Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 920 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 895 000 SEK
Adress
Ekebygatan 14, Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74.3 kvm
Avgift
4 999 SEK / mån
Rum
4 rum

Välplanerad och totalrenoverad gavellägenhet, 3:a omgjord till en 4:a!

Nu har vi nöjet att erbjuda denna renoverade gavellägenhet där man njuter av en omgjord 4:a med balkong i soligt läge i populära Brf Backadalen. Här ingår parkeringsplats och bredband i avgiften! Bostaden bjuder på en praktisk planlösning då man har gjort om denna 3:a till en 4:a. Tre sovrum med varierande inredningsmöjligheter som gör det lätt att skapa en hemtrevlig miljö efter behov och smak. Luftigt och ljust vardagsrum, modernt kök med alla bekvämligheter samt ett helkaklat badrum med golvväme och tvättmaskin.

Lugnt och familjevänligt område med gröna och trivsamma gårdar mellan husen och lekplatser för barnen. Ett trivsamt boende i en stor och väldigt omtyckt förening mitt i Hisings Backa. Här bor man på nära avstånd till kommunikationer, dagis, skolor och service. I närområdet finner du stort service- shoppingutbud på Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebol Center. Goda kommunikationer tar dig snabbt till centrala Göteborg.

Välkomna på visning!

Beskrivning

HALL - Välkomnande hall med stora ytor. Ljusa väggar kombinerat med både praktiskt och snyggt högblankt golv. I samband med renovering sattes även takspottar in som fortsätter in i köket.

KÖK - direkt till höger om hallen finns det renoverade köket. Här har man kombinerat fina köksluckor och kakel i vitt som byter av mot den mörka köksbänken. Här har det lagts fokus på fina detaljer som härligt kompletterar den charmiga tegelväggen. Takspottar med dimmerfunktion. Maskinpark i rostfritt såsom kyl/frys , induktionshäll, ugn och micro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt fläkt.

VARDAGSRUM - Här har vi bostadens hjärta, ett rum som har ett trevligt ljusinsläpp genom fönsterparti mot balkongen. Rummet är rymligt och det finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Den neutrala basen av ljusa väggar och parkettgolv i ek skapar utrymme för kreativ inredning med färgglada textilier och tavlor om så önskas. Dekorativ vägg med ljus stenimitation ger detta rummet sin härliga karaktär och sträcker sig längst långsidan av rummet.

Från vardagsrummet når du ut till balkongen med trätrall och markis som ligger i härligt västerläge. Här finns plats för utemöbler samt blomsterarrangemang: skapa en mysig plats för avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i kvällssolen.

SOVRUM - Master bedroom nås från vardagsrummet och är lugnt beläget mot innergården. Det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns även en garderob med skjutdörrar i spegelglas. Väggarna är ljusa och på golvet återfinns det fina parkettgolvet från vardagsrummet som sträcker sig in i alla bostadens sovrum.

Det andra sovrummet finns i anslutning till hallen. Även detta rum är lugnt beläget mot innergården. Rummet är väl tilltaget med plats för en dubbelsäng och tillhörande möbler. Vitmålade väggar och parkettgolv. Garderobsvägg bestående av 6 garderober sträcker sig längst kortsidan.

Det tredje och omgjorda rummet nås från vardagsrummet. Här finns plats för en säng om så önskas. Detta rum passar även utmärkt som kontor eller gästrum.
Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

BADRUM - I anslutning till hallen finns det helkaklade badrummet som totalrenoverades (2007) i föreningens regi i samband med stambyte. Det är stilrent renoverat med tidlösa färg- och materialval. Helkaklat med vita väggar och ljusgrå klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, elektrisk handdukstork, duschkabin med glasväggar samt praktisk tvättmaskin.
Fönster för ljusinsläpp och vädring.

ÖVRIGT - till lägenheten hör förråd och parkeringsplats. Bredband ingår.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Backadalen 2018.pdf BRF Årsredovisning Backadalen 2016_2017.pdf Stadgar Brf Backadalen 2018.pdf Årsredovisning 2018 Brf Backadalen Energideklaration Ekebygatan 8,10,12,14.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Backa 101:1, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Backa.

Storlek

Boarea 74.3 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

899

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1969-71
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Backadalen
Organisationsnummer: 757200-9442
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 899
Antal lägenheter: 971
Antal lokaler: 0
HSB Brf Backadalen består av 971 lägenheter fördelat på 41 stycken huskroppar. Föreningen innehåller 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. I föreningen finns 969 bostadsrättslägenheter och två handikappanpassade hyreslägenheter, vilket gör föreningen till den största i Göteborg därmed till en utav de största i landet.

På varje gårdsbildning finns en välutrustad lekplats. Backadalen är känd för sina grönskande gårdar och vackra omgivning.

Byggnad:
Byggår: 1969-1971.
Uppvärmning: Fjärrvärme, Bergvärme.
Fastigheten innehas med tomträtt.


Andrahandsuthyrning:
Föreningen följer hyresrättslagen.

Juridisk person:
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Försäkring:
Föreningen har en fullvärdesförsäkring hos Moderna försäkringar inkl. bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

Förvaltare:
Föreningens förvaltning sköts av HSB.

Övrigt:
Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/backadalen/foreningen

Informationen baseras på avstämning med föreningen 2018-05-23

Parkering: Varje lägenhet har en p-plats endera utomhus eller under däck. Det är kö för att få en extra p-plats. Det finns ett mopedrum per gård.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät ComHem med deras grundutbud, samt egen parabol som tar in Discovery, History samt Eurosport ingår i månadsavgift.
Digital-TV genom Comhem tecknas separat.
Bredband via Net-at-Once 100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, matförråd, källarförråd och tvättstuga. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, samlingslokal, snickerilokal samt en vävlokal. Bastun är tillfälligt stängd pga. av fuktskada som man just nu åtgärdar. I föreningen finns en fritidskommitté som anordnar olika trivselaktiviteter.

Övriga utrymmen:
Källarförråd tillhör lägenheten.

Föreningens ekonomi

Ekonomi:

Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget.

Ekonomi, månadsavgiften:
Värme, vatten, digital tv, IP-telefoni, bredband samt parkering ingår i månadsavgiften.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007/2008- stambyte.
2013 - renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna.
2014 -OVK
2017/2018- Bastun är renoverad och klar, det är en slutbesiktning som ska göras så till den 1 april är den igång igen.
2018- Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda.

Planerade renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.
Bergvärmeprojektet fortsätter på Mårbackagatan och Ekebygatan.

Energideklaration

Energiklass: E
Energiprestanda: 142 kWh/kvm år.
Datum: 2019-01-14
Status: Utförd

TV

Ansluten till kabelnät ComHem med deras grundutbud, samt egen parabol som tar in Discovery, History samt Eurosport ingår i månadsavgift.
Digital-TV genom Comhem tecknas separat

Internet

Bredband via Net-at-Once 100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 999 SEK / mån
i avgiften ingår: värme, vatten, internet, kabel-TV samt parkering.

Gårdsplats/innergård

De som har p-platser utomhus kan stå i kö för ett separat garage men får lämna sin p-plats när de får garaget.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.10479 %
Andel av årsavgiften: 0.10479 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 7 316 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2008: Stambyte.
2013: Renovering av balkongerna samt väggarna och fönsterna i anslutning till balkongerna.
2014: OVK
2018: Renovering av bastun
2018: Portlås/porttelefonen är installerat

Uteplats

Balkong i västerläge

Bilplats

Varje lägenhet har en p-plats endera utomhus eller under däck. Det är kö för att få en extra p-plats. De som har p-platser utomhus kan stå i kö för ett separat garage men får lämna sin p-plats när de får garaget

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy