Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hallandsgatan 48, Södermalm / Katarina, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
47 kvm
Avgift
2 696 SEK / mån
Rum
2 rum

Fin 2:a med balkong i söderläge!

Välkommen till en smakfull lägenhet med yteffektiv planlösning. Här bor du lugnt och lummigt i trivsamma kvarter invid grönskande Rosenlundparken, ett kvarter bakom Götgatan och Skrapan. Lägenheten är smakfullt renoverad och erbjuder en tilltalande planlösning med ett luftigt och lättmöblerat vardagsrum som tacksamt integrerar med köket. Stort spröjsat fönsterparti i vägg mellan kök och sovrum ger ett härligt ljusinsläpp och ett trendigt intryck. Via två dubbeldörrar når du sovrummet som ger plats för dubbelsäng och gott om möblemang. Från sovrummet nås en härlig balkong som vetter mot den grönskande innergården i söderläge. Bevarad tidstypiska detaljer som vackra spegeldörrar och spröjsade fönster i kombination med moderna renovering ger lägenheten den uppskattade kombinationen av gammalt som möter nytt. Förening med god ekonomi och välskött fastighet!

Här har vi Rosenlundsparken utanför porten och vackra Helgalunden runt knuten. Här bor du med lugnt läge och fina omgivningar men ändå nära till Södermalms puls. Ett kvarter bort från Götgatan med Medborgarplatsen och Götgatsbacken åt ena hållet och Skanstull med Ringens köpcenter åt andra. Läget innebär mycket goda kommunikationer Medborgarplatsens t-bana, Södra stations pendeltåg och flertalet busslinjer finns i närområdet.

Varmt Välkommen!

Beskrivning

Hall
Välkomnande entré med plats för ytterkläder och skor i direkt anslutning. Entrén tar dig vidare in till köket.

Kök
Smakfullt renoverat kök med vita luckor och goda arbetsytor i form av ljusbänkskiva. Köket är rustat med induktionsspis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Praktisk glasskiva ovan arbetsbänk i kombination med ett stort spröjsat fönsterparti i väggen mot sovrummet gör köket ljust och trivsamt. här finns även spotlights ovan bänkskivan som ger ett bra ljus. Ekparkett och vita väggar.

Vardagsrum
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum som enkelt möbleras med soffa och matplats. Vacker ekparkett mot målade väggar. Stort vackert spröjsat fönster med utsikt mot den lummiga innergården. Från vardagsrummet nås en generös klädkammare med bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum
Via två vackra dubbeldörrar finner du ett rofyllt sovrum som nås från vardagsrummet. Här ges plats för dubbelsäng och möblemang. smart garderobsvägg för ytterligare förvaring.Från sovrummet nås balkongen genom vackra dubbeldörrar.

Balkong
Underbar balkong som vetter i söder med utsikt över grönskande innergårdar.

Badrum
Stort och fräscht badrum med kakel och klinker. Här finns dusch med duschväggar,wc, två handfat och tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.87%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

301

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Våningsplan 2.
Hiss finns.
En trappa upp till hissplanet.

Byggnad

Byggnadsår: 1928
Fönster: 2-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Vågskivan 35
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 301
Antal lägenheter: 24
Antal lokaler: 1

Brf Vågskivan 35 är en äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Det är en äkta förening som omfattar 24 bostadsrätter och 1 hyreslokal. Föreningen förvärvade fastigheten i december 1997. Den ägdes tidigare av JM. Huset är Q-märkt K-märkt är den folkliga benämningen på något, vanligen en byggnad, som av kulturhistoriska skäl är skyddat från förändring. Föreningen har inga planer på att förändra avgiften. Godkänner delat ägande och äger marken. Föreningens fläktsystemet är mekanisk frånluftsventilation. Fläkten skall alltså kopplas till ventilationen.

För mer information se http://vagskivan35.bostadsratterna.se/

TV och bredband: Tv: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband: Bredbandbolaget

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna hör ett vindsförråd.
I fastigheten finns tvättstuga, cykelförråd och soprum med källsortering.

Föreningens renoveringar

Trapphuset restaurerades 1997 och har kvar sina originalmålningar så det är de som är renoverade. Även lampor i trapphuset är original.
Under 1997 renoverades och putsades även fasaden, fönstren målades både ut- och invändigt, på taket skedde utbyte av takplåt inklusive takpapp. Ny taksäkerhetsutrustning, nya stuprör, nya plåt på skorstenar. Avloppsstammar och elstigar byttes även under 1997. Ventilationsrengöring och godkänd OVK har utförts 2015. Delat ägande godkänns men inte juridisk person. Inga större renoveringar är inplanerade och inte heller någon förändring av avgiften är inplanerad.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet

Bredbandbolaget

Månadsavgift

Avgift: 2 696 SEK / mån
Värme, Vatten, Bredband

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
Värme, Vatten, Bredband

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en jättefin och lummig innergård som är utrustad med utemöbler samt grillmöjligheter under sommarhalvåret.

Driftskostnad

335 SEK varav:
Försäkring: 135 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.48000 %

Uteplats

Balkong

Bilplats

I området gäller boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Gatu- eller fastighetskontoret. Avgiften är 1 100 kronor per månad, eller 75 kronor per dygn, när du betalar i parkeringsautomat. Avgift ska betalas enligt skyltning på platsen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy