Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kamomillgatan 1, lgh 1003, Årsta, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
78 kvm
Avgift
3 934 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Elegant trerumslägenhet med välvårdad uteplats i trivsamma Årsta

Välkommen till detta mycket ombonade hem med fräscha materialval i modernt stuk. Lägenheten är belägen på bottenvåning vilket bjuder på en härlig uteplats lagd med brosten, omgiven av en häck och med en egen smultronbädd. Detta är ett perfekt boende för den som önskar generösa ytor både innanför och utanför bostadens väggar. Den smarta planlösningen erbjuder både en inre och en yttre hall, en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum, två rymliga sovrum samt ett mycket tilltalande badrum. Utanför dörren finns även plats för ett mindre utemöblemang.

Grönskande Årsta är ett mycket populärt område med närhet till både stora grönområden i Årstaparken med löpspår och skogsdungar samt det ständigt växande Gränby centrum/Gränbystaden. Här finns gott om förskolor, den närmsta endast hundra meter från bostaden och Årstaskolan ytterligare ett par hundra meter bortanför detta. Ta en kort promenad och du befinner dig vid det lokala Årsta centrum med ICA, apotek, vårdcentral, restaurang, kiosk, postservice mm. In till Uppsala city tar man sig lätt med cykel, buss(närmsta hållplats precis runt hörnet) eller en kort körtur med bilen.
Allt som allt, ett fenomenalt läge!

Beskrivning

HALL
Långsmalt rum som öppnas upp mot vardagsrum och delvis kök. Gott om plats för sko- och hatthylla. Vitmålade väggar och stavparkett på golv.

KÖK
Ett härligt kök i mycket gott skick med vit kökslucka, bänkskiva i ek, diskbänk med dubbel diskho och vitt kakel över arbetsytor. Utrustad med inbyggd induktionshäll, ugn, kyl, frys samt Franke fläkt i rostfritt stål. Gott om lådor och generösa arbetsytor. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

VARDAGSRUM
Stort och ljust rum med plats för både matsalsbord, soffmöblemang mm. Gott om ljusinsläpp genom två stora fönster samt balkongdörr som i stort rymmer hela väggen mot trädgården. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

INRE HALL
Rummet är avskärmat från vardagsrummet och ger tillträde till sovrummen samt badrummet. Här finns även möjlighet för att placera ett skrivbord om så önskas. I dagsläget finns här tre stora garderober. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 1
Ett stort rum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaring. Gott om ljusinsläpp från ett stort fönster. Målat i en tjusig djup blågrå färg som ger rummet mycket känsla. Ekparkett på golv med höga golvlister med profil.

SOVRUM 2
Även detta ett mycket rymligt rum med gott om golvyta. Vitmålade väggar och ekparkett på golv med fina golvlister med profil.

BADRUM
Charmigt och stilrent helkaklat badrum med gott om hyllor för förvaring. Utrustad med en rymlig dusch, handfat med kommod, spegel, WC samt förberett för egen tvättmaskin. Avlånga vita kakel på väggar och antracitgrå klinker på golv.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2018.pdf BRF Stadgar 53 Gräslöken i Uppsala 2018.pdf BRF Energideklaration

Länkar

Photo Play D-Photo Styling

Bostadsfakta

Kommun

Årsta 5:5, Uppsala kommun, Skattesats 34.01%.

Församling

Vaksala.

Storlek

Boarea 78 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

181

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1970-72
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf 53 Gräslöken
Organisationsnummer: 717600-7644
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 181
Antal lägenheter: 832
Antal lokaler: 1

HSB BRF 53 Gräslöken i Uppsala är en äkta bostadsrättsförening med 832 lägenheter i Uppsala. Föreningen bildades år 1968.

Parkering: Föreningen har 290 kallgarage med el-plint (300 kr/mån beroende på storlek).
182 parkeringsplatser med el-plint (200 kr/mån). Separat kösystem. Det finns 12 st husvagnsplatser att hyra för (200:-/månad). Kö finns.
Det finns även st 10 mc-garage inom föreningen, (200 kr/mån).
111 st p-platser utan el kommer att finnas för uthyrning. Hyra (150:-/månad). Förtur lämnas till boenden i kön till parkeringar med elplint. Därefter upprättas, vid behov, kölista även här.
(Uppgifter kontrollerade Januari 2020).

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Comhem där följande ingår för en obligatorisk avgift om 70 kr/mån: Digital-TV (17 kanaler), bredband samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).
Hastighet på bredband 100/10 Mbit/s.

Gemensamma utrymmen: Fina tvättstugor i servicebyggnader (avgift 8-13:-/per maskin). I föreningen finns också bl.a. bastu, hobbyrum, gym för föreningens medlemmar som finns att nyttja för 600 kr/år, pingislokal, tennisbanor och samlingslokaler som man kan hyra vid kalas m.m. Dessutom har föreningen ett övernattningsrum med 4 sängplatser som man kan hyra, (250 kr/dygn) Man kan boka max 3 dygn i följd.
Flera aktiviteter bedrivs såsom damgymnastik, boule, sång och musikgrupp, pensionärsverksamhet, vävning m.m.

Föreningens ekonomi

En höjning av avgiften med 1,5 % gjordes den 1/1-2020 pga den stundande stamrenoveringen som pågår nu. Planen är att fortsätta i den storleksordningen i åtminstone den närmaste 3 åren, men det kommer att tas nya beslut inför varje årsbudget. (Kontrollerat med föreningen Jan-2020).
Se gärna föreningens hemsida för mer info www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken

Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10% alternativt 50/50 sammanboende.

Föreningens renoveringar

Kommande renovering: Målning av lägenhetsdörrar och trapphus planeras att göras efter stamrenoveringen.
2019: Stamrenovering pågår. Enligt informationsblad på hemsidan, planerad V42 2019-v36 2022. https://www.hsb.se/contentassets/785d550f676842c28f7542ec7cff8812/12.tidplan.just20191002.pdf
2018: Takbyten på servicehusen.
2016: Färdigställande av kulvertrenovering
2012-2013: Renovering tvättstugor
2010: Nya entré- och loftgångsdörrar
2009: Nya garageportar
2008: Nya låscylindrar
2006: Målning av entrédörrar
2006: Utvändig målning av dörr- och fönsterkarmar samt fönsterbleck
2005: Ventilationsrengöring
2005: Extra brandvarnare i lägenheterna
1992: Nya sadeltak på husen

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 167 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 3 934 SEK / mån
I månadsavgiften ingår: Värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
(Obligatorisk kostnad för bredband, tfn och tv tillkommer om 70 Kr/mån).

Driftskostnad

430 SEK varav:
Försäkring: 130 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.12652 %
Andel av årsavgiften: 0.12652 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 6 853 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

Nycklar samt 2 st taggar lämnas på Certego på Fyrislundsgatan 38. Köparen får sedan kvittera ut rätt antal.

Vägbeskrivning

Sväng av från Fyrislundsgatan mot Vaksala kyrka/Norra Årsta och ta sedan första avfart mot höger.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy