Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Jämtlandsgatan 96, Vällingby Centrum, Vällingby
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
24 kvm
Avgift
1 471 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad pärla i centrum med fönster i två väderstreck

Välkommen till denna charmiga etta, bara minuters gångväg från Vällingby Centrum. Perfekt förstaboende med en låg månadsavgift. Ljus och trevlig lägenhet med fönster i två väderstreck. Stambytt helkaklat badrum och separat kokvrå och hall. Föreningen har välskötta gröna och lummiga gårdar med trevliga lekplatser. Ett trädparti avskiljer bostadsområdet från Vällingby City med närhet till T-bana och andra kommunikationer samt dess butiksutbud.

Här bor ni mot lugn innergård med direkt närhet till Vällingby Centrum. Det är nära till grönområden kring Nälstaängarna och vackra Grimsta naturreservat med härliga promenadstråk i skog och längs Mälarens vatten. I Vällingby City finns all tänkbar service med ett stort utbud av butiker, flera bra mataffärer, torghandel, SF biograf, gym, simhall, bibliotek, restauranger och caféer. Här finns det bästa av två världar, närhet till både fantastisk natur och utmärkta kommunikationer och all tänkbar service.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Församling

Vällingby.

Storlek

Boarea 24 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1123

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ritbrädet 1
Organisationsnummer: 769616-7076
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1123
Antal lägenheter: 189
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Ritbrädet ligger på Jämtlandsgatan 70-116 Box 247 162 60 Vällingby. Vi som bor här kan med fördel säga att vi bor i "Vällingby City". Sedan upprustningen av Vällingby centrum under 2000-talet har det nya namnet Vällingby City börjat marknadsföras. Vällingby har som ort hög status sedan tidigare vad gäller i stort sett allt, boende, arkitektur, närhet, service och fritid.

Föreningen ligger på Jämtlandsgatan 70-116 och därmed inom det område i Vällingby som brukar kallas "kärnområdet". På 50 talet var det extra fint att flytta hit. Man brukar lite generaliserande säga att det var människor med stor experimentlusta som flyttade ut till Vällingby, en medelklass med hyfsat god inkomst som ville vara med om äventyret att bygga en helt ny stadsdel efter en helt ny idé.
Föreningen har fina innergårdar med planteringar, gräsmattor, lekpark med gungor, sandlåda samt rutschkana för de minsta.

Föreningslokalen ligger i källaren mittemot port 90.

Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening som började sin verksamhet 2009. Marken upplåts med tomträtt, vars nuvarande avtal löper till 2021-09-30. Läs mer på föreningens hemsida: http://www.ritbradet1.se.

Parkering: 60 garageplatser finns och dessa går att hyra för c:a. 582 kr/mån.
4 parkeringsplatser. Boendeparkering i området finns även i närheten. Går att hyra för ca 250kr/mån.
I dagsläget är det kö, som administreras av styrelsen. För information om lediga garage eller kö därtill kontakta styrelsen på: garage@ritbradet1.se. I övrigt råder boendeparkering i området. Läs mer på http://www.stockholm.se.

TV och bredband: I alla lägenheter finns bredbandanslutning från Ownit via vårt fibernät samt och TV/Bredbandsuttag från Com Hem.

Föreningen har sedan hösten 2017 en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen. Det är en obligatorisk avgift om 150 kr/mån som är inräknad i månadsavgiften. Extra tv-kanaler debiteras och beställs separat. men du betalar givetvis själv för tillkommande tjänster så som samtalskostad och betal TV-kanaler.

Grundutbud av TV tillhandahålls både via ComHem och Ownit.

Som nyinflyttad måste du ringa Ownit kundtjänst och aktivera deras tjänster. Du når deras kundservice på 08 525 07 300.

Com Hem kundservice finns på 90222.

Mer information om utbud och priser hittar du direkt hos Com Hem och Ownit.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga på Jämtlandsgatan 108, med 10 vanliga och 2 grovmaskiner samt tumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Dessutom finns en styrelselokal på Jämtlandsgatan 80 (hyrs ej ut för fester eller dylikt), cykelrum och miljöbod. Alla lägenheter har källarförråd.

Föreningens ekonomi

Hyreshöjningar med 2% per år.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
2018-19 Elrenovering - pågående. Renovering sker en bit i taget.
2018 Byte av portar
2017 Trapphusrenovering
2016 OVK
2011 Installation av bergvärme
2007 Stambyte

Planerat underhåll:
Renovering av fasader och fönster. Under planering.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2040.

Månadsavgift

Avgift: 1 471 SEK / mån
inkl. värme, vatten och bredband

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
inkl. värme, vatten och bredband

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gemensamma gårdar och grönområden med planteringar.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy