Visningar

sön 30 sep 13:15 - 14:00
Öppen visning - Välkommen!
mån 1 okt 19:00 - 19:30
Öppen visning - Välkommen!
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Råggatan 14, Katarina / Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
42 kvm
Avgift
2 446 SEK / mån
Rum
2 rum

Social tvåa högst upp i huset med stor solig balkong i väst.

Välkommen till denna trivsamma 2:a med Årstavikens grönska, vatten åt ena hållet och Skanstulls puls och shopping åt det andra. Här erbjuds ett fantastiskt boende högst upp i huset med solig balkong i syd-öst. Lägenheten har en bra planlösning med tillgång till balkongen direkt från vardagsrummet, sociala ytor i vardagsrum med plats för stort matbord samt soffgrupp. Luftigt sovrum med bra möbleringsmöjligheter och stort fönsterparti.

Området, som byggdes under 30-talet, präglas av lugn med grönskande innergårdar mellan huskropparna. Trots detta lugn är det inte långt till Skanstull och Ringens centrum som man når via en kort promenad. Här erbjuds en rad butiker, caféer, restauranger och övrig service. Söker man istället vattnet och grönskan vänder man sig till Årstavikens grönområden för sköna promenader eller en joggingrunda i de vackra omgivningarna. Här bor man i en stor och stabil förening med god ordning och lugna kvarter, men ändå med direkt närhet till allt som Söder har att erbjuda.

Varmt välkomna!

Beskrivning

ENTRÉ/HALL
Välkomnande entré med plats för ytterkläder samt förvaring i klädkammare. Här finns även plats för övrigt möblemang.

KÖK
Smakfullt kök med bra förvaringsmöjligheter bakom mörka köksluckor. Här finns bra med arbetsytor och maskinell utrustning finns i form av diskmaskin, kyl/frys, ugn, fläkt samt snyggt infälld häll i bänkskivan. Köket nås i direkt anslutning till hallen.

VARDAGSRUM
Luftigt och ljust vardagsrum som enkelt möbleras. Gott om plats för soffgrupp, matbord för ca 6 personer samt övrigt möblemang. Här finns ett stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås lägenhetens härliga balkong.

SOVRUM
Luftigt sovrum med stora fönsterpartier. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord samt mindre möblemang. Från sovrummet når du en rymlig klädkamare.

BALKONG
Stor solig balkong i syd-öst med gott om plats för balkongmöbler och växter.

BADRUM
Helkaklat badrum med dusch, badrumsspegel, toalett och förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Katarina församling. Skattesats 30.87%.

Storlek

Boarea 42 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1932

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB Brf Axet i Stockholm
Organisationsnummer: 702000-1041
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 404
Antal lokaler: 30
Brf Axet bildades 4 augusti 1930 och äger och förvaltar fastigheterna Axet 2 och 3, Rågen 2 och 3 samt Grindshage 9 i Stockholm. Föreningen består av 404 bostadsrätter med en total boarea om 16 283 kvm och en lokalarea på totalt 1816 kvm. Stabil förening med god ordning samt stabil ekonomi. Föreningen samköper el och har gemensamt el-abonnemang vilket ger ett mycket fördelaktigt elpris. Det finns i dagsläget ingen planerad ändring av månadsavgiften. För mer information om föreningen, se bifogade pdf filer samt föreningens hemsida: http://www.brfaxet.se/

Vid delat ägande ska den som bor i lägenheten ha minst lika mycket som andra.

Bostadsrättsförening parkering: I området gäller boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Gatu- eller fastighetskontoret. Avgiften är 1 100 kronor per månad, eller 75 kronor per dygn, när du betalar i parkeringsautomat. Avgift ska betalas enligt skyltning på platsen.

Bostadsrättsförening TV och bredband: Ansluten till kabelnätet via Com Hem. I avgiften ingår ett baspaket. För mer info om vilka kanaler samt tillval besök www.comhem.se

Bostadsrättsförening gemensamma ytor: Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. Axet har fem tvättstugor. Eftersom två av tvättstugorna består av två avdelningar finns det sju bokningsbara tvättenheter. Till varje enhet finns det två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och i de nyrenoverade tvättstugorna även torkskåp. I tre av tvättstugorna på finns dessutom sk. spontantvätt, obokningsbara tvättmaskiner, och grovtvättmaskiner. I denna fastighet finns en tvättstuga som även har spontantvätt. Föreningen erbjuder även sina medlemmar bastu och solarium, festlokal, hobbyverkstad samt två övernattningsrum med gemensamt pentry, dusch och toalett. Dessa utrymmen bokas till en låg avgift. Det finns även cykelförråd och grovsoprum.

Föreningens renoveringar

Framtida renoveringar:
Nya trapphus på vickergatan och byte av rör pga legionärsbaciller.
Stambyte planeras att göras 2035.

Månadsavgift

Avgift: 2 446 SEK / mån
El, värme, vatten, tv och bredband. Obligatorisk el avgift på ca 120 kr tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %

Uteplats

Härlig balkong högt upp i huset i syd-öst läge med goda möjligheter för balkongmöbler.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter