Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 595 000 SEK / utgångspris
Adress
Karlagatan 10, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
3 964 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Egen trädgård på Herrhagen

I en vacker fastighet på Herrhagen finner ni denna mysiga och charmiga bostad om 3 rum och kök. Välplanerade ytor med bra förvaring. Föreningen har en underbar trädgård med äppelträd och sittmöjligheter som bidrar till att en "Villakänsla" infinner sig. Stort plus för tillgång till p-plats! Lägenheten ligger i området Herrhagen med promenadavstånd till Karlstad Centrum samt bussar som tar dig runt om i hela Karlstad. Ett stenkast bort finns pizzerior, matvaruaffär, gym och fint promenadstråk runt Lambergsstjärn och Inre hamn. Området Herrhagen är förövrigt ett lugnt område med närhet till vatten och grönområden.

Fasadmålning planeras under våren 2019.

Beskrivning

Hall
Välkomnande och möbleringsbar hall med plats för avhängning och förvaring. Tidstypiska och charmiga målade trägolv och gråa väggar. Hallen utgör navet i bostaden och härifrån grenar sedan rummen ut sig.

Kök
Arbetsvänligt kök med vita snickerier och mörk bänkskiva. Från kökets fönster har ni en trevlig utsikt mot föreningens lummiga trädgård. Maskinell utrustning från 2013 bestående av spisfläkt, spis/ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Kök och vardagsrum avgränsas av skiljevägg som med enkelhet kan tas ned för att skapa en öppen planlösning.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för tilltagen soffa. Liksom övriga bostaden ligger ett vackert trägolv och väggarna är målade.

Duschrum
Renoverat och stamrenoverat 2005/2006. Kaklade väggar och klinkergolv med
golvvärme. Här finns badkar, belyst spegel med matchande skåp och tvättställ. Tvättmaskin 2015 och torktumlare 2014 i gemensam tvättstuga.

Sovrum 1
Direkt till vänster om entrén finner ni ett av bostadens "master bedroom". Målade trägolv och ljusa väggar. Från sovrummet nås rymlig walk-in-closet.

Sovrum 2
Rakt fram från entrén ligger lägenhetens största sovrum som idag använda som barnens rum. Målat trägolv och väggar i grå nyans. Mycket goda förvaringsmöjligheter via garderobsvägg.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2016 BRF Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun, Karlstads domkyrkoförs. församling. Skattesats 34.18%.

Storlek

Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

103

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1932
Övrigt: Trådgårdsarbete (gräsklippning och trappstädning mm) och veckostädning är utlejt.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Lugnet
Organisationsnummer: 769612-6916
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 103
Antal lägenheter: 6
Antal lokaler: 0

TV

Fiber via Karlstad stadsnät.

Internet

Fiber via Karlstad Stadsnät.

Månadsavgift

Avgift: 3 964 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Driftkostnad är beräknad enligt schablon och kan komma att variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Andel av årsavgiften: 20.83000 %

Renoveringar

Kommande renovering: fasadmålning.

Stamrenovering 2005/2006
Elbyte i fastigheten 2005/2006
Föreningen dränerade om fastigheten 2011/2012
Fiber installerat Maj 2017
Nya fönster April 2017
Planerad fasad målning våren 2019

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum med tvättmaskin från 2015 och torktumlare från 2014.

Bilplats

Parkeringsplats finns att tillgå. P-plats med motorvärmare kostar 350 kr/mån, utan 300 kr/mån.
Garageplats kostar 600 kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy