Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vänskapsvägen 51, 2tr, Kungsholmen - Stora Essingen, STOCKHOLM
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
3 395 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnlägenhet med oslagbar sjöutsikt - balkong högt upp!

Underbar hörntvåa högt upp med balkong och fantastisk utsikt över Mälaren. Välplanerad och ljus lägenhet med stora sociala ytor och goda förvaringsmöjligheter. Stambytt och välskött förening med stabil ekonomi och många renoveringar gjorda.

Här får du det bästa från två världar med en härlig småstadskänsla med direkt närhet till vatten och grönska, endast några minuter från City. Lägenheten är belägen nära vackra promenadstråk längs vattnet, badbryggor och Essingetorget. Busshållplats, flertalet restauranger, tobaksaffär, mataffär, bageri, frisörer, kemtvätt och en båtklubb finns i direkt närhet.

Kommunikationerna är mycket goda med 1:ans buss till City och Fridhemsplan, 56:ans buss eller Tvärbanan (mellan Alvik - Liljeholmen och Sickla udde). Sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm.

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med plats för byrå samt inbyggd garderob. Vacker Kolmårdsmarmor och vita väggar.

VARDAGSRUM
Stort ljust hörnvardagsrum med utgång till balkongen med kvällssol.
Fönster i tre väderstreck som ger en fantastisk utsikt och även ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Förvaring i linnesskåp. Parkett och vita väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt skrivbord. Goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober med överskåp. Fönster med fin utsikt över Bromma. Parkett och vita väggar.

KÖK
Trevligt kök med stora arbetsytor och gott om förvaring. Utrustat med kyl/frys, gasspis, ugn samt fläkt. Förberett för diskmaskin. Klinkergolv och vita väggar.

BADRUM
Stilfullt badrum med ljust kakel och klinkers. Badkar, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Vänskapsvägen 51 Stadgar Årsredovisning 2016

Bostadsfakta

Kommun

Essingestupet 11, Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

5109

Våning / hiss

2 trappor.
Hiss finns ej.
Det finns en svängd stol/trapphiss.

Byggnad

Byggnadsår: 1944
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Essingehill
Organisationsnummer: 769607-2052
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5109
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiförbrukning: 209 /per kvm (atemp) och år

TV

Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften.

Internet

Fiber 100mbit/s via Ownit ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 395 SEK / mån

Driftskostnad

Gaskostnad på ca 800/kvartal. Hushållsström ca 600/kvartal.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.47770 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Boendeparkering på gatan ansökes hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Övriga utrymmen

Cykel- och barnvagnsförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Övrigt

Brf Essingehill är en äkta förening som äger och förvaltar marken till Vänskapsvägen 51, 53 och 55. Föreningen består av 40 bostadsrättslägenheter samt 3 hyresrättslägenheter. Byggnaderna är uppförda 1944 och har genomgått omfattande renovering 2005/2006 då V/A -stammar byttes, ny el drogs, säkerhetsdörrar installerades, fasaderna putsades om och trapphusen renoverades.

RENOVERINGAR
2008 - nya entrédörrar sattes in.
2009 - fjärrvärme installerades.
2009/2010 - dräneringsarbete genomfördes runt hus nr 53; ny dränering lades in söder, väster och norr om fastigheten nr 53.
2010 - 168 radiatorer (från 40-talet) byttes ut, samtliga stamventiler sågs över och stamventilerna i fastighet 53 byttes samt spolning av stammarna.
2011 - stamventilerna i fastighet 55 byttes.
2012 - renovering av samtliga fönster längs fasaden mot Vänskapsvägen, i söderläge.
2013 - bredband installerades.
2014 - OVK-kontroll genomfördes med godkänt resultat samt bättring av putsen på vissa ställen på fastighet 51.
2015 - stammarna spolades.
2016 - två trasiga tvättmaskiner har bytts ut.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Tak- och fönsterrenovering (i norr-, väst- och östläge) planeras under 2018 samt lagning av putsfasad. Renoveringarna kommer att finansieras genom föreningens kassa samt renoveringsfond och kommer inte påverka medlemmarna ekonomiskt.

OMRÅDET
Stora Essingen är den mysiga ön med en härlig grönska som omges av vatten. Här finner man det bästa från två världar med småstadskänsla samtidigt som man på ett par minuter tar sig in till City.

Lägenheten är belägen nära vatten, vackra promenadstråk, badbryggor och Essingetorget. Busshållplats, flertalet restauranger, tobaksaffär, mataffär, bageri, frisörer, kemtvätt och en båtklubb finns i direkt närhet. Fina promenadstråk längs vattnet runt ön.

Kommunikationerna är mycket goda med 1:ans buss till City och Fridhemsplan, 56:ans buss eller Tvärbanan (mellan Alvik - Liljeholmen och Sickla udde). Sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy