Golvet utgörs av vitlaserad parkett och väggarna är vita - vilket följer hela bostaden. Stort fönster ut mot bostadens terrass.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum är beläget i mitten av bostaden och blir bostadens knytpunkt. Här finns plats för matbord för minst 6 personer och även en soffdel. I detta rum finns ett fint ljusinsläpp via fönster från övriga rum och via dubbeldörrarna ut mot terrassen.

UTEPLATS
Upphöjd trädäckad terrass belägen i sydväst läge. Här finns plats för stor grill, soffgrupp och även matbord.

KÖK
U-format, renoverad kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Bra förvaring via vita över och underskåp och under dessa döljer sig integrerad diskmaskin och kyl/frys. Här finns en ordentlig arbetsbänk i ljusgrå kulör med fint marmorkakel ovan. Övrig maskinell utrustning består av fläkt, micro, spishäll och ugn. Stort fönster som bidrar till fint ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum angränsar till köket och är perfekt som barnrum, gästrum eller hobby/arbetsrum. Här ryms en säng och förvaring om så önskas.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

33-0114

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1943
Fönster: 2-glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tornbacka
Organisationsnummer: 769608-2622
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 33-0114
Antal lägenheter: 37
Antal lokaler: 1

Föreningens fastighet består av tre flerbostadshus med totalt 37 lägenheter varav 4 är hyresrätter och en lokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej men delat ägande är ok. Föreningen äger inte marken.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser men på omkringliggande gator finns gott om parkering via Sundbybergs boendeparkering för en kostnad om 300 kr/mån.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Bahnhof för Internet och TV-grundutbud via Comhem. Kostnaden ligger som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften och är 239kr/månad för 1000/1000 Mb.

Gemensamma utrymmen: Till bostaden hör två källarförråd. I föreningen finns två tvättstugor belägna på Tornstigen 20B och Tornstigen 24B. I föreningen finns avsatta cykelparkeringar och plats i källaren finns för vinterförvaring.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planer på att förändra avgiften, enligt styrelsen 2019-03-11.

Föreningens renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR enl. styrelsen:
2005 Komplett stambyte i alla lägenheter samt källare
2007 Nybyggd tvättstuga i hus 24. Byte av tvättmaskiner i hus 20.
2008 Installation av två bergvärmepumpar med tillhörande borrhål
2009 Balkonger installerade i majoriteten av föreningens lägenheter
2012 Renovering av samtliga trapphus.
2013 installation av bredband (fiber).
2015 Upprättat en underhållsplan för fastigheterna
2016 Byte av stödmur samt omläggning av asfalt mellan hus 20 och 22
2018 Lokal i föreningen avyttrades till privatperson för att skapa ytterligare en lägenhet i föreningen.

KOMMANDE RENOVERINGAR enl. styrelsen:
2019 Takrenovering
Föreningen avser även att ingå ett gemensamt avtal med elleverantör vilket bör göra att elkostnaden per hushåll går ned. Inga nya lån kommer behöva tas upp utan dessa renoveringar kommer bekostas med kapital som finns i föreningens kassa, enligt styrelsen.

Energideklaration

Energiförbrukning: 191 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 4 133 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 239 kr tillkommer för bredband 1000/1000 MB.

Driftskostnad

562 SEK varav:
Försäkring: 240 SEK
Elektricitet: 322 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.03270 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Upphöjd terrass belägen i sydvästläge.

Övrigt

OMRÅDESINFO:
I Sundbyberg finns något för alla - Närhet till natur och avkoppling samtidigt som Sundbybergs är en metropol av kommunaktioner och stadspuls. Sundbyberg är känt för sitt otroliga utbud av restauranger för den som gillar att avnjuta god mat och trevliga miljöer. För den shoppingsugne har man förutom Sturegatans charmiga butiker och Signalfabriken även gångavstånd till Mall of Scandinavia och Bromma blocks. Utbudet av träningsanläggningar är stort, det finns en simhall med idrottsplats och härliga promenadstråk längs med vackra Lötsjön och Råstasjön eller varför inte promenera längs Bällstaån och in till centrala Stockholm.

Barnfamiljen passar även den bra i centrala Sundbyberg då det finns flera parker såsom Tornparken, Golfängarna och Ursviks friluftsområde för utflykter samt flertalet skolor, förskolor och gymnasium runtom Sundbybergs alla stadsdelar.

KOMMUNIKATIONER:
- Citybanan/pendeltåg: Stationen Sundbybergs station tar dig med citybanan till Odenplan på 4 minuter och stationen därpå är Stockholm city. Pendeltåg/regionaltåg till flera städer i Sverige.
- Tunnelbana: Blå linje. Du har nära både till stationen Duvbo, Näckrosen och Sundbybergs centrum. In till centrala Stockholm tar det ca 10 minuter.
- Tvärbana och bussar: Utbudet av bussar är enormt och tar dig till stora delar av Stockholm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy