Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK
Adress
Norrtullsgatan 4B, Centralt/Norr, Gävle
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53.5 kvm
Avgift
3 846 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

tvåa centralt!

Välplanerad och nyrenoverad tvåa med centralt men ändå lugnt läge kommer snart till försäljning!

Välkommen till denna trivsamma 2:a på Norrtullsgatan 4B! Lägenheten är belägen på första våningen i välskött fastighet. Här bor du på en välplanerad yta som är ljus och luftig med genomgående fina ytskikt. Fint nyrenoverat kök i modernt stuk och ett rymligt vardagsrum med plats för flera möbleringsalternativ. Sovrummet ger plats åt dubbelsäng och har garderober för extra förvaring. Badrummet renoverades i samband med föreningens stamrust 2014.

Centralt belägen lägenhet kort promenadavstånd till Centralstationen, Högskolan, all tänkbar service i Centrum och fina promenadstråk i Boulognerskogen. Allt för ett trevligt boende finner du här!

Bostadsfakta

Kommun

Gävle kommun.

Storlek

Boarea 53.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

30-3815-1-8-1

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1942

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Norrgården i Gävle
Organisationsnummer: 785000-1921
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 30-3815-1-8-1
Antal lägenheter: 27
Antal lokaler: 0

Föreningen äger fastigheten Norrtull 18:15.

Parkering: Föreningen disponerar totalt 10 parkeringsplatser.

Föreningens renoveringar

2014: Stamrust och renovering badrum, Renovering av tvättstugor, balkonger och källartrapp, Elinstallationeri källare samt injustering av värmesystemet.
2015: Målning av trapphus, Byte av vattenmätare.
2016: Målning utsida fönster till trapphus och källare, samt byte av galler till källarfönstret.
2017: OVK-besiktning, filmning och spolning av stuprör.
2018: Renovering av yttertak.
2019: Energideklaration.

Kommande renoveringar: Omdränering av grund, Renovering av källare.

Månadsavgift

Avgift: 3 846 SEK / mån
År 2018 höjdes avgiften med 5,5% och 2019 beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna med 4%. Detta i samband med takbyte och andra ökade omkostnader.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
År 2018 höjdes avgiften med 5,5% och 2019 beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna med 4%. Detta i samband med takbyte och andra ökade omkostnader.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Bilplats

Föreningen disponerar totalt 10 parkeringsplatser.

Närområde

Allmänt om området: Gävle nämns för första gången som stad 1413 men dess äldsta kända stadsprivilegier är från år 1446. Staden fungerade som utskeppningshamn för norra Bergslagen och Gävlefiskarna hade tidvis kungligt monopol på fiske längs en stor del av Norrlands kust. Gävle var tidigt stapelstad och konkurrerade till och med med Stockholm, men det så kallade bottniska handelstvånget 1636, framtvingat efter klagomål från huvudstadens borgerskap, hämmade stadens handel då utrikes sjöfart inte tilläts. 1673 återfick staden sina rättigheter som stapelstad, men Karl XII:s krig hindrade då dess uppblomstring på nytt.[3]

Under det stora nordiska kriget undgick staden det öde som drabbade de flesta av Norrlands kuststäder, nämligen att skövlas och brännas av ryssarna. Det ryska anfallet mot Gävle 1719 slogs tillbaka av svensk militär. På 1700-talet repade sig handeln och sjöfarten och särskilt från slutet av seklet hade staden en mycket positiv ekonomisk utveckling. År 1792 höll Gustav III sin sista riksdag här i en tillfällig byggnad vid Gävle slott. Den positiva trenden fortsatte med korta avbrott de följande hundra åren, då särskilt sjöfarten och varvsindustrin var betydande och flera andra stora industrier anlades, men i början av 1900-talet hade denna utveckling i det närmaste upphört.[4]

Staden har drabbats av ett flertal stadsbränder bland annat 1603, 1645 och 1776. År 1669 brann nästan hela staden ned.[3] och den senaste branden 1869 lade större delen av staden norr om Gavleån i aska.

Gävle slott anlades av Johan III 1583 med torn och spiror men efter branden 1727, då slottet totalförstördes, återuppfördes det i enklare stil.[3]

År 1642 blev Gävle residensstad i det dåtida Västernorrlands län, från 1776 i Gävleborgs län.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy