Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Regnvädersgatan 16, Biskopsgården, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
54.5 kvm
Avgift
3 311 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fräsch och välplanerad genomgångslägenhet med västerbalkong. I ett mycket lugn och populärt område i Södra Biskopsgården, ett stenkast från Vårväderstorget, har ni nu möjlighet att förvärva denna fräscha och charmiga lägenhet. Lägenheten ligger i ett ljust läge i huset och i ett lugnt läge i området. Här bor ni en välskött och gemytlig förening med låg avgift. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Nära skog med motionsspår och naturstigar. Promenadavstånd till svartmossen. Spårvagnen tar er till Nordstan eller Brunnsparken på bara 14 minuter.

Beskrivning

Ni gör entré i lägenhetens hall med plats för avhängning. I hallen ligger den laminat på golvet och väggarna är vitmålade, hallen är möblerbar och du har även din egen klädkammare att inredda efter tycke och smak.

Rakt fram har ni det stilrena badrummet som är inrett i klassiska och smakfulla materialval. På golvet ligger det ett grå klinker och väggarna har ett vitt kakel. Här finns wc, spegel med ovansittande belysning. Extra lyxigt känns det med badkaret med lejontassar.

Vidare in till köket som erbjuder vita väggar och ett vackert trägolv. Köket är väl försett med arbetsytor och vackra skåpdörrar i design och färg som smälter bra in med lägenhetens charm. Vitt kakel ovanför den vackra bänkskivan i granit. Vitvarorna består av integrerade kyl, frys och diskmaskin men även en inbyggd ugn och spishäll i bekväm arbetshöjd. Här ryms ett sällskap om två till fyra utan problem.

Vardagsrummet med sin fina ekparkett och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och utsikten härifrån inkluderar grönska. Plats finns för garderober och en stor säng.

Rymlig sovrum med plats för dubbelsäng och annan möblering.

Varmt välkomna!

Bostadsfakta

Kommun

Biskopsgården 35:1, Göteborg kommun.

Församling

Lundby.

Storlek

Boarea 54.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

16

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1956
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Biskopsgården nr 1
Organisationsnummer: 757200-2033
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 16
Antal lägenheter: 58
Antal lokaler: 0

Fastigheten byggdes 1956 och består av ett flerbostadshus i 3 våningar. Totalyta är enligt taxeringens 3 766 kvm, varav 3 203 kvm utgör lägenhetsyta och 563 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt och föreningen innehar sedan 1956 tomträtten till fastigheten. Tomträttsavtalet gäller oförändrat från och med 2015-08-09 och skrivs om var tjugonde år.

Parkering: Det finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra fn ca 70:- resp. ca 250:-/mån. I dagsläget lång kö till garage och få lediga platser till p-plats

TV och bredband: Kabel-Tv och Bredband levereras via ComHem, fiberkabel är indragen. Grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften, bredbandsabonnemang tecknas separat av innehavaren.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med låga lån samt sparade pengar.
Föreningen har SBC som sin ekonomiska förvaltare

Föreningens renoveringar

Under 2015 genomfördes ett stambyte i en av uppgångarna och under hösten 2016 planeras ett stambyte genomföras på hela fastigheten.
Balkongerna renoverades under 2008 och balkongernas fasad målades under 2009. Infodring av stammar gjordes 2004-2005. Omläggning tak 1997, nytt gårdsbjälklag 1998.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 132 kWh/kvm och år

TV

Kabel-Tv och Bredband levereras via ComHem, fiberkabel är indragen. Grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

Internet

bredband ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 311 SEK / mån
i avgiften ingår: värme, vatten, kabel-TV samt internet.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.737314 %
Andel av årsavgiften: 1.73099 %
Överlåtelseavgift: 1113 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

Under 2015 genomfördes ett stambyte i en av uppgångarna och under hösten 2016 genomfördes ett stambyte på hela fastigheten.
Balkongerna renoverades under 2008 och balkongernas fasad målades under 2009. Infodring av stammar gjordes 2004-2005. Omläggning tak 1997, nytt gårdsbjälklag 1998.

Uteplats

Balkong i söderläge

Bilplats

Det finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra fn ca 70:- resp. ca 250:-/mån. I dagsläget lång kö till garage och få lediga platser till p-plats

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy