Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 835 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
4 495 000 SEK / utgångspris
Adress
Alströmergatan 21, 3 tr, Kungsholmen, Alströmergatan 21
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57.5 kvm
Avgift
1 865 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Öppen planlösning - Garage i huset - balkong - låg avgift i välskött förening

Välkommen till ett ytterst väldisponerat boende som presenterar ljusa ytor i fint skick. Lägenheten har ett lugnt och grönskande läge med fönster och solig balkong i öster mot rofylld innergård som nås från vardagsrummet. Det stora vardagsrummet ligger i direkt anslutning till det rymliga köket och tillsammans ger de generösa ytor. Köket är renoverat med stilrena materialval och är fullt utrustat samt har plats med matbord för 4-6 middagsgäster. Sovrummet möbleras idag med dubbelsäng samt garderober. I hallen finns en stor klädkammare som i dagsläget används som hemmakontor. Badrummet stamrenoverades 2014 och helkaklat och förberett för tvättmaskin. Genomgående är lägenheten i mycket bra skick och är renoverad i sobra materialval.

Här flyttar du in i en ytterst välskött förening med god ekonomi som även avspeglar sig i den låga avgiften. I huset finns ett garage där garageplats finns att hyra till en kostnad av 1000kr/månad. Föreningen har även en stor innergård med uteplatser och grillar som medlemmarna kan nyttja. Det trevliga trallklädda uteplatsen rustades upp tidigare i år med pergola, nya utemöbler och planteringar.

På Alströmergatan 21 bor du med ett lugnt och trivsamt läge och direkt närhet till allt storstaden har att erbjuda. Här bor du med det bästa av två världar. Runt hörnet ligger Fridhemsplan med fantastiska kommunikationer; här går flertalet linjebussar, flygbussar samt tunnelbanans blå och gröna linje. Alldeles intill finns Västermalmsgallerian, många stora matbutiker samt gym som SATS och Friskis&Svettis. I din direkta närhet finns även en mångfald av caféer, fik och restauranger. Går du åt motsatt håll når du Karlbergskanalens underbara promenad- och löparstråk som tar dig en mil runt Kungsholmen. Efter en 15 minuters promenad är du framme vid sommar-Stockholms nya favoritplats, Hornsberg Strand med badbryggor och flertalet restauranger med uteserveringar intill strandpromenaden. Du tar dig snabbt ner till City med 1:ans buss, tunnelbana eller till fots.

Beskrivning

HALL:
Direkt till vänster i hallen finns plats att hänga av ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade vilket är genomgående i hela lägenheten och på golvet ligger en ekparkett som även återfinns i kök samt sovrum.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och generösa lättmöblerade ytor. Här finns gott om utrymme för större sällskapsdel samt övrig möblering. Rummet ligger i direkt anslutning till köket och du har ett stort fönster för ljusinsläpp med vacker fönsterbänk i sten. Utgång till balkong med morgon- och förmiddagssol.

KÖK:
Det rymliga och stilrent renoverade köket ger dig fantastisk förvaring i vita skåp och vitt kakel. Köket är fullt utrustat med diskmaskin dold bakom skåpfront, kyl/frys, ugn, fläkt, micro i överskåp samt spishäll infälld i bänkskivan. Framför fönstret kan du duka upp med matbord för 4-6 middagsgäster.

SOVRUM:
Det mysiga sovrummet är möblerat med dubbelsäng samt nattygsbord. Garderober ger extra förvaringsmöjligheter. Du får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som också har ett rofyllt läge mot grönskande innergård.

I hallen finns en stor klädkammare som idag nyttjas som arbetsrum.

BADRUM:
Badrummet stamrenoverades 2014 och är inrett i sobra materialval med vitkaklade väggar och mörkgrå klinkergolv (golvvärme) Invid duschen med vikväggar finns det förberett för tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Spiralen.pdf Stadgar - Spiralen.pdf Årsredovisning 2017 - Spiralen.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75%.

Storlek

Boarea 57.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

32

Våning / hiss

Våning 3 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1958

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB:s Brf Spiralen i Stockholm
Organisationsnummer: 702002-0892
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 32
Antal lägenheter: 73
Antal lokaler: 27
HSB:s Brf Spiralen i Stockholm registrerades 1957 och upplåter idag 73 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lokaler med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 17 lokaler med hyresrätt inkl några extra förråd.

Bostadsrättsförening TV och bredband: Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften. Alla lägenheter är gruppanslutna till Bredbandsbolaget, 250 MBit. Kostnad: 125 kr/månad som ett obligatoriskt tillägg.


Bostadsrättsförening gemensamma ytor: Tvättstuga: Belägen i källaren på Alströmergatan 25 och är utrustad med två tvättmaskiner en grovtvätt, två torktumlare, ett torkskåp, en mangel, strykbräda med strykjärn.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum man kan låna för hantverk eller andra projekt utan kostnad.

Cykelparkering: Det finns två cykelställ utomhus, ett efter lekplatsen och ett utanför 23:ans port. Ett cykel- och barnvagnsrum finns i anslutning till 25:ans entré. Cykelrum finns även i källaren på Alströmergatan 21 och Fleminggatan 56.

Gårdar: Föreningen har en lekplats utanför 25:an, en terrass mellan Alströmergatan och Fleminggatan samt en gräsmatta med uteplats på baksidan av huset vid Alströmergatan. Varje vår placeras sommarmöbler och grill på terrassen och gården. Intill lekplatsen finns plommonträd som alla får äta från. Från sommaren 2018 finns här även en nylagd yta att umgås på med trall.

Garage/Parkering: I fastigheten med infart från Fridhemsgatan 43 finns ett garage med 105 platser där man som medlem kan hyra en plats för 1000 kr/månad. (just nu ingen kö, kontrollerat (2018-06-14)

Den löpande avgiften för HSB:s medlemskap betalas av föreningen.
Bostadsrättstillägg är tecknat kollektivt för föreningens alla medlemmar, föreningen betalar denna avgift.

Föreningen har en informativ hemsida:
http://www.hsb.se/stockholm/spiralen

Föreningens renoveringar

Underhåll av fastigheten sker löpande och följande större renoveringar har gjorts de senare åren:
År 2016 - Tvättstuga
År 2016 - Omläggning tak
År 2016 - Nytt portelefonsystem
År 2014 - Stambyte
År 2014 - Målning av trapphus
År 2012 - Byte av balkongdörrar, fönsterrenovering (insättning av isolerglas, nya fönsterkarmar och målning av fönsterbågar) samt insättning av persienner i alla fönster
År 2009 - Spolning av stammar samt byte av elstigar
År 2008 - Renovering av garage samt genomförd energideklaration
År 2004 - Renovering av balkonger samt OVK besiktning.

Under 2019 planeras en modernisering av hissarna.

Energideklaration

Energiprestanda: 110 kWh/kvm år.

TV

Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften.

Internet

Alla lägenheter är gruppanslutna till Bredbandsbolaget, 250 MBit. Kostnad: 125 kr/månad som ett obligatoriskt tillägg.

Månadsavgift

Avgift: 1 865 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.68683 %
Andel av årsavgiften: 0.68683 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt en mindre matkällare.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter