Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mosstenabacken 5, Bandhagen, BANDHAGEN
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49.5 kvm
Avgift
3 009 SEK / mån
Rum
2 rum

Välkomna till denna trivsamma tvåa med balkong bästa söderläge mot härlig grönska. Väldisponerad med charmigt 50-tals kök och stambytt helkaklat badrum. Här bor ni i trygg och stabil förening. I absolut närhet finns all tänkbar service så som tunnelbana, mataffärer samt rekreationsområden.

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finns även en inredd klädkammare för extra förvaring. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Badrum
Helkaklat badrum (stambytt 2002-2005) med vita väggarna med blå board och matchande blått golv. Badrumsutrustningen består av duschkabin, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Kök
Charmigt kök med 50-tals känsla med snedställda skåp. Trivsamt i ljusa färger med fin matplats invid fönstret. Goda arbetsytor på ek och rostfritt med ovansittande vitt kakel. Köksutrustningen består av spis, köksfläkt samt rostfri kyl/frys. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum
Till vardagsrummet tar ni er genom fina tidstypiska glasdörrar. Vardagsrummet är ljust och trivsamt tack vare stort fönsterparti med grönskande utsikt helt insynsskyddat. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når vi lägenhetens balkong. Balkongen ligger i söderläge med samma trivsamma lummiga utsikt som vardagsrummet.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och extra förvaring. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vitmålade. Här finns även en inbyggda garderober med separat överskåp.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Bandhagen 2017.pdf Årsredovisning Bandhagen 2017.pdf Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Glasteglet 2, Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 49.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2080-1-44-4

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Bandhagen
Organisationsnummer: 702000-1140
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2080-1-44-4
Antal lägenheter: 554
Antal lokaler: 129

Parkering: Föreningen har 49 garageplatser, (kallgarage 600 kr/mån, varmgarage 750 kr/mån) och 116 st parkeringsplatser (300 kr/mån). Till dessa finns separata köer. För vidare info kring kötider och platser, kontakta HSB på 010-4421100. I området finns ett antal 7-dygns platser. Det är fri parkering längs med flertalet av områdets gator, viss datumparkering förekommer under vinterhalvåret.

TV och bredband: Kabel-tv erbjuds via ComHem och basutbud ingår i månadsavgiften. För leverans av bredband finns möjlighet att ansluta till Com Hem eller Bredbandsbolaget (fiber).

Gemensamma utrymmen: Stor festlokal för upp till 50 personer finns att hyra i centrum för olika ändamål. Den renoverades 2009 och har ett fullutrustat stort kök, ett stort rum med soffgrupp, bord, stolar, ytterligare ett mindre rum, två toaletter, visst förrådsutrymme samt en ljudanläggning.

Övernattningslokal finns att hyra på Kallforsvägen. Här finns bl.a. sovalkov med dubbelsäng och litet kök.

Ett flertal cykelställ och barnvagnsrum finns inom föreningen samt små hobbylokaler med snickarbänk.

Det finns även boulebana, grillplatser och möjlighet att hyra en pallkrage för de med gröna fingrar.

Föreningens ekonomi

Stabil förening med god ekonomi.
Föreningen äger flertalet lokaler av olika slag, däribland hela Bandhagens centrum med affärer och friskola med mera. Ca 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från dessa hyresgäster.

Föreningen diskuterar möjlig höjning motsvarande 2-4 % med hänsyn till kommande fönsterbyte. Inte fastställt när den ska ske eller om den ska ske men troligtvis ska den det enligt styrelsen. Kontrollerat 2019-10-27.

Föreningens renoveringar

Stambyte och renoveringar av husen utfördes under 2002-2005.
I föreningens lägenheter uppdaterades elen i samband med stambytet. Jordfelsbrytare installerades och 3-fas drogs fram till lägenheterna. Radonmätning utförd 2008.
Pågående renoveringar:
Renovering av horisontella stammar under fastigheterna startade 2017 och beräknas vara färdigställt 2020.
Fönsterbyte (till 3-glas) startar hösten 2019 och beräknas pågå till och med 2021.
Vidare info kring underhållsplaner finns i årsredovisningen för föreningen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 165 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-12-16

Månadsavgift

Avgift: 3 009 SEK / mån
Värme, vatten och TV-Basutbud via Com Hem ingår i avgiften.

Driftskostnad

420 SEK varav:
Försäkring: 170 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.16308 %
Andel av årsavgiften: 0.16308 %
Pantsättningsavgift: 445 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 2 812 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy