Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mjölnerbacken 14, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
76 kvm
Avgift
3 582 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Topprenoverad 3:a i bra förening!

Varmt välkomna till en topprenoverad 3:a belägen i en mycket bra förening på populära Mjölnerbacken. Bostaden renoverades 2017 och har genomgående stilfulla materialval med bl.a. parkettgolv, vitmålade väggar, helkaklat badrum och ett kök i grå toner.

Bostaden är omringad av grönska och från bostadens båda sovrum och kök har man en fri utsikt utan insyn. Balkongen är belägen i absolut bästa läge - i söderläge mot föreningens trevliga innergård.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren vid intresse och mer information!

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun.

Storlek

Boarea 76 kvm.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

20790-1059

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1985
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vikingen 2
Organisationsnummer: 769616-6995
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 20790-1059
Antal lägenheter: 220
Antal lokaler: 4

Brf Vikingen 2 köpte fastigheterna Vikingen 1 och Vikingen 2 i februari 2009 vilka består av Mjölnerbacken 11-16 och Mjölnerbacken 21-26. Totalt är det 220 bostäder och fyra lokaler som bland annat hyrs ut till dagisverksamhet.
Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring så att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver betala för det tillägget i din hemförsäkring. Det ingår i avgiften.

Föreningens hemsida: www.brfvikingen2.se

Parkering: Föreningen har ca 2/7 del av gemensamhetsanläggningen Lidret 1 (Mjölnerbackens parkeringshus). Till dessa är det separat kö som administreras av Deloitte, tel 0752-46 46 20. Priserna är inklusive moms och ligger på 500 kr/mån för uteplats och 688 kr/mån för bur i kallgarage.
Dessutom har föreningen ett varmgarage med 15 st bil-platser och 6 MC-platser som det är separat kö till. Dessa administreras av styrelsen.

TV och bredband: Indraget fiberanslutning som är anslutet till Sundbybergs stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av Internetanslutning, IP-telefoni, etc. För mer information om stadsnätet hänvisar vi till www.sundbybergsstadsnat.se. ComHem finns också tillgängligt.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ca 33 hyresrätter kvar som ger mycket goda hyresintäkter/inkomster vid försäljning och det finns även en lokal som hyrs ut till en förskola.

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 29/11-18). Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen planerar att rusta upp innergårdarna. För närvarande utförs en relining på varmvattencirkulationsskretsarna i källaren.

GJORDA RENOVERINGAR:
- Energideklaration 2009
- Stamspolning 2010
- Elektroniskt lås till entréerna 2010
- Ny värmeväxlare samt nya ventilationsfläktar 2012
- Ny belysning i trapphusen 2012
- Relining utförd på varmvattencirkulationsskretsarna 2012
- Nya hissar 2011-2013
- Nya entreportar 2015
- Ommålning i trapphus 2015/16

Internet

Indraget fiberanslutning som är anslutet till Sundbybergs stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abbonnemang hos leverantör med respektive utbud av Internetanslutning, IP-telefoni, etc. För mer information om stadsnätet hänvisar vi till www.sundbybergsstadsnat.se. ComHem finns också tillgängligt.

Månadsavgift

Avgift: 3 582 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.53 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

- Energideklaration 2009
- Stamspolning 2010
- Elektroniskt lås till entréerna 2010
- Relining av stammar 2012
- Ny värmeväxlare samt nya ventilationsfläktar 2012
- Ny belysning i trapphusen 2012
- Nya hissar 2011-2013
- Nya entreportar 2015
- Ommålning i trapphus 2015/16

Bilplats

Föreningen har ca 2/7 del av gemensamhetsanläggningen Lidret 1 (Mjölnerbackens parkeringshus). Till dessa är det separat kö som administreras av Deloitte, tel 0752-46 46 20. Priserna är inklusive moms och ligger på 500 kr/mån för uteplats och 688 kr/mån för bur i kallgarage.
Dessutom har föreningen ett varmgarage med 15 st bil-platser och 6 MC-platser som det är separat kö till. Dessa administreras av styrelsen.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tillgång till uthyrningsrum, källarförråd samt 2 st tvättstugor.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy