Visningar

sön 27 maj 15:00 - 16:00
mån 28 maj 18:00 - 18:30
Pris
10 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Ynglingagatan 19, 4tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
143 kvm
Avgift
6 440 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sekelskiftesvåning med stil och funktion

Välkommen till en riktig drömvåning med närhet till natur, rikt restaurangutbud och utmärkta kommunikationer. Här gör sig byggnadsåret (1905) tydligt påmint tack vare rejäl takhöjd, stort burspråk, handblåsta fönsterglas, fiskbensparkett, vackra snickerier och en praktfulla eldstad. Synnerligen väldisponerad yta med såväl tilltagna rum för socialt umgänge som lagom avvägd storlek på sovrummen. Badrum och gäst-wc, kök i äldre stil. Härlig fri utsikt mot Brunnsviken i norr och balkong i soligt söderläge mot lugn innergård. Välskött fastighet och förening med stark ekonomi. Det här är en unik chans för er som eftersöker sekelskiftesstil och är i behov av många sovrum.

Beskrivning

Denna paradvåning med byggnadsår 1905 har vacker fiskbensparkett, höga spröjsade fönster med handblåst glas, original snickerier, fönsterbräden i Kolmårdsmarmor samt en imponerande takhöjd på 3,15m.

Ytan om 143 kvm är fördelad enligt nedan:

- Rymlig hall med plats för avhängning. Stilfullt marmorgolv och väggar i sober dov grön färgsättning. Ingång till gäst-wc.

- Magnifikt vardagsrum med enorm rymd samt suveränt ljusinsläpp genom stort burspråk med grönskande utsikt mot Brunnsviken. Sann sekelskifteskaraktär med höga bröstpaneler, väggspeglar, stuckatur, takrosett samt en pampig eldstad med vacker marmor. Här inryms med lätthet såväl soffgrupp som stor matsalsmöbel.

- Sovrum 1 med vacker spröjsat fönster med fri utsikt. Gott om plats för dubbelsäng och arbetsbord.

- Sovrum 2 är ett trivsamt rum som med fördel disponeras som barnrum eller arbetsrum. Furugolv.

- Bibliotek centralt placerat i våningen. Perfekt rum där man kan koppla av i en skön fåtölj. Bra ljusinsläpp från både gatan och gården.

- Sovrum 3 ligger lugnt beläget mot gården. Dubbeldörrar i glas avgränsar mot biblioteket och stort fönsterparti mot gården. Utgång till balkong.

- Balkong mot lugn innergård. Söderläge ger sol större del av dagen.

- Funktionellt kök med charmig köksinredning från 50-talet. Full maskinell utrustning med kyl/frys, spis samt diskmaskin. Klassisk serveringsgång. Köket kan flyttas ut till biblioteket för er som har behov av ett större kök (se alternativ planlösning).

- Sovrum 4 är ursprungliga pigkammaren och inrymmer utan problem säng.

- Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badkar, wc samt tvättställ.

Sammanfattningsvis en svårslagen våning med en lång rad eftertraktade detaljer bevarade från byggnadsåret samt ett toppenläge i Vasastan.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration ÅR2017 Mätbevis

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72%.

Storlek

Boarea 143 kvm. Areauppgifter enligt mätning (SS 21054:2009).

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

41

Våning / hiss

Våning 3 av 5.
Våningsplan 4 av 5 (4 trappor).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1905
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Odin 14
Organisationsnummer: 716421-4467
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 41
Antal lägenheter: 23
Antal lokaler: 2
Stabil bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1997. 22 br, 1 hr och 2 hr lokaler, totalt 1.563 kvm boarea och 360 kvm lokalarea. Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC. Inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

FASTIGHETEN: Följande större renoveringar är utförda de senaste åren:
- 1997: Samtliga elledningar i gemensamma utrymmen och i lägenheterna bytta. Jordfelsbrytare installerad i lägenheterna,
- 1998: Stambyte i två omgångar även år 2000.
- 2005: Bullerglas installeras mot gatan.
- 2007: Renovering av fönster.
- 2008: Målning och reparation av yttertak, målning av trapphus, automatisk dörröppnare..
- 2009: Ny frånluftsfläkt.
- 2010: Utbyte av ventiler, imkanaler och ny golvisolering på piskbalkongen.
- 2011: Renoverat takkupor.
- 2012: Renovering och balkförstärkning av gården. Nya skorstenar.
- 2013: Takrenovering, snörasskydd, reparerat puts mot grannhus.
- 2014: Sotning, stamspolning och OVK godkänd.
- 2015: Fiberkabel installation, Taket målades, ny hissmotor och renovering av hisskorgen invändigt.
- 2016: Rökkanaler inspekterade
Planerade renoveringar:
-2017: Renovering av fönster mot gården.
-2018: Uppgradering av elservis till 3-fas.

Energideklaration

Energiprestanda: 128 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät, leverantör: Tele2 eller Fibernät, leverantör Own-it.

Internet

Via kabel-TV, Tele2 eller via Fiber, Own-it (100/100 Mbit 295kr/mån).

Månadsavgift

Avgift: 6 440 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad

550 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 8.64800 %
Andel av årsavgiften: 8.58524 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1120 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong med härligt söderläge

Övriga utrymmen

För föreningen gemensamt finns en tvättstuga, pyssel/hobbyrum samt cykel- och barnvagnsförråd, ramp från gatan.
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Bilplats

Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte. Flera garage finns i området, t ex Europark, Vanadisvägen 4.

Övrigt

OMRÅDET:
Attraktivt läge endast 10 minuters promenad från Odenplans rika utbud av service och nöjen. I omedelbar närhet finns gott om små mysiga butiker, restauranger och kaféer samt flera matbutiker. Sopstation för återvinning vid korsningen Ynglingagatan/Sveavägen. Gångavstånd till härliga grönområden som Vanadislunden/Vanadisbadet och Hagaparken/Brunnsviken med möjlighet till bad på sommaren och skridskoåkning på vintern.

KOMMUNIKATIONER:
Utmärkta kommunikationer med T-bana från Odenplan och SL-buss på gatan (busslinje 2) och runt hörnet på Norrtullsgatan, 515 mot Solna från Sveavägen. Ny pendeltågstation, Citybanan, vid Vanadisvägen/Dalagatan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter