Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 600 000 SEK / Fast pris
Adress
Örby Slottsväg 46, Älvsjö - Örby Slott, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
47 kvm
Avgift
2 578 SEK / mån
Rum
2 rum

Ljus och trevlig gavellägenhet

Bostaden säljs med ett fast pris. Mycket fina tvåa med genomgående fina materialval från 2015. Bostaden erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är fullutrustat och härifrån finner ni utgång till den stora balkongen. Helkaklat snyggt badrum med tvättmaskin/torktumlare, glas duschvägg, kommod med tillhörande spegelskåp. Sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv och vita målade väggar. Hiss och förråd finns i huset. Trivsamt läge i Örby slott med promenadavstånd till Älvsjö Centrum med pendeltåg och bra service samt bussar utanför dörren till Gullmarsplan, Älvsjö, Liljeholmen. Välkommen på visning.

Juridisk person godkänns.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Lägenheten presenteras enligt följande:

Hall: Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Parkettgolv och vita målade väggar.

Badrum: Fint helkaklat badrum med svart klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar med mörk fondvägg vid duschen. Utrustning: Dusch, wc, kommod, spegelskåp med belysning, tvätt pelare med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum: Ljust och härligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Parkettgolv och vita målade väggar. Utgång till balkongen.

Kök: Snyggt kök med vita ljusa kölksluckor och rostfria vitvaror med inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spisfläkt, induktionshäll samt integrerad diskmaskin, kyl/frys. Matplats för 4 - 6 personer.

Sovrum: Sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv och vita målade väggar.

Övrigt

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Örby Slottspark: (76627-6109) bildades den 11 februari 2014 och avser fastigheten Linjebussen 6 i Stockholms kommun. Föreningen består av totalt 49 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler. I föreningen finns också 8 st garageplatser samt 4 stycken uteplatser. Juridisk person godkänns. Delat ägande är ok.

HISTORIA:
Örby slottsväg är beläget i ett historiskt mycket intressant område där Götalandsvägen passerar runt hörnet som finns omtalad i historien mer än 1000 år tillbaka. Då var vägen "Stockholms södra utfart mot kontinenten". På Örby slottsväg finns Örby Slott, byggd på 1670-talet, och den enda herrgård i Söderort som förlänats beteckningen slott.
Läs gärna mer på www.lisebergsvilla.se

KOMMUNIKATIONER & SERVICE:
Buss 144 tar dig till tunnelbanan vid Gullmarsplan/Fruängen via Älvsjö station där pendeltåg finns och buss 165 tar dig till Liljeholmen/Farsta där tunnelbanan också ansluter. Du reser till Stockholm innerstad med kollektivtrafiken på ca 20 minuter och med bil tar resan mindre än 10 minuter. Promenadavstånd till pendeltågtsstationen vid Älvsjö centrum.

På promenadavstånd ligger Örby centrum, ca 7 minuter, med bl.a. livs samt Älvsjö centrum, ca 10 minuter, med bl.a. resturager, cafe, bibliotek, gym mm Willys ligger också i närheten. Närmaste grundskola i området är Sjöängsskolan (åk F-9) med profilklasser i musik, matematik/No och språk. Dessutom finns flertalet förskolor på nära avstånd samt vårdcentralen på Annebodavägen.

För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. bollplan, idrottsplats, idrottshall, simhall, friluftsbad och isbana. Dessutom Folkets hus, koloniträdgårdar mm.

För mer information kontakta Älvsjö stadsdelsförvaltning på tel 08-508 21 000 eller www.stockholm.se/alvsjo

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar 2014 Brf Örby Slottspark.pdf Årsredovisning 2017 Brf Örby Slottspark.pdf Nyaste årsredovisningen

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.81%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1308

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2016
Fönster: 3-glasfönster
Övrigt: GEMENSAMMA UTRYMMEN
-Grönskande gård med en gemensam uteplats
-Soprum,
-Cykel/Barnvagsrum.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Örby Slottspark
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1308
Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 3

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Örby Slottspark: (76627-6109) bildades den 11 februari 2014 och avser fastigheten Linjebussen 6 i Stockholms kommun. Föreningen består av totalt 49 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler. I föreningen finns också 8 st garageplatser samt 4 stycken uteplatser. Juridisk person godkänns. Delat ägande är ok.
En avgiftshöjning på 1,5 procent kommer att ske från årsskiftet.

Parkering: 8 garageplatser. Går att hyra för 1 000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
4 parkeringsplatser utomhus. Går att hyra för 600 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Fri datumparkering på närliggande gator.

TV och bredband: Via Com Hem

TV

Fastigheten är ansluten till ComHem för TV och Internet.

Månadsavgift

Avgift: 2 578 SEK / mån
Inkl. Värme och Vatten

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
Inkl. Värme och Vatten

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med grill och bänkar.

Driftskostnad

385 SEK varav:
Försäkring: 135 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.89370 %
Andel av årsavgiften: 1.89000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong

Bilplats

8 garageplatser. Går att hyra för 1 000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
4 parkeringsplatser utomhus. Går att hyra för 600 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Datum parkering på när liggande gator.

Övriga utrymmen

Förråd finns till lägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy