Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Strandliden 49, Hässelby Strand, Hässelby
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49 kvm
Avgift
2 515 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad etta med panoramavy utöver vackra Mälaren!

Med ett oslagbart läge i Hässelby strand alldeles intill Mälaren finner du denna väl tilltagna enrumslägenhet om 49 kvadratmeter med ett fantastiskt solläge. Ett unikt boende som ytterst sällan kommer ut på marknaden. Väl genomtänkt planlösning med ett generöst vardagsrum med en utgång till den magnifika balkongen.Där du har första parkett på utsikt över fantastiska Mälaren. Charmigt 50-tals kök med bevarade original detaljer och ett helkaklat, stambytt badrum. Denna ljusa och luftiga bostad imponerar med sin rymd samt fönster i det sydvästläge som ger ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Fastigheten är belägen med ca fem minuters promenad till Hässelby strands Torg, med goda kommunikationer i form av T-bana, bussar och stort serviceutbud. Här erbjuds ni det bästa av två världar. Närhet till stadspuls samtidigt som du har Mälarens glittrande vatten utanför fönstret. Ett ypperligt tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende i en näst intill skuldfri förening med sällsynt god ekonomi.


Måste upplevas på plats!

Beskrivning

Entréhall:

Välkomnande entréhall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Golvet pryds av vacker stavparkett i ek.

Vardagsrum:

Det stora rummet är både luftigt och lättmöblerat. Här finns det gott om utrymme för en dubbelsäng och därtill plats att möblera med både TV-möbel, stor soffa och bokhyllor eller byråer. Trevligt ljusinsläpp från fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp samt en härlig stor balkong i sydvästläge.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på vägg. Utrustat med WC, tvättställ, kommod, spegelskåp med inbyggd belysning, duschhörna i med badkar.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 49 kvm. Enligt Mäklarbild.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

12/0902

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1957
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: Treglasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Tornkammaren 1
Organisationsnummer: 769603-7733
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 12/0902
Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 3

FÖRENINGEN:

Brf. Tornkammaren 1 äger och förvaltar byggnaden Strandliden 47 ? 57 i Hässelby Strand. Tomten ägs av Stockholms kommun och upplåts till föreningen genom tomträtt. Fastigheten och de två grannhusen invid Mälaren stod klara för inflyttning i december 1957. Husen byggdes med dispens intill stranden, bla. för att konstnärer skulle kunna bo i bottenvångingarna med egna ateljéer. Fastigheten har ett visst kulturskydd.

Några av de som flyttade in 1957 bor ännu kvar. "Det bästa boende jag kan tänka mig", har flera intygat. "Utsikten, de magiska solnedgångarna, stillheten och samman-hållningen i vår lilla förening är oslagbar". "Detta är ett unikt boende i en lugn och fantastisk miljö".

Brf. Tornkammaren 1 bildades 1998. 10 år senare, 2008, köper föreningen fastigheten av Svenska Bostäder och blir en aktiv och "äkta bostadsrättförening". Föreningens ekonomi är god med högt betyg. En kompetent styrelse, kunnig förvaltningsgrupp och god sammanhållning, ger oss ett tryggt och trivsamt boende. I anslutning till styrelsens möten varje månad, är medlemmar välkomna till "Öppna ½-timmen" för att träffa styrelsen, fråga, diskutera, lämna önskemål eller bara träffa varandra och ta en kopp kaffe. Vid behov hålls medlemsmöten. Vår och höst ordnas gemensam städdag med lunch.

Brf. Tornkammaren 1 bildades 2008 efter köp av fastigheten från Svenska Bostäder och är en "äkta bostadsrättförening". Nya stadgar antagna 2016. Fastigheten består av 48 lägenheter med en fantastisk vy söderut över Mälaren. (12 ateljé, 24 treor, 2 tvåor, 10 ettor, 3 lokaler.) 7 lägenheter är hyresrätter, I Föreningslokalen "49:an" finns ett gäst / övernattningsrum med 4 sovplatser, pentry och toalett. I källaren har vi en modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner, cykelgarage, berg- och solvärme-central, samt verkstad och lägenheternas båda förrådsutrymmen. Vid tvättstugan finns föreningens bibliotek. Kring huset finns planteringar och växlighet. Vid östra gaveln ligger Torn-Terrassen, för kafferep och sköna sommarsittningar.
Fastigheten har bergvärme, effektiva solceller och 3-glasfönster. Krypvinden är välisolerad. Fastigheten har en mycket gynsam enerigiförbrukning. Balkonger och fasad mot Mälaren renoverades 2017. Yttertak, Bad/duschrum och toalett är renoverade. Rör och stambyte är genomfört. Hela elnätet är moderniserat till 3-fas el. Trappbelysningen är rörelsestyrd. Lägenheterna har säkerhetsdörr med KABA lås. Källargångar och förråd är låsta. Portarna har kodlås enl. Aptus systemet.
Fastigheten är ansluten till fibernätet Open Universe för Data, IP-telefon och TV och till ComHems koaxnät.


FASTIGHETEN:

Fastigheten består av 48 lägenheter, (12 ateljér, 24 treor, 2 tvåor, 10 ettor) alla med stora fönster, balkong och fantastisk sjöutsikt söderut över Hässelby holme och Mälaren. Varje lägenhet har tillgång till ett källarutrymme och en liten ?matkällare?. Lägenheterna har säkerhetsdörr med KABA- och tillhållarlås. Föreningen har ingen huvudnyckel. Källar- och förrådsdörrar är låsta. Fastighetens 6 portar har kodlås.

Föreningslokalen "49:an" har utrustning och plats för styrelsen och gruppernas arbete, liksom för årsmöten, medlemsmöten och fester. I anslutning finns ett pentry, toalett och ett gäst / övernattningsrum med 5 sovplatser.

I källaren finns en modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner. I tvättstugan finns även föreningens bibliotek. I källarplanet finns lokaler för gym- och hobby-verksamhet, cykelgarage, kontor, teknikgruppens verkstad, el-central, fiberväxel samt bergvärme- och solcellscentral.

Parkering: Strandliden är en 560 m. Lång slinga utan genomfartstrafik med avgiftsfri parkering max 7 dygn. Föreningen har inga egna P-platser. Parkering mot avgift intill torget bakom Hemköp. Städdagar på Strandliden med P-förbud.

TV och bredband: Fastigheten är gruppansluten till fibernätet genom Bahnhof med 1000 Mbit/s hastighet. Bredbandskostnad, router och IP telefoni ingår i medlemsavgiften. Eget avtal för IP-TV i fibernätet kan tecknas via "Sappa" som erbjuder olika TV-paket.

Fastigheten är även ansluten till ComHems koaxialnät, där du utan kostnad har tillgång till ComHems digitala grundutbud med ca. 14 TV-kanaler. Eget avtal för ComHems TV och övriga utbud i koaxialnätet kan tecknas.

Gemensamma utrymmen: GYM / HOBBY LOKALEN :

Föreningen har en gym- / hobbylokal med ingång bredvid port 53.

Lokalen är tillgänglig för alla boende som kvitterat ut en nyckel och erlagt 500 kronor, varav 300 kronor är en deposition.

Den som bokar disponerar själv (eller tillsammans med dem hen tar med sig) hela lokalen, dvs både gym- och hobbydelen.

Följande regler gäller:
bokning sker på en lista i lokalen.
vid användning av lokalen ska hänsyn tas till de omkringboende så att verksamheten inte upplevs som störande.
lokalen ska vara rök- och alkoholfriendast inomhusskor i lokalen.
inga husdjur får vara i lokalen.
den som bokat lokalen ansvarar för att den lämnas i städat skick.
all verksamhet i gym-/hobbylokalen sker på egen risk.
I gymdelen finns vanliga motionsredskap: motionscykel, gångband, cross-trainer, bänk, hantlar. Dessutom ett pingisbord, TV och speglar.

I hobbylokalen finns två hopfällbara bord och stolar samt möjlighet till mysbelysning i form av golvlampor. Lokalen är avsedd för olika hobbyverksamheter. Här kan man till exempel måla (akvarell, vattenlösliga oljefärger eller acryl), ägna sig åt sömnad eller annan slöjd, men inte trä- eller metallslöjd, ha en läsecirkel eller ägna sig åt annat hobbyarbete

Nyckel till lokalen kvitteras hos föreningens kassör mot 500 kronor vid ?öppna halvtimmen? före ett styrelsemöte.

Föreningens ekonomi

Styrelsen ska upprätta underhållsplan för genomförande av underhållet av föreningens hus och årligen budgetera samt genom beslut om årsavgiftens storlek säkerställa erforderliga medel för att trygga underhållet av föreningens hus. Styrelsen ska årligen följa och uppdatera underhållsplanen för genomförande av underhållet av föreninges fastighet/er med tillhörande byggnader.

Föreningens renoveringar

TEKNIK:

Fastigheten har bergvärme, solceller, 3-glasfönster och en välisolerad krypvind, vilket ger fastigheten en mycket låg energiförbrukning på endast 45 kWh/m². och år. Två avancerade frånluftfläktar på taket ventilerar huset. Takbeläggning liksom hängrännor och stuprör är bytta. Balkonger och fasad renoverade. Rör och stambyte är genomfört och bad / duschrum och toalett är renoverade. Elnät och elcentral är renoverade till 3-fas. Trapp- och ytterbelysning har LED lampor. Trappbelysningen är rörelsestyrd så ingen kan gömma sig i mörkret. Regelbundet genomförs ventilations kontroll, OVK, radonmätning, rörspolning och energideklaration. Alla med ett gott resultat.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energideklarationsdatum: 2018-04-27
Energiprestanda primärenergital: 45 kWh/kvm och år

TV

Bahnhof

Internet

Bahnhof

Månadsavgift

Avgift: 2 515 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

OMRÅDET:

Vid östra gaveln ligger "TornTerrassen", för grillning och sköna sommarsittningar. Kring huset finns träd och planteringar. Från gatan leder en vacker stentrappa ned till Mälaren och stadsträdgårdsmästare Holger Bloms strandpromenad mellan huset och Mälaren. Bedömd som Stockholms vackraste. På bänkarna vid stranden njuter du av utsikten, friden och vågornas kluckande. Vill man promenera efter stranden kan man österut, via Grimsta Naturreservat, gå hela vägen till Alvik. Västerut når man via Hässelby Villastad, Lövsta, Kyrkhamn, Kallhäll till Stäket. Från Strandliden leder många stigar och LED belysta motionsspår in i och runt naturreservatet Grimstaskogen.

Tre bad, Hässelby Strandbad, Maltesholmsbadet och Kanaanbadet, nås med några minuters strandnära promenad. Vid Maltesholm finns kiosk och vid Kanaan en uppskattad servering samt Bole och Minigolfbana.

Vill du bada "hemmavid", kan du nedstiga i Mälaren från vår "badentré" vid östra gaveln, eller från klipporna vid den västra. Öster om Strandliden finns Hässelby båtklubb och mot väster, Strandlidens båtklubb.

Nedanför våra fönster och Hässelby Holme och ut över Lambarfjärden, med Mälarens djupaste del med 61 m., passerar lastbåtar, kryssningsfartyg, sand- och stenpråmar. Sommartid fylls fjärden med fritidsbåtar och segelregattor. Fritidsfiske är populärt från stranden, i båtar eller på isen.

Från Tornkammaren är det 350 m. / 5 min till Maltesholmstorget med Hemköpsbutik öppen 07:00 - 23:00 samt tobak/post, apotek, blommor, frisör, kafé och gym. Flera kvarterskrogar finns i närområdet. Bakom Hemköp finns områdets återvinningsstation. Till INGO drivmedelsstation är det 1 km.. Till Hässelby Gårds centrum är det 1½ km. Inom 10 km. ligger Vällingby-, Vinsta-, Bromma Blocks- och Barkarby köpcentra.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Överlåtelseavgift: 1150 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy