Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åsögatan 164, Katarina / Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
86 kvm
Avgift
2 632 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 4:a med balkong i sydväst, låg avgift och en av Södermalms bästa innergårdar.

Välkommen till denna optimala 4:a med en härlig balkong i sydväst med möjlighet till middagar i kvällssolen. Genomgående lägenhet med fönster i två väderstreck. Lägenheten ligger på 5:e våningen vilket ger ljus och rymd. Här finner du ett smakfullt renoverat kök där det finns goda arbetsmöjligheter och förvaring bakom fina köksluckor. All maskinell utrustning har noga valts ut. Tre väldigt bra sovrum samt härligt och rymligt vardagsrum. Här finns tillgång till ett topprenoverat badrum samt en gästtoalett. Lägenheten har även god förvaring i form av platsbyggd garderob i sovrum och praktisk garderob i hallen. .

Du bor i en bra och stabil förening med låg avgift samt grönskande och barnvänlig innergård. I uppgången finns även en takterrass med utsikt över takåsarna. Garage nås direkt med hiss i huset för 1250 kr/mån.

Lägenheten är belägen i populära SoFo, ett kvarter från Vita Bergsparken som erbjuder skönt parkhäng och trivsamma promenadstråk. Runt hörnet ligger populära Nytorget och SoFos trendiga gator erbjuder spännande butiker, trevliga caféer, barer och välrenommerade restauranger. I kvarteren finns matbutiker, all tänkbar service och flertalet bussar som tar dig till tunnelbanan eller vidare genom stan.

Varmt välkommen på visning

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Här finns även en mycket rymlig garderob. Vita väggar samt parkett på golv.

VARDAGSRUM
Rymligt och väldigt ljust vardagsrum med fönster mot Åsögatan. Här finns goda möbleringsmöjligheter och gott om plats för soffgrupp, mediamöbel och stort matbord. Vita väggar och parkett på golvet.

KÖK
Mycket smakfullt renoverat kök med goda arbetsytor. Bakom de fina luckorna finner ni mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finns härliga fönsterpartier mot gården och gott om plats för matbord för ca 6 personer. Köket har all maskinell utrustning så som inbyggd kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin samt belysning över arbetsbänk. I detta rum finner ni parkettgolv.

SOVRUM 1
I anslutning till vardagsrummet finner vi ett rymligt sovrum med goda möjligheter för fri möblering. Sovrummet används idag som barnrum. Fönster mot Åsögatan och parkettgolv.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt byrå. Här finner ni en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Mindre fönster in mot barnrummet som gör rummet ljusare.

SOVRUM 3
Härligt sovrum med fönster mot gården. Gott om plats för större säng, skrivbord samt garderober. Ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM
Renoverat och mycket tilltalande badrum. Helkaklat med goda förvaringsmöjligheter samt praktiskt och fint spegelskåp. Här finns badkar, tvättmaskin/torktumlare och handdukstork.

GÄSTTOALETT
Praktisk gästtoalett utrustat med handfat, wc och spegel.

BALKONG/UTEPLATS
Fantastiskt härlig och rymlig balkong/uteplats i sydvästläge. Goda möbleringsmöjligheter.

VINDSFÖRRÅD
Till lägenheten ingår nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Årsredovising

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.87%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 86 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Våning / hiss

Våning 5 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1981

Föreningen

Föreningens namn: Brf Fenix
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 105
Antal lokaler: 12
Brf Fenix består av 105 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 12 lokaler och 23 förråd som hyrs ut. Föreningen har starka hyresgäster som förskola, apotek och vårdcentral vilket borgar för en mycket god ekonomi. Äkta förening och äger marken. Föreningen godkänner inte juridisk person. Godkänner delat ägande förutsatt att en av ägarna också bor (är skriven) i föreningen. Det finns inga planer att höja avgifterna. Avgifterna sänktes de i juli 2014 med 10%, och i juli 2015 med ytterligare 10%.

Föreningen godkänner delat ägande förutsatt att en av ägarna också bor (är skriven) i föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.brffenix.se/

Parkering: Föreningen har 63 garageplatser. 53 av dessa är enkelplatser (1250 kr/mån). 10 st är dubbelplatser.
10 st dubbelplatser (1600 kr/mån). 2 MC-platser (650 kr/mån).

TV och bredband: TV grundutbud från ComHem. TV leverans från ComHem och Bredbandsbolaget.
Bredband: Hastighet: 100 Mbit/s. Fiber från bredbandsbolaget. Internet kan uppgraderas till 1Gbit och kan även tecknas från ComHem

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och vindsförråd. Föreningen har två tvättstugor, dels på Åsögatan 162 och dels under Renstiernas gata 28, båda har nya maskiner (maskiner och torkskåp 2014/2015). Flera soprum/återvinningsrum (hushållssopor, kompost, grovsopor, papper och tidningar).

Föreningens renoveringar

UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
2005 Stambyte gjordes i huset Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33 under 2005 och omfattade vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Stambyte i nya delen bör inte vara aktuellt förrän tidigast 2020.
2008 OVK gjordes senast i hela föreningen och alla anmärkningar har åtgärdats.
2008 Radonundersökning gjordes, samtliga mätningar låg under gränsvärdet.
2010 Ventilationssystemet sågs över
2011 Alla fönster i den gamla delen (Renstiernas gata 28 och Bondegatan 33) renoverades
2012 Gården totalrenoverades under våren
2013 Fiber drogs in i fastigheten
2014 Elektronisk inpasseringssystem och tvättstugebokning installerades
2014/2015 Konvertering av yta till extra förråd att hyra ut till boende
2015 Dagvattenpumpar i garage
2015 Ny teknisk plattform och webbplats
2017 OVK genomfördes i fastigheten
2017 Nya planteringar på gården.
2018 Renoverat tak på gamla delen av fastigheten

TV

TV grundutbud från ComHem. TV leverans från ComHem och Bredbandsbolaget.

Internet

Hastighet: 100 Mbit/s. Fiber från bredbandsbolaget. Internet kan uppgraderas till 1Gbit och kan även tecknas från ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 2 632 SEK / mån
Värme, vatten och 100 Mb bredband via Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en härlig och grönskande innergård med soldäck, grill och lekplats. Gården är rökfri och är mycket barnvänlig. Takterass finns högst upp på Åsögatan 164.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.01000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 63 garageplatser. 53 av dessa är enkelplatser (1250 kr/mån).
10 st dubbelplatser (1600 kr/mån). 2 MC-platser (650 kr/mån).

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och källarförråd. Föreningen har två tvättstugor, dels på Åsögatan 162 och dels under Renstiernas gata 28, båda har nya maskiner (maskiner och torkskåp 2014/2015). Flera soprum/återvinningsrum (hushållssopor, papper och tidningar).

Föreningen har en superhärlig innergård med soldäck, grill och lekplats. Gården är rökfri och är mycket barnvänlig. Takterass finns högst upp på Åsögatan 164.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy