Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Björnmossvägen 80, ÄLTA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
82.8 kvm
Avgift
4 993 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

SNART TILL SALU

Välkommen till denna fina 4:a på Björnmossvägen! Här får du ett fridfullt och lugnt boende med närhet till service, naturskön miljö med flera sjöar och fenomenala kommunikationer.
Bostaden har 3 sovrum, stort vardagsrum och trevligt kök. Balkong i härligt sydvästläge ger ordentligt med sol under dag och kväll, perfekt oavsett om det är en sen middag eller en tidig fika!
På promenadavstånd finns Älta C med service såsom apotek, bibliotek, frisör, restaurang, café, gym och livsmedel och för barnen finns Älta skola, Sigfridsborgsskolan och Stavsborgsskolan såväl som flertalet förskolor, närmaste är Älta gårds förskola. Älta C är planlagt att rustas upp enl. " Ännu mera Älta 2025", för mer information se Nacka kommuns hemsida.

Den närliggande miljön är fylld av trevliga promenadstråk i naturskön miljö. Exempelvis finns Ältasjön och Strålsjön på kort avstånd men även Sandasjön, Ulvsjön, Källtorpssjön, Dammtorpssjön, Flaten och till sist Erstaviksbadet med sin fina 1700-talsherrgård. Besök vackra Hellasgården som erbjuder klippbad, bryggor, utegym och elljusspår!

Att ta sig till och från Älta är enkelt, med flertalet bussar når du Gullmarsplan, Slussen och Nacka. Endast 30 min från city med buss och ca 20 min med bil! På kvällar och helger går även en nattbuss från Slussen till Älta varje timme! Söker du efter ett lugnt och fridfullt boende för hela familjen, och med mängder av utflyktsmål och underbar natur runt knuten? Välkommen Hem!
Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Beskrivning

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.54%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 82.8 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1985
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Segelskutan
Organisationsnummer: 716418-2078
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 94
Antal lokaler: 2

Brf Segelskutan är en mycket populär och trevlig förening beläget i Bastuområdet i Älta. Föreningen består av 94 st. lägenheter på de förvärvade fastigheterna Älta 15, Älta 77.
Föreningen är således uppdelad i två områden som benämns som södra och norra. I vartdera området finns gemensamhetslokal, parkeringar och garage. Gemensamhetslokalen kan hyras av föreningens boende och är gratis för exempelvis barnkalas. Föreningens ekonomi är god och under de senaste åren har det gjorts många bra renoveringar på föreningens byggnader. För mer information om dessa se under rubriken renoveringar.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Kabel-tv samt bredband levereras av Bredbandsbolaget.
Föreningen befinner sig i en mycket lugn och harmonisk miljö som kantas av villaområde, natursköna promenadstråk och flertalet sjöar på bekvämt avstånd. Fenomenala kommunikationer gör det enkelt att ta sig till Stockholm, Gullmarsplan, Sickla och resterande delar av Nacka. På nätter går även nattbuss från Slussen till Älta. På kort promenadavstånd finner vi Älta gård där det finns gatukök, matvarubutik och kiosk. Vid Älta C finner ni även frisör, apotek, bibliotek, restaurang samt gym och café. Älta C är under utveckling och kommer att rustas upp tillsammans med närliggande den miljön enl. kommunens program, Ännu mera Älta 2025. För mer information besök gärna Nacka kommuns hemsida. Flertalet skolor och förskolor finns i området. Närmaste skola är Älta skola och nås snabbt på trygga gångvägar.

Den härliga miljön runt Älta har ett stort utbud av sjöar att besöka: Sandasjön, Strålsjön, Ulvsjön, Källtorpssjön, Dammtorpssjön, Ältasjön och Flaten. Där utöver finns även fina Erstaviksbadet med en 1700-tals herrgård. Ett kort utflyktsmål med cykel eller till fots kan vara Hellasgården med dess badbryggor och klippor. Här kan du vara aktiv året i dess elljusspår och utegym. Med flera idrottsplatser vid Stensö och Älta IP kan man sporta med Ältasjön som granne!

Gemensamma utrymmen: 2 lokaler, en i vardera del av området.

Föreningens renoveringar

Kommande renoveringar 2019:
2018 Renovering av södra gemensamhetslokalen

Genomförda 2018:
2018 OVK
2018 Brandtillsyn
2018 Trädfällning
2018 Komplettering skyltar p-platser samt översyn dagvattenbrunnar.

Utförda:
2008-2009 Bergvärme.
2011 Renovering av garageportar.
2012 Parkeringar.
2012-2013 Ute och innerbelysning vid garage.
2012 Renovering av lokal.
2013 Fönster.
2013 Utökat VV-Systemet.
2014 Ventilationssystem.
2014 Spolning av avlopp.
2015 Led utebelysning.
2015 Fasadrenovering och trädetaljer.
2016 Ommålning av ytterdörrar.
2016 Fasadrenovering och trädetaljer.
2017 Återvärmare bergvärmesystem.
2017 Uppgradering styrsystem bergvärme.
2017 Översyn dagvattenbrunnar.
2017 Renovering av mur.
2017 Renovering av föreningens södra lokal.
2017 Ommålning av parkeringsplatser samt ommärkning av dessa.

Energideklaration

Energiförbrukning: 165 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2009-06-02

TV

Kabel-tv via Bredbandsbolaget

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift: 4 993 SEK / mån
inkl. värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.163 %
Andel av årsavgiften: 1.16299 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Balkong, läge sydväst.

Ingen not. om upplåten mark
Bilplats

Garage, går att hyra. Separat kö.
Parkeringsplats, går att hyra. Separat kö.

Gästparkering i både södra och norra området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy