Visningar

sön 22 jul 14:00 - 14:30
Anmälan krävs! Omar.Akkache@skandiamaklarna.se / 073-3867474. Varmt välkommen!
Pris
1 495 000 SEK / Eller högst erbjudande.
Adress
Södergatan 86, Söder, Helsingborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
79 kvm
Avgift
4 908 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 3:a om 79kvm i omtyckta Brf Sachsen. Hiss från markplan & inglasad balkong i västerläge!

Varmt välkommen till Södergatan 86 och denna fint renoverade 3:a om 79kvm. Bostaden ligger placerad på våning 5 av 7 med hiss från markplan och inglasad balkong i västerläge. Bostaden har genomgått en omfattande renovering 2018 där bland annat helt nytt IKEA-kök har installerats med läckra detaljer och gott om förvaringsmöjligheter. Nytt badrum med stilrent kakel och klinker samt en installerad tvättmaskin. Samtliga ytskikt, golv samt dörrar är helt nya och inger en så nära känsla av nyproduktion som man kan komma.

Här bor du i omtyckta och välskötta Brf Sachsen. En stor och trygg förening mitt i centrala Helsingborg. Som medlem har man möjligheten att utnyttja föreningens gemensamma övernattningslägenheter, festlokal, samlingsrum, gym samt lekplats. Från ytterdörren har du närhet till allt vad staden centrum kan erbjuda. Söder-City, Campus och ett flertal affärer ligger inom några minuters gångavstånd.

För mer information eller tidsbokning; Omar.Akkache@skandiamaklarna.se alt. 073-386 74 74. Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Beskrivning

ALLMÄNT OM BOSTADEN
Näst intill totalrenoverad bostad av samtliga ytskikt. Gemengående klickgolv. Slätspacklade och vitmålade väggar. Nya via dörrar.

KÖK
Snyggt och stilrent IKEA-kök från 2018. Gråa köksluckor. Stilren träbänkskiva och mörkt kakel som stänkskydd. Bra förvaringsmöjligheter och gott om arbetsyta. I rummet får du plats med en mindre för matplats för 4 personer. I vardagsrummet kan du inreda med ett större matbord. Köket är utrustat med: kyl/frys, häll, köksfläkt samt ugn.

BADRUM
Helkaklat badrum från 2018. Grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med: wc, badkar, tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, kommod med underskåp samt spegel med belysning.

SOVRUM x2
Två lagom stora sovrum med plats för större säng samt annat tänkbart sovrumsmöblemang.

VARDAGSRUM
Trevligt och stort vardagsrum med plats för en större soffgrupp samt ett separat matbord. Stora fönster med gott om ljusinsläpp ut mot Södergatan

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Sachsen Årsredovisning Brf Sachsen 2017 Energideklaration Brf Sachen

Bostadsfakta

Kommun

Helsingborg kommun, Helsingborgs Gustav Adolf församling. Skattesats 32.17%.

Storlek

Boarea 79 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

58

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Våningsplan 5 av 7. Hiss från markplan.
Hiss finns.
Från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1984
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB Brf Sachsen i Helsingborg
Organisationsnummer: 716407-1826
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 58
Antal lägenheter: 215
Antal lokaler: 6
Brf Sachsen består av fyra huskroppar som innesluter en stor innegård med lekplats för barnen, bersåer för de lite äldre. Självklart en flaggstång.
Brf Sachsen är ett helt kvarter med adresserna:
Södergatan 80, 82, 84, 86
Bryggargatan 1
Carl Krooks gata 57, 59
Furutorpsgatan 28, 30A, 30B, 32

Bostadsrättsförening TV och bredband: Bredband genom Comhem och Bredbandsbolaget.

Föreningens renoveringar

Under den närmaste fem till tio åren planeras:
- Nytt porttelefonsystem
- All gemensam inomhusbelysning byts till närvarostyrd LED-belysning.
- Olika nergibesparande åtgärder
- Injustering av radiatorer
- Fönsterbyte
- Byte av yttertak på Carl Krooks gata 57 och 59 samt Bryggaregatan.
- Solcellspaneler på Carl Krooks gata och Bryggaregatan i söder och västerläge
- Balkongfronter och plåtdetaljer, skivor, fönsterarmar och bleck på ej inglasade balkonger fräschas upp

TV

Kabel-tv.

Internet

Bredband från Comhem och Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 4 908 SEK / mån
Ink. värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

Driftskostnad

275 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 100 SEK
Övrigt: 50 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.48788 %
Andel av årsavgiften: 0.48788 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Inglasad balkong i västerläge in mot innergården.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, övernattningslägenhet, gym, festlokal, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Bilplats

I föreningen finns 46 garageplatser med separat kö-system. Föreningen har samarbete med BRF Ugnen som erbjuder både garage och p-platser. Finns även närliggande garage med möjlighet att hyra.
Regelriktig parkering i området i övrigt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter