Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 850 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Rålambsvägen 69, 5tr, Kungsholmen - Fredhäll, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
27 kvm
Avgift
1 699 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor balkong i väst - Optimalt disponerad med sovalkov - Utsikt över Ulvsundasjön

Accepterat pris! Underbart boende med högt läge i huset och vidsträckt utsikt över Ulvsundasjön med grönskande Alvik i bakgrunden. Den stora balkongen har det högsta läget i huset och blir ett "extrarum" under sommarmånaderna. Här kan du duka upp med bord och stolar samt kan njuta av sol från ca. 13.00 till solnedgång.
Lägenheten är optimalt disponerad med separat sovalkov som rymmer 160 cm säng och ger dig en avskild sovplats. I vardagsrummet kan du möblera med sällskapsdel samt matbord framför fönstret. Köket ligger till vänster om entrén och till höger finner du två inbyggda garderober samt lägenhetens badrum.
Genomgående är lägenheten i mycket gott skick med fina originalgolv och generös takhöjd. Du får ett fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt dubbeldörrar med fönster som tar dig ut till balkongen. Lägenheten ska absolut upplevas på plats och upplevs större än sina 27 kvm.

På Rålambsvägen 69 bor du mitt i natursköna Fredhäll med vatten och badklippor precis utanför dörren. Här är det bara att gå rakt över gatan för att ta trapporna ner till badet. Området är mest känt för sina vackra klippor dit stockholmare vallfärdar sommartid.
Populära Solstugan som bjuder på en vidsträckt utsikt över Mälaren från sin uteterrass ligger strax intill. Runt hörnet hittar du många Fredhällsbors favorit frukostställe, Bageriet. I närområdet ligger flertalet mysiga fik och restauranger och tycker du om att motionera kan du påbörja din promenad eller löptur så snart du går utanför porten. Motionsspåren tar dig ca. 1 mil runt Kungsholmen längs med strandkanten. Här kan du ta stärkande joggingturer och avrunda med ett dopp i det blå vid Fredhälls badbryggor.
Här bor du bara minuter från Kristinebergs tunnelbanestation samt buss 59 och 61som tar dig snabbt till Fridhemsplan och City.

Beskrivning

HALL:
Direkt till höger i hallen finns plats att hänga av ytterkläder och du hittar två inbyggda garderober för förvaring. Hallen öppnar upp mot vardagsrummet och till vänster finns köket. På golvet ligger en stavparkett i original och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i hela lägenheten.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd och har två stora fönster för ljusinsläpp varav det ena är dubbeldörrar som öppnar upp mot lägenhetens balkong. Här möblerar du med sällskapsdel och matbord som du ställer framför fönstret. Rummet delas av med en skiljevägg som lämnar ett fritt utrymme upp mot taket. I vardagsrummet ligger en vacker fiskbensparkett i original.

Den generösa balkongen är en stor bonus och ger dig en härlig utsikt över Alviks grönska med Ulsundasjöns vatten i förgrunden. Här kan du duka upp med bord och stolar för att njuta av sol från tidig eftermiddag fram till sen kväll och vackra solnedgångar.

SOVALKOV:
Sovalkoven rymmer 160 cm cm säng och ger dig en avskild sovplats. Under sommarhalvåret kan du öppna upp dubbeldörrarna mot balkongen för en underbar utsikt från sängen. Invid sovalkoven finns utrymme att möblera med extra förvaring. Skiljeväggen delar av rummet men lämnar kvar rymd upp mot taket för en luftigare känsla.

KÖK:
Köket ger dig vita över- och underskåp för bra förvaring. Ovanför diskbänken i ek sitter ett vitt kakel och du finner extra belysning under överskåpen. Vitvarorna består av kyl med frysfack, spis och fläkt.

BADRUM:
Badrummet har vitkaklade väggar och grå klinkergolv. Takduschen skärmas av med vikvägg i glas och intill finns toalettstol och handdukstork. Mitt emot sitter handfat med vitt förvaringsskåp samt spegelskåp ovanför.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2017 Brf Solstugan

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 27 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

34

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1935
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Solstugan i Fredhäll
Organisationsnummer: 769621-6931
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 34
Antal lägenheter: 38
Antal lokaler: 2
FÖRENINGEN
Föreningen förvärvade fastigheten i december 2010. Föreningen huserar på adresserna Rålambsvägen 69 och Snoilskyvägen 40 och innefattar 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två lokaler samt en lägenhet upplåtna med hyresrätt. Det finns även 9 p-platser som hör till föreningen.

FASTIGHETEN
Fastigheten är i gott skick. Många stora renoveringar utfördes 1995 då bland annat stammar och el byttes, fasaden och balkonger renoverades, trapphusrenovering, byte av fönster samt hiss renovering. 2 vindslägenheter byggdes.

2015-2016 Renoverades balkongerna och hissen. Fasadrenovering och tvätt av tak. Byte av samtliga element och termostater samt spolning av stammar.
2018 OVK-besiktning

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och Bredband levereras via ComHem och betalas separat.

PARKERING
Föreningen har 9 st parkeringsplatser, f.n kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- I entréplan finns en tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
- Cykel/barnvagnsförvaring finns i entréplanet samt på innergården under tak.

Energideklaration

Energiförbrukning: 166 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 1 699 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.48300 %
Andel av årsavgiften: 1.52000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

FÖRENINGEN:
Föreningen förvärvade fastigheten i december 2010 med tillträde 17 februari 2011. Föreningen huserar på adresserna Rålambsvägen 69 och Snoilskyvägen 40 och innefattar 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, två lokaler samt en hyresrätt upplåtna med hyresrätt. Det finns även 9 p-platser som hör till föreningen.

FASTIGHETEN:
Fastigheten är i gott skick och hade ett stort renoveringsår 1995 så bland annat stammar och el byttes, fasaden och balkonger renoverades, trapphusrenovering, byte av fönster samt hissrenovering skedde.

2018 - Arbete med OVK, ventilationsförbättringar i huset
2015/2016 - Renovering av balkongerna och hissen. Fasadrenovering och tvätt av tak. Byte av samtliga element och termostater, spolning av stammar.

EKONOMI:
Föreningen höjde avgifterna 2015 med 15% för att täcka framtida kostnadader. Inga fler avgiftsförändringar finns planerade i dagsläget.

KABEL-TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV och Bredband levereras via ComHem och betalas separat.

PARKERING:
Föreningen har 9 st parkeringsplatser som kostar 863 kr. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- I entréplan finns en tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
- Cykelförvaring finns i entréplanet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy