Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Årstavägen 59, 4tr, Årsta, Årsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
43.5 kvm
Avgift
2 889 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal och ljus 2:a med ett högt, fritt läge och utsikt över takåsarna.

Optimal och ljus 2:a om ca 43,5 kvm högst upp i fastigheten med attraktivt läge intill Årsta Torg. Rymligt vardagsrum med Årstaparkett och utgång till insynsskyddad och solig balkong med härlig utsikt i söder. Renoverat kök med matplats, sovrum med plats för dubbelsäng och stambytt badrum med klinker samt bra förvaring. Närhet till goda kommunikationer och service. Hiss. Välskött och stabil förening.

Beskrivning

HALL: Rymlig hall med mycket goda förvaringsmöjligheter och avhängning vid entrén. Fyra integrerade garderober med överskåp samt ett linneskåp. Ljust laminatgolv och målade väggar. Säkerhetsdörr.

KÖK: Modernt kök med svarta skåpsluckor och svarta laminatbänkskivor. Goda förvaringsutrymmen. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Utrustning: Induktionsspis, ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Matplats för 2-3 personer bredvid fönster

SOVRUM: Mysigt sovrum med plats för säng och klädförvaring. Målade väggar och parkettgolv. Stort insynsskyddat fönster med fin utsikt i söderläge.

VARDAGSRUM: Trevligt vardagsrum med känsla av rymd. Plats för både soffhörna och matbord. Fint ljusinsläpp och utgång till solig balkong i söder med ett högt och fritt läge, totalt insynsskyddad. Målade ljusa väggar och välbevarad Årstaparkett.

BADRUM: Stambytt badrum med kaklade väggar i gråbeige och klinkergolv i offwhite. Utrustning: Duschhörna, vägghängd toalett, tvättställ och spegelskåp ovan med belysning. Litet element samt förberedd el för tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Stadgar Stockholmshus nr 9 Årsredovisning Stockholmshus nr 9 Årsredovisning Brf Stockholmshus nr 9 2016

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Enskede-Årsta församling. Skattesats 30.85%.

Storlek

Boarea 43.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

195

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Våningsplan 4 av 4 (4 trappor).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1945

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Stockholmshus nr 9
Organisationsnummer: 702002-1700
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 195
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiprestanda: 145 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem alternativt Bredbandsbolaget. Föreningen beslutade i December 2008 att föreningen skulle investera i äkta bredband (fiber), varvid installation pågår nu och beräknas vara klart kring april. Leverantör OwnIt.

Månadsavgift

Avgift: 2 889 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.24680 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Stambyte utfördes under 1990-talets tidigare hälft. (1992-1994) Renoveringen innefattade både utbyte av VA- och EL-stammar. Renoverade fönster med ljuddämpande isolerglas. Fönster: 3-glas.

Uteplats

Insynsskyddad balkong i söderläge med vidsträckt utsikt över närområdet.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd, ca 10 kvm med snedtak samt en mindre matkällare. Föreningen har ett antal extra förråd, från 1 kvm till 20 kvm, som hyrs ut till medlemmarna.

För övrigt finns cykelförråd i källaren. Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen: Årstavägen 57, 59B, 69 och 77 samt Siljansvägen 20 och 44. Man har även ett mindre hobbyrum vid gaveln på Siljansvägen 30 där kan du snickra, måla etc. Lokalen kan du låna veckovis och nyckeln kvitteras ut hos vicevärden.

Styrelsen förbereder ett förslag till en samlingslokal för fest samt övernattning för medlemmarnas gäster. När lokalen står färdig, kommer föreningens medlemmar ha möjlighet att hyra lokalen mot en mindre avgift.

Bilplats

Föreningen disponerar totalt över 16 parkeringsplatser, 9 garageplatser och 7 motorcykelplatser. Till garage- och parkeringsplats är det separat kö. Fördelning av platserna sker genom kölista som finns på föreningens expeditionen. Övrig parkering hänvisas till de avgiftsfria parkeringsplatserna längs gatorna. (Undantag vissa städdagar)

Övrigt

FÖRENINGEN: Brf Stockholmshus nr 9 är en stor förening som med tomträtt innehar fastigheterna Rämen 1-5, Daglösen 1-4 och Lelången 1-4. Det har uppförts 13 st byggnader med 359 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1945. Mer info på www.stockholmshus9.se

SERVICE/KOMMUNIKATION: Busshållplats till Gullmarsplan finns på Årstavägen med regelbunden trafik (bussar 160, och 168). Vid Gullmarsplan finns anslutning till både tunnelbana, bussar och tvärbana. Med buss tar du dig snabbt till Årstabergs pendeltågstation som är en knutpunkt för byte mellan pendeltåg och bussar. Ett stenkast till Årsta Torg där bibliotek, Folkets hus, apotek, affärer m.m. finns. Globen Centrum når du på 2 minuter med tvärbanan. Här finns det service såsom mataffärer, apotek, caféer, restauranger, butiker m.m.

OMGIVNING: I Årsta bor du i ett attraktivt område med närhet till både stan och natur. Från Årstavägen är det promenadavstånd till både Södermalm, Gullmarsplan och Årstavikens härliga strövområden och motionsspår. För den träningsintresserade finns Eriksdalsbadet inom promenadavstånd och för den golfintresserade finns även Årsta drivingerange vid Årstafältet samt Enskede Rackethall med badminton och tennishall.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter