Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK
Adress
Sveaborgsgatan 12, 1tr, Akalla, Kista
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
90.1 kvm
Avgift
5 412 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Superchans att förvärva en välplanerad fyra med utsikt mot grönska

Välkommen till en välplanerad bostad med ett bra arbetskök och en ljus och trevlig matplats. Här kan du trivas med hela familjen i ett stort vardagsrum med utgång till stor balkong mot den gröna bakgården vilket gör den här bostaden till något alldeles extra. Stort och fräscht badrum med badkar, tvättmaskin samt förvaringsmöbler. Praktisk gäst-wc intill entrén. Tre rejäla sovrum med gott om plats för hela familjen, bra förvaring samt klädkammare. Tunnelbana, Ica och bussar ligger runt hörnet samtidigt som bostaden har ett lugnt läge i omtyckt BRF.

Missa inte denna chans, välkommen hem!

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Stor och välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Hallen är välplanerad med goda förvaringsytor samt klädkammare intill. Ett ljust ekparkettgolv, som fortsätter in i köket, och hallväggarna är vitmålade.

KÖK med MATPLATS
Välplanerat kök med kombination av rymd och stora arbetsytor. Matplats intill fönster med fantastiskt ljusinsläpp mot lugn innegård. Här sitter man 6-8 personer. Golvet i köket är i samma ljusa klinker som i hallen, och väggarna är i gråmålad panel.

VARDAGSRUM med BALKONG
Stort och lättmöblerat vardagsrum, med utgång mot den fantastiska balkongen. Rummet är rymligt och har ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartier i två riktningar samt balkongdörren. Den rejäla balkongen är i västlig riktning, mot gården. Golvet i vardagsrummet har också ekparkettgolv och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 1
Stort och lätt möblerat sovrum, med gott om plats för dubbelsäng, samt övrigt möblemang. Väggarna är målade och fint trägolv på golvet.

SOVRUM 2
Även detta rum är väl tilltaget, med plats för dubbelsäng, om så önskas. Här finns plats för förvaring i en rejäl dubbelgarderob. Väggarna är målade och kombineras med fint trägolv. Här har man fönster ut mot bakgården.

SOVRUM 3
Även detta rum är väl tilltaget, med plats för dubbelsäng, om så önskas. Här finns plats för förvaring i en rejäl dubbelgarderob. Väggarna är målade och fint trägolv. Här har man fönster ut mot bakgården.

BADRUM med BADKAR
Det fina badrummet erbjuder rymd och är otroligt välplanerad. Här har man finns ett stort badkar med regnskogsdusch-blandare. Påkostad Samsung tvättmaskin från 2017 och förvaringsmöjligheter ovan, under samt vid två skåp intill. Fint och fräscht linoleumgolv i grått som matchar de vitmålade våtrumstapetsväggarna. Även badrumsmöbler byttes ut Nov-17, wc, handfat med kommod samt spegel belysning ovanför. Badrummet har ett fönster för praktisk vädring. Här finns möjlighet att ställa in en torktumlare ovanför tvättmaskinen.

GÄST WC
Intill hallen så har man den praktiska Gäst WC:n. Grå linoleummatta på golv och målade våtrumstapetserade väggar. Här har man även bytt toalettsitsen precis (obs den gamla är på bilden). Här finns det ett handfat med kommod samt spegel med belysning ovanför.

KLÄDKAMMARE
I hallen finns en praktisk klädkammare, där du har plats för allt du kan tänka dig, förvaring på hylla samt klädstänger.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Porkala 20120124

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.66%.

Församling

Spånga-Kista.

Storlek

Boarea 90.1 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

96

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1976
Fönster: 3-glasfönster
Övrigt: Nya fönster per mars 2019. Två förråd till lägenheten, ett i samma hus under bostaden och ett i huset mitt emot där även en av föreningens tvättstugor finns.

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Porkala nr 249
Organisationsnummer: 716417-7987
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 96
Antal lägenheter: 822
Antal lokaler: 5

Området planerades och byggdes 1976-78 och ombildades 1982-83 till en HSB bostadsrättsförening. Idag är mer än 95% av lägenheterna upplåtna som bostadsrätter. Av 822 lägenheter är 808 upplåtna som bostadsrätter och 14 hyresrätter.
Fastighet: Föreningen innehar tomträtten till samt äger och förvaltar samtliga byggnader på fastigheten Porkala 1, 3-4 och 7-14 i Stockholms kommun.

Parkering: Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

TV och bredband: Bredband att levereras av Bahnhof, med en kostnad om 75 kr per månad. Hastighet 100 Mb/s till 1000 Mb/s.
Utöver bredbandsuppkoppling erbjuder Bahnhof IP-TV och andra extratjänster.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Föreningens ekonomi

Just nu finns ingen planerad avgiftshöjning i föreningen, 2018-10-07

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Planerade renoveringar:
Stambyte badrum år 2020.

Energideklaration

Energiförbrukning: 142 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 5 412 SEK / mån
Inkl V/VA. Obligatorisk avgift om 75 kr/mån för internetabonnemang.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.15539 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Badrummet uppdaterades med ny tvättmaskin och inredning av ägarna under förra året.

Uteplats

Balkong, läge sydväst.

Bilplats

Föreningen har två parkeringsgarage där föreningens medlemmar kan hyra parkeringsplats, Kasködäcket och Porkalafaret. Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy