Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
3 495 000 SEK / accepterat pris
Adress
Drottninggatan 180A, Norr, Helsingborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
121 kvm
Avgift
5 667 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

NORR - 121kvm - Inglasad balkong - Skapa din drömbostad!

Varmt välkommen till Drottninggatan 180A och denna attraktiva gavellägenhet om 121kvm. Bostaden ligger placerad en halv trappa upp i fastigheten med en trevlig inglasad balkong i västerläge. Väl inne i bostaden erbjuds 2-3 sovrum beroende på nästa köpares behov och önskningar, stora sällskapsytor med läckra detaljer så som fiskbensparkett och fönster i flera väderstreck. Vidare erbjuds ett ordentligt och praktiskt kök, helkaklat badrum samt en gäst-wc. Bostadens generella skick är fint och välskött med flera charmiga detaljer bevarade, dock kan bostaden behöva uppfräschning på sikt. Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet samt en samlingslokal som går att hyra vid större tillställningar. Garanterad p-plats för varje bostadsrätt.

Här bor du granne med Norra Hamnen, Kallis, Fria bad och Pålsjö skog, perfekt för den som värdesätter sundet och all natur som staden erbjuder. Varför inte börja dagen med att öppna ytterdörren och ta ett bad med utsikten över Helsingör?

För mer information eller tidsbokning; Omar.Akkache@skandiamaklarna.se alt. 073-386 74 74. Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Beskrivning

INLEDNING:
Bostaden disponeras idag som 2 sovrum men det går enkelt att ändra till 3 sovrum.

ENTRÉ/HALL
Välkomnande och praktisk hall med goda förvaringsmöjligheter. Från hallen når vi badrummet och toaletten. Vinröda tapeter på väggarna och på golvet vilar ett parkettgolv. Från hallen tar vi oss vidare till bostadens samtliga rum.

KÖK
Stilrent kök med läckra detaljer. Gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Vita köksluckor, snygg stenbänkskiva samt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med: kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn och Micro, diskmaskin samt köksfläkt. I köket finns plats för matbord för 4 personer.

SOVRUM 1
Från köket når vi ett av dom två sovrummet. Detta rummet är lite mindre och går att disponera som kontorsrum. Fönster mot fastighetens framsida.

SOVRUM - MASTER BEDROOM
Stort och rymligt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Här får man plats med en större säng samt annat tänkbart rumsmöblemang. Stora fönster med gott om ljusinsläpp.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel och klinker. Inredning: wc, duschhörna, handfat samt spegel.

GÄST-WC
Helkaklad gäst-wc med vitt kakel på väggarna samt grå klinker på golvet. Inredning: wc, spegel samt handfat.

MATSAL/VARDAGSRUM
Tre stora rum med läckra detaljer såsom fiskbensparkett och stora fönster i två väderstreck. Ett av rummen disponeras idag som matsal för 6-10 personer men kan enkelt göras om till ett tredje sovrum för den som önskar. Ena rummet leder ut till den inglasade balkongen som ligger i västerläge. Här går att möblera för större sällskap och efter egen smak.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning Brf Kompasshuset Stadgar Brf Kompasshuset Brf Kompasshuset Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Helsingborg kommun, Helsingborgs Maria församling. Skattesats 32.17%.

Storlek

Boarea 121 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

00001

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Halv trappa upp. Gavelläge.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Kompassen
Organisationsnummer: 769608-3125
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00001
Antal lägenheter: 22
Antal lokaler: 0
Bostadsrättsföreningen Kompasshuset i Helsingborg är en bostadsrättsförening med ett av de bästa lägena i Helsingborg. Ett stenkast från både strand och skog och med goda bussförbindelser till Centrum, eller gångavstånd för den som så önskar. Fastigheten har byggår 1936 och består av ett flerbostadshus. Bostadsrättsföreningen registrerades 2002 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt.

SBC handhar den ekonomiska förvaltningen i föreningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Föreningen äger marken, 4 000 kvm mark enligt ekonomisk plan.

Föreningen höjde avgiften 2017-04-01 med 2%.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning.

Delat ägande godkänns av föreningen.
Juridiska personer accepteras inte som köpare.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutlig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Bostadsrättsförening parkering: 16 parkeringsplatser. Kostnaden för dessa ligger på runt 200 kr / månad.
6 Garageplatser. Kostnad mellan 800-900 kr/mån.
Varje lägenhet är garanterad en bilplats, till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats erbjuds i första hand.

Bostadsrättsförening gemensamma ytor: I fastigheterna finns följande:
- Källarförråd, två stycken per lägenhet (ett lite mindre som användes som matkällare förr i tiden).
- Cykelförråd under tak.
- Övernattningsrum (kostnad för att hyra övernattningsrummet ligger på 150 kr - 200 kr / natt).
- Bastu i anslutning till övernattningsrummet.
- Samlingslokal.
- Tvättstuga samt torkrum i trapp Drottninggatan 180 A.
- Snickarverkstad.

Föreningens renoveringar

2015 - Nya takpannor med tillhörande underlag.

2015 - 2016 - Nya Parkeringsplatser 10 st.

2013 - 2014 - Värmeradiatorerna - samtliga utbytta i lagenheterna samt nya i källaren.

2013 - 2014 - Dränering - ny dränering runt hela fastigheten.

2010 - 2012 - Renovering av balkongtak - klart
2012.
2010 - Relining av avlopp.

2010 - 2011- Fasad - Lagning och målning, klart 2011.

2009-2010 - Fönsterbyte.

2006 - 2007 - Säkerhetsdörrar till lägenheterna.
För övrigt har föreningen för närvarande inga större underhåll planerade inom närmsta tiden.

TV

Kabel-TV.

Internet

Bredband från Comhem.

Månadsavgift

Avgift: 5 667 SEK / mån
Ink. värme, vatten samt bostadsrättstillägget för hemförsäkringen. Obligatoriskt tillägg om 150kr/mån för kabel-tv.

Driftskostnad

395 SEK varav:
Försäkring: 145 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Övrigt: 50 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.05438 %
Andel av årsavgiften: 6.92271 %
Betalas av: Köpare

Uteplats

Inglasad balkong i västerläge.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, två källarförråd per lägenhet, samlingslokal, bastu, tvättstuga, snickeriverkstad samt övernattningslägenhet (150-200kr per natt).

Bilplats

6 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån.
16 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån.

PS! Varje lägenhet är garanterad en bilplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter