Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 13:30 - 14:00
Öppen visning - välkommen!
mån 23 sep 19:10 - 19:40
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Axbergsgränd 7, Hagsätra, BANDHAGEN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
84 kvm
Avgift
4 998 SEK / mån
Rum
4 rum

Lummig känsla - originaldetaljer - fantastisk balkong - barnvänligt

Magisk fyra nu till salu! Här kommer chansen att förvärva en riktig pärla i lugnt och barnvänligt område med massor av ljusinsläpp i tre väderstreck, gavelfönster, originaldetaljer, och en fantastisk balkong helt utan insyn med utsikt mot ett vackert blommande körsbärsträd som skapar en lummig och mysig känsla. Balkongen i bästa sydvästläge har sol mellan 11 till 19.

Denna fyrarummare är förträffligt bra för barnfamiljen. Smart planerad med gott om förvaring. Här får ni tre praktiska sovrum, en ovanligt bra och praktisk hall, ett trevligt vardagsrum med bra sociala möjligheter och både badrum samt kök med allt som kan önskas. Värme, vatten, källarförråd, matkällare, bredband och basutbud samt BR-försäkring ingår i avgiften. Ekonomiskt stabil förening med en belåning (enligt årsredovisning 2017) på dryga 4700 kr/kvm lägenhetsyta.

Intresseanmäl dig för att få mer information.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Välkomnande och praktisk hall, välanpassad förvaring för barnfamiljen. Delvis möblerbar. Fantasin sätter gränser. Platsbyggda garderober

Kök
Ljust och praktiskt kök med matplats för ca 4-6 personer. Bra arbetsytor samt gott om förvaring.

Vitvaror enligt:
- Diskmaskin (2015 Bosch).
- Kyl/frys (Elektro/Helios)
- Spis (Electrolux).
- Spisfläkt.

Vardagsrum
Lättmöblerat och rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vara de stora fönstren och utgång mot balkongen. Plats för bord, stolar, soffgrupp, TV och TV-möbler.

Balkong
Balkong i fritt läge utan insyn. Sydväst. Sol mellan 11 till 19. Grönska och ett mysigt körsbärsträd utanför.

Tre rymliga sovrum med plats för säng och egen möblering.

Badrum
Funktionellt badrum med vitt kakel, våtrumsmatta, tvättmaskin (2018), badkar, wc, handfat med kommod och vädringsfönster.

Övrigt

Område & Kommunikationer:
Axbergsgränd ligger på gångavstånd till Hagsätra centrum med T-bana, bussar, matbutiker, apotek, bibliotek, café, skomakeri, kemtvätt, restauranger och frisersalonger mm. Därifrån kan du ta tunnelbanan med gröna linjen in till city på ca 20 min. Det är också gångavstånd till fina naturområden, populära Älvsjöbadet och Rågsveds centrum liksom Högdalens centrum som har ytterligare butiker och Sveriges största skateboardpark. Från Hagsätra går också buss 143 mot Älvsjö, där pendeltåget ansluter mot både Södertälje och Märsta samt även flertalet bussar in mot stan. Perfekt anpassat boende för den som vill ha nära till lite av allt.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Energideklaration.pdf BRF Betyfscertifikat.pdf BRF Årsredovisning Brf Axberget 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 84 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

333

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Axberget
Organisationsnummer: 769608-9635
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 333
Antal lägenheter: 129
Antal lokaler: 4

Tillsammans äger bostadsrättsföreningen Axberget tre byggnader. Idag är dessa uppdelade på 127 bostadsrätter, 14 hyresrätter samt 4 lokaler för uthyrning. Utöver detta tillkommer 54 garageplatser och 44 parkeringsplatser.

Parkering: I föreningen finns 44 st p-platser och 54 st garage att hyra för 124 kr/mån resp. 400 kr/mån (ev. kö). Den som hyr en parkeringsplats/garage måste ha en bil/MC för att få en plats tilldelad sig och platsen får inte hyras ut i andra hand. En person som står i kö och tackar nej till en plats hamnar automatiskt sist i kön och nästa person på listan tillfrågas. Eftersom det är ont om p-platser i förhållande till antalet lägenheter så tilldelas endast en p-plats per lägenhet i första hand. Vid försäljning av lägenhet går garaget/p-platsen automatiskt tillbaka in i kön och kan inte övertas av den nya lägenhetsinnehavaren.

TV och bredband: ComHem är föreningens tv-leverantör och de boende har möjlighet till ett basutbud av kanaler att tillgå.

Bredbandsleverantör är Bredbandsbolaget som föreningen har ett avtal med och den mycket låga månadsavgiften debiteras alla medlemmar oavsett användande eller inte.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett flertal cykelförråd och barnvagnsförråd.

Ett stort utrymme finns mellan port 23 och 25 med ingång från baksidan av huset.

Ytterligare utrymmen finns vid port 7, 9 och 10 med ingång från husets sida eller baksida.

Förråden är till för förvaring av främst cyklar, barnvagnar och eventuellt mopeder. Dessa utrymmen är inte till för avställning av grovsopor. Utanför alla portar finns dessutom cykelställ att tillgå. Parkering av övriga fordon är inte tillåtet annat än på anvisade parkeringsplatser.

Föreningen har sammanlagt fyra tvättstugor som är placerade i källaren vid port nr 3 med ingång på gaveln.

De två större tvättstugorna har två tvättmaskiner vardera samt torktumlare och torkskåp. De två mindre tvättstugorna består av en så kallad "spontantvätt" som inte kan bokas tidigare än två tvättpass i förväg och en "grovtvätt" med en större maskin och torkskåp.

Till lägenheterna hör ett källarförråd.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar i nuläget. Föreningen har underhållsbehov på t.ex fasader och fönster som planeras utföras
om ett par år. Avloppsrör under källargolv ska relinas vilket planerats påbörjas i år. Finansiering av fasader mm ej beslutad men medför sannolikt avgiftsförändring inom några år uppskattningsvis 2020-2022, (kontrollerat 2019-08-13).

Föreningens renoveringar

Byte av balkongplatta, 2018
Renovering av balkonger nr 21-31, 2016
Påbörjad OVK-besikting, 2015
Stamspolning, 2015
Lekplatsbesiktning, 2015
Kodlås till portarna, 2014
Balkongrenovering, 2013
Isolering av vindar, 2013
Nytt fläktsystem för ventilation, 2013
Belysning i källarförråden, 2013
Ny belysning vid portar och gård, 2007-2008
Nya sopluckor installerade i trapphusen, 2007
Renovering och installation av nya tvättstugor, 2007
Installation av bredband, 2007
Ny lekplats och boulebana, 2007
Rustning och komplettering av utemöbler, 2007
Nya rabatter, 2006
Byte av garageportar, 2006
Asfaltering av gård och parkeringsplatser, 2006
Målning av trapphus, 2005

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 122 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-06-23

TV

Basutbud via Com Hem ingår.

Internet

Ingår genom gruppavtal för föreningen.

Månadsavgift

Avgift: 4 998 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, TV-basutbud, matkällare, källarförråd, BR-försäkring och bredband.

Driftskostnad

470 SEK varav:
Försäkring: 170 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.95580 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy