Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Njupkärrsvägen 98, Centrala Tyresö, TYRESÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
5 736 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trevlig 4:a i Bergfoten, solig balkong och renoverat kök!

Denna bostad är REDO för försäljning, kontakta ansvarig fastighetsmäklare eller anmäl intresse för mer information.

Välkommen till en mycket trevlig och välplanerad lägenhet i populära Brf. Bergfoten. Här finns dubbla badrum, generöst vardagsrum och modernt renoverat kök med plats för stor matgrupp. Härlig balkong i fritt västläge med eftermiddag-kvällssol.
God förvaring i hallen och varmförråd i anslutning till entrén.

Här har du nära till fenomenal kommunikation som tar dig till kommunens alla hörn såväl som Stockholm C under pendlingstider. Med Tyresö centrum såväl som flertalet skolor och förskolor på tryggt promenadavstånd bor du trivsamt och bekvämt med närhet till allt.

Brf Bergfoten är en välskött och omtyckt förening som nyss firade 50 år. Här har man låg skuldsättning, koll på ekonomin och avgiften har legat oförändrad sedan 2005.

Vill du ha ett boende för hela familjen nära skolor, förskolor, service och kommunikationer - i en trygg och stabil förening?
Välkommen hem!

Bostadsfakta

Kommun

Tyresö kommun.

Storlek

Boarea 89 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1964
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Bergfoten HSB
Organisationsnummer: 712400-0089
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 180
Antal lokaler: 0

Föreningen bildades 1964 och registrerades 1965. Föreningen äger och förvaltar bostadshusen på Njupkärrsvägen 42-100. De 10 husen innehåller 180 bostadslägenheter och 51 lokaler, varav 37 är smålokaler avsedda för uthyrning som extraförråd (50-160 kr/månad).

Parkering: Föreningen har 112 platser varav 8 är försedda med motorvärme och 23 bilplatser är gästparkering (mot avgift). Sedan finns 100 garageplatser i 9 garagebyggnader. Det finns dessutom 5 mc/mopedparkeringar och en tillfällig husvagns/husbilsparkering.

Parkeringsplats: 93 kr/mån
P-plats med el-stolpe: 200 kr/mån
Garage: 450 kr/mån

TV och bredband: Bredband:
Föreningen har ett gruppanslutningsavtal avseende Internet och IP-telefoni via Telenor. Detta innebär att det i månadsavgiften ingår ett internetabonnemang och ett abonnemang för IP-telefoni.

Kabel tv:
Fastigheterna är utrustade med ComHems TV-kabelnät, med analogt grundutbud, via TV-uttag i varje lägenhet. Digitalboxar från ComHem ansluts till fastighetens TV-kabelnät och det går med andra ord ej att ansluta Viasat eller Boxer till fastighetens TV-kabelnät.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två stycken fina tvättstugor, belägna i portarna 48 och 78 som kan bokas via föreningens hemsida.
Det finns även styrelse/samlings och övernattningslokal med fyra bäddar (500 kr i depositionsavgift, uppgång 94).
Renoverad bastu/relaxavdelning (sept 2012), renoverat gym (febr 2013) och snickerilokaler.

Det finns fem miljöhus för sortering av glas, tidningar, metall och hårdplast. Det finns även ett grovsoprum och komposteringsmaskiner.

Föreningens ekonomi

HSB Stockholm ställer som krav på köparen att man deponerar en medlemsavgift per köpare (engångskostnad) samt en årsavgift. Föreningen tar även ut en överlåtelseavgift av säljaren på 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet för varje pantnotering.

Föreningens renoveringar

2016 Renoverades tvättstugorna och i samband med detta byttes samtliga tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2013 Samtliga lägenheter som inte hade säkerhetsdörrar har försetts med nya säkerhetsdörrar.
2011/2012 Trappuppgångar renoverades.
2009 Slutfördes stamrenovering (relining) i föreningens samtliga lägenheter.

Under de senaste åren har man investerat i utomhusmiljön i föreningen genom att underhålla och förbättra bland annat lekplatser, staket, utebänkar samt entréerna.
Ventilationssystemet har förbättrats för att energieffektivisera fastigheterna samt bättre belysning i trapphus m.m. som är rörelsestyrda.

Föreningen diskuterar ett fönsterbyte.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband, Ip-telefoni. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 5 736 SEK / mån
Ingår: Värme, vatten och kabel-tv.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns trevliga gårdar med stora gräsytor, lekplatser, bänkar, grillplatser och fina planteringar. Inom föreningens område finns dessutom en tennisbana som medlemmarna får använda.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong i fritt västläge med eftermiddag/kvällssol.

Bilplats

99 st garageplatser. Separat kö.

Avgift P-plats 93 kr/mån
Avgift P-plats med el 200 kr/mån
Avgift Garage 450 kr/mån

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, förråd, samlingslokal och tvättstuga i angränsande fastighet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy