Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 195 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 26 maj 10:45 - 11:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 195 000 SEK / utgångspris
Adress
Lavettvägen 42, 4/4 tr, Rissne, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
66.9 kvm
Avgift
3 612 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Topprenoverad 2:a högst upp i huset med milsvid utsikt!

Varmt välkomna högst upp i huset på Lavettvägen 42 och denna totalrenoverade 2:a. Detta boende har verkligen allt man kan önska sig. När ni kliver in genom dörren möts ni av ett fint ljusinsläpp som är genomgående i bostaden, i hallen finns bra förvaring via en separat klädkammare. Från hallen nås bostadens badrum som renoverades 2017 på ett stilrent sätt och bekvämligheter såsom golvvärme och tvättmaskin sattes in. Vidare finner ni en öppen planlösning där vägg mellan kök och vardagsrum har öppnats upp och skapar en social och ljus atmosfär i bostaden. Köket renoverades 2013 på ett modernt och stilrent sätt. Denna öppna planlösning erbjuder stora fönsterytor med ytterst lite insyn, vilket är unikt i hela Rissne. Vardagsrummet är rymlig och erbjuder plats för soffa och arbetsdel, det finns till och med möjlighet att avgränsa en del av bostaden så att det blir en mini 3:a. Från vardagsrummet nås bostadens balkong som är belägen högst upp i huset med en milsvid utsikt och en fantastisk vy. Balkongen är belägen i västläge och enastående solnedgångar kan här avnjutas! Från vardagsrummet nås därefter bostadens stora sovrum med ett fint hörnfönster som även det har fri utsikt helt utan insyn.

Här bor ni i Brf Lavetten Örnen som är en bra förening med en trevlig grannsämja där de boende verkligen trivs. Föreningen består av två gårdar som är belägna med några få minuters gång till Rissne centrum där tunnelbana, bussar och matbutiker finns. Framtidsplanerna i Rissne är stora och området växer så det knakar, läs gärna mer under "övrigt".

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL
Smart planerad hall med avhängningsyta och plats för förvaring och tillgång till en stor separat klädkammare. I hallen ligger praktisk mörk klinker och väggarna är ljusa.

BADRUM
Bostadens badrum är renoverat med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. I badrummet finns dusch med glasväggar, WC, tvättmaskin, handfat med kommod och spegelskåp ovan. Fint ljus
via spotlights i tak.

KÖK
Renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Förvaring via vita underskåp och öppna hyllplan över arbetsbänken i trä. Köket är fint designat med kakel hela vägen upp till taket som skapar en fantastisk rymd. Maskinell utrustning består av kyl och frys i full höjd omringad av förvaring bakom vita luckor, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. I köket finns en naturlig matplats vid fönstret för 4-8 personer. Golvet utgörs av ekparkett.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp via stora fönsterytor och vackra burspråk. Här finns plats för stor soffa och övrigt möblemang. Ljusa väggar och ekparkett på golvet. Från vardagsrummet nås bostadens balkong.

BALKONG
Fantastisk balkong belägen i västläge. Fin utsikt utan insyn med grönska, takåsar och milsvid utsikt runt omkring. På golvet ligger trall och balkongen skyddas av ett tak.

SOVRUM
Bostadens sovrum nås från vardagsrummet och här får en stor säng plats samt utrymme för förvaring. Här finns charmiga hörnfönster för fint ljusinsläpp. Väggarna är ljust gråa och på golvet ligger ekparkett.

FÖRRÅD:
Till bostaden hör ett separat källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Lavetten Örnen Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 66.9 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

04243

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1983
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Lavetten Örnen
Organisationsnummer: 769616-5856
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 04243
Antal lägenheter: 155
Antal lokaler: 3
Brf Lavetten Örnen bildades 2007 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 155 lägenheter och 3 lokaler varav ca 137 st i dagsläget är upplåtna med bostadsrätt och ca 18 st är hyresrätter. Föreningens hus är belägna på två gårdar med adresserna Lavettvägen 31-35 samt 41-45.

Parkering: I föreningen finns fyra olika parkeringsmöjligheter:
1. Utomhusparkering på gatan på förhyrd plats, kostnad ca 400 kr/mån.
2. Garage, kostnad ca 550 kr/mån, lediga platser finns.
3. Del av garage i samfällighet, kostnad ca 600 kr/mån.
4. Sundbybergs boendeparkeringskort som ger dig möjlighet att stå på kommunens platser, ca 300 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem. Bredband via Comhem alt. Sundbybergs stadsnät (fiber). Kostnad för dessa läggs på som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel- och barnvagnsförråd.

I föreningen finns två tvättstugor (port 35 och 45), en samlingslokal och övernattningslokal för föreningens medlemmar.

Föreningens ekonomi

Inga kommande avgiftsförändringar enligt styrelsen.

Föreningens renoveringar

GJORDA RENOVERINGAR enl. föreningen:
2017 OVK besiktning
2017 Utebelysning utbytt
2014 Stamspolning

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen ser just nu över ventilationen i fastigheten och kommer göra åtgärder som behövs framåt.

Energideklaration

Energiförbrukning: 121 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 3 612 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk kostnad för fiberanslutning 40 kr och basutbud kabel-TV 35 kr tillkommer.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.63839 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong i västerläge.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING
Rissne är ett mysigt område i Sundbyberg beläget med närhet till grönska och natur samtidigt som man har ett bra serviceutbud och mycket bra kommunikationer. Vid Rissne torg finns matbutiker, restauranger, frisörsalonger, vårdcentral och tunnelbana. Strax intill finns även serviceutbud i form av McDonalds, Statoil, bilhandlare, Willys, Hornbach och Coop.

I hjärtat av Rissne finns den stora skolan Grönkulla som är en förskola till årskurs 9. I Rissne finns även ett flertal förskolor. Gymnasieskolorna IT-gymnasiet och Löfströms gymnasium ligger 5 min gångväg från Rissne tunnelbana. Vid dem kommer inom kort Internationella Engelska Skolan (IES) etablera sig, läs mer på https://sundbyberg.engelska.se/

För den som vill åt natur och parkliv är Rissne ett optimalt område med närhet till flera olika naturalternativ. Vill du avnjuta en picknik i solen är Rissneängarna populärt med dess stora ytor och plats för alla. Under sommarhalvåret pågår roliga event på ängarna och barnen kan leka i utebadet "Plaskis". Härifrån har du dessutom gångavstånd till Golfängarna där du kan avnjuta en fika på mysiga "Gröna Stugan" eller promenera den 5 km långa "Hälsans stig" tar dig runt de två vackra sjöarna Lötsjön och Råstasjön (som sedan når Scandinaviens största shoppingcenter, Mall of Scandinavia). För dig som vill åt skogsliv har du 15 min promenadavstånd till Ursviks motionsspår som går genom ett vackert naturreservat mellan Kista, Ursvik och Järvastaden i varierande sträckor.

För att ta dig till centrala Sundbyberg kan du använda dig av flertalet kommunikationer men också promenera eller cykla utan problem. Sundbyberg centrum är otroligt populärt och här finns ett stort utbud av restauranger, butiker och inte minst kommunikationer som smidigt tar dig till alla delar i Stockholm och även städer utanför. Sundbyberg är en perfekt stad för pendlare som väljer att bo i denna underbara stad men som jobbar på annan ort. Sundbyberg i sig är omgivet av grönskande ängar, sjöar och trevliga bällstaån. Längs bällstaån kan man promenera, cykla eller varför inte paddla kajak in till centrala Stockholm. I Sundbyberg finns något för alla!

Många förändringar och förbättringar kommer att ske i Rissne inom de närmaste åren. Fler bostäder planeras att byggas, Rissne kommer att anslutas till tvärbanan och centrum kommer upprustas. För mer och detaljerad information hänvisar vi till kommunens hemsida: www.sundbyberg.se

KOMMUNIKATIONER:
Rissne har ett otroligt bra utbud av kommunikationer.
- Tunnelbanan (Blå linje) tar dig in till T-centralen på ca 10 min.
- Den stora bussterminalen i centrum tar dig till flertalet anslutande destinationer såsom Spånga pendeltågstation, Universitet (T-bana Röd linje), Brommaplan (T-bana Grön linje), Sundbyberg (Tvärbana) m.m.
- Flertalet nattbussar går genom Rissne i olika riktningar.
- Flygbussarna till Bromma flygplats och Arlanda går från centrala Sundbyberg eller Kista som man enkelt tar sig till från Rissne.
- Tvärbanan kommer anslutas till Rissne via en ny gren, Kistagrenen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy