Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Trähusgränd 25, Åleryd, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
116 kvm
Avgift
7 038 SEK / mån
Rum
4 rum

Familjevänligt radhus i omtyckta Åleryd

På eftertraktade Trähusgränd erbjuds här ett attraktivt radhus byggt 2005 fördelat på fyra rymliga rum och kök. Radhuset är disponerat på två plan och det finns möjlighet att kunna avdela till ett fjärde sovrum. Bostaden präglas av ett genomgående gott skick och en hög materiell standard. På vardera plan finns ett väl tilltaget våtrum med dusch och toalett varav det ena har en separat tvättstuga. Huset är mycket välplanerat med goda förvaringslösningar, rymliga rum och stora fönsterpartier som ger härliga ljusflöden in i bostaden. På tomten på husets baksida finns ett värmeisolerat förråd för bl.a. redskapsförvaring. Bostaden har två uteplatser åt varsitt väderstreck. Förmiddagssolen fångar husets framsida där det finns en stenlagd uteplats. Eftermiddags- och kvällssolen strålar in över husets baksida där en altan beståendes av ett stort trädäck breder ut sig.

Här bor man i en mycket välskött bostadsrättsförening med en etablerad styrelse, väl underhållna fastigheter och god ekonomi. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv, garage och parkeringsplats. Som medlem i föreningen har man tillgång till gemensamhetslokal med festlokal och bastu som kan nyttjas kostnadsfritt.

Ett perfekt tillfälle för den som vill uppfylla radhusdrömmen men samtidigt inte bo för långt från innerstaden. Här finns goda buss- och cykelförbindelser med övriga staden, närhet till matbutiker, barnomsorg och natur.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Under trappan finns ytterligare förvaringsmöjligheter. Klinkergolv strax innanför ytterdörren som sedan övergår till ekparkettgolv. Målade väggytor.

KÖK
Mycket fräscht och välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Här finns plats för stort matbord intill fönsterparti. Myresjökök med ekluckor och utrustning som utgörs av kyl och frys i fullhöjd, ugn, keramikhäll, spisfläkt och diskmaskin (-17). Laminatbänkskiva och kakel som stänkskydd. Klinkergolv med golvvärme. Målade väggytor.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggytor. Goda sällskapsytor med plats för större matgrupp och soffgrupp. Stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Utgång till altan och trädgård i sydvästläge.

DUSCHRUM/TVÄTT
Helkaklat duschrum med golvvärme. Här finns dusch, kommod och toalett. Förberett för handdukstork. Separat tvättstuga med diskbänk och skåpsförvaring. Här finns en kombitvättmaskin från 2016.

ALLRUM ÖVRE PLAN
När man kommer upp för trappan möts man av ett rymligt allrum med ekparkettgolv och tapetserade väggytor. Här finns möjlighet att avdela till ett fjärde sovrum.

SOVRUM ÖVRE PLAN
På det övre planet återfinns tre rymliga sovrum med ekparkettgolv och tapetserade/målade väggytor. Det stora sovrummet har en separat klädkammare. Det lilla sovrummet har en fransk balkong.

DUSCHRUM ÖVRE PLAN
Duschrum med våtrumsmatta på golv och kaklade väggytor. Här finns badkar/dusch, toalett, handfat, förvaringsskåp och handdukstork.

Dokument (pdf)

Frågelista - bilaga överlåtelseavtal Stadgar hsb Lilla Åleryd.pdf Årsredovisning Brf Lilla Åleryd 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun.

Storlek

Boarea 116 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

13

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2005
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Lilla Åleryd
Organisationsnummer: 769609-4908
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 13
Antal lägenheter: 44
Antal lokaler: 0

Lilla Åleryd är resultatet av en europeisk arkitekttävling, European 4. Det vinnande förslaget kom från Asko Takala, som är verksam i Helsingfors. Arkitekten har strävat efter att ge området en tydlig och särpräglad identitet.

Området Lilla Åleryd byggdes 2004-2005 och ligger i sydvästra Linköping och består av 44 st par och radhus. Adressen är Trähusgränd 1 till 77.

Läs mer på föreningens hemsida: www.lillaaleryd.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar, 2018-09-14.

Föreningens renoveringar

Kommande renoveringar:
Större renoveringar finns ej planerade, det finns planer för en ny lekpark i området.
Nyligen utförda renoveringar:
Målning av fasader 2014.
Byte utomhusbelysning 2015.
Målning av ytter- och altandörrar 2016/2018.

TV

Föreningen är ansluten till Comhems kabeltv. I månadsavgiften ingår ett analogt basutbud. Comhems digitalpaket small ingår även men måste beställas från Comhem.

Internet

Fiber indraget via Utsikt. Avgift tillkommer

Månadsavgift

Avgift: 7 038 SEK / mån

Driftskostnad

880 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
VA: 300 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.0188 %
Andel av årsavgiften: 2.20596 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Altan beståendes av ett trädäck på husets baksida. Utrustat med motordriven markis. Sydvästläge.

Bilplats

Till bostadsrätten hör en garageplats och en utomhusparkering.
Föreningen har fem gästparkeringar i området.

Övriga utrymmen

I föreningen finns en gemensamhetslokal som tillhandahåller medlemmarna en festlokal och en bastu som kan bokas kostnadsfritt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy