Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Blomstervägen 14, Finntorp / Nacka Kyrkby, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
65 kvm
Avgift
2 925 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Lummigt läge med solvänd uteplats

Välkommen till en smakfull och mysig trea belägen i ett populärt och barnvänligt område med villabebyggelse runt om. Lägenheten karaktäriseras av sin öppna planlösning och en stor, delvis träbelagd, uteplats som under sommarhalvåret blir en naturlig förlängning av bostaden. Här har du sol under större delen av dagen. Bostaden rymmer idag två stora sovrum, vardagsrum i öppen planlösning mot renoverat och utbyggt kök samt ett modernt och helkaklat badrum.

Förening är stor och välskött och har en mycket låg belåningsgrad. Här finns också flertalet faciliteter att tillgå, såsom lekplatser, grillplats, boulebana, föreningslokal och övernattningslokal. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.nackakyrkby.se/

Lägenheten har ett lugnt läge med grönska och kyrkogård precis utanför. Här bor du avskilt men samtidigt centralt med bekvämt gångavstånd till förskolor, grundskola, Nacka gymnasium, sporthall och simhall. Promenadavstånd har du även till Forum Nacka samt Sickla Köpkvarter och via Marinstaden, längs vattnet, också till Nacka Strand. Finntorp Centrum är områdets kärnpunkt och erbjuder flertalet butiker, restauranger, café, matvaruhandel m.m. Kollektiva alternativ är idag buss eller Saltsjöbanan. Runt 2025 förväntas tunnelbanenätet inkludera Nacka med en station (Järla) endast ett par hundra meter bort.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med klinkergolv samt vitmålade väggar. Klädkrokar samt plats för förvaringsmöbel. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Golv i ek samt målade väggar i vitt kombinerat med mönstrad fondtapet. Plats för såväl soffa som trivselmöblering. Matplats intill stort fönsterparti och utgång till uteplats.

UTEPLATS
Stor, delvis träbelagd uteplats med ett lummigt och soligt sydvästläge mot Nacka kyrkogård. Sol från ca kl. 10 fram till tidig kväll. Plats för sittgrupp, planteringar och lek. Uteplatsen upplåts med nyttjanderätt, se "Regler för uteplatser" under dokument för mer information om hur den får användas.

KÖK
Ljust och stilfullt kök med integrerade vitvaror från Siemens och gott om skåpförvaring och arbetsyta. Stilfullt mosaikparti längs ena väggen och infällda spotlights i taket. Maskinell utrustning bestående av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt i rostfritt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys samt vinkyl.

SOVRUM 1
Master bedroom med ekparkettgolv och vittapetserade väggar. Gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring. Dubbelfönster i sydvästläge.

SOVRUM 2
Det större utav sovrummen som idag disponeras som barnrum. Skulle kunna byggas om till två mindre rum. Stor garderobsvägg samt dubbelfönster i sydvästläge. Vittapetserade väggar och heltäckningsmatta.

BADRUM
Smakfullt badrum med infällda spotlights i taket, grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork (vatten- samt elburen), duschhörna med vikbara väggar samt toppmatad tvättmaskin (Electrolux).

Dokument (pdf)

Planritningar Karta över bostadsrättsföreningen Regler för uteplatser BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2017

Länkar

Föreningens hemsida

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.54%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

302

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Våningsplan 1 av 3 (-1 trappa).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1978
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Nacka Kyrkby
Organisationsnummer: 716416-4050
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 302
Antal lägenheter: 115
Antal lokaler: 0
Föreningens byggnader utgörs av 10 st tvåvåningshus och suterrängvåning med 115 lägenheter som utgör bostadsrätter. Till byggnaderna hör även 109 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Trädgårdsskötsel samt städning av gemensamma utrymmen sköts av föreningens medlemmar.

Föreningens ekonomi

Allt sedan bildandet av föreningen har Brf Nacka Kyrkby haft god ekonomi. Föreningens räkenskapsår omfattar kalenderår.

Energideklaration

Energiförbrukning: 133 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 2 925 SEK / mån
Inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.71200 %
Andel av årsavgiften: 0.71200 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2003 Tak
2005 Garage
2006 Stamspolning
2007 Nya garageportar
2008 Målning av fönster
2010 Installation av bredbandsfiber (Telia)
2011 Renovering av trappuppgångar
2012 Stamspolning alla 48 vertikala avloppsledningar
2013 Godkänd OVK
2014 Stamspolning av lägenheters köks- och badrumsstammar
2015 Utbyte av elmätare och installation av gemensam el
2016 Montering av nya tätningslister för fönster och balkongdörrar
2016 Nytt värmesystem inkl. nya ventiler och termostater
2016 Målning av alla entrétak samt garagetak
2017 Stamspolning
2017 Renovering av föreningslokal
2018 OVK

Bilplats

51 garageplatser. Går att hyra för 350 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
58 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Det finns två tvättstugor, den ena bakom Blomstervägen 16 och den andra bakom Blomstervägen 36. Medlem kan fritt välja i vilken tvättstuga man vill tvätta. Bokningslistor och gemensamt antagna ordningsregler finns uppsatta i tvättstugorna. Bokning sker med lägenhetsnummer.

Föreningen har två cykelförråd i området, dels på baksidan av Blomstervägen 10 och dels bakom Blomstervägen 50. Mopeder och motorcyklar får inte förvaras i cykelrummen.

Föreningslokal har ingång nere vid Blomstervägen 6 (vid trappor ner till Kyrkstigen). Lokalen går att låna alla dagar i veckan mellan kl. 08 och 22. I föreningslokalen finns stort samlingsrum, toalett, whiteboardtavla, overhead och kök med diskmaskin och spis samt porslin för 30 personer.

På Blomstervägen 24 finns en nyrenoverad övernattningslägenhet samt bastu.

Det finns redskapsrum på Blomstervägen 4, 10, 14, 18, 22, 30, 32, 42, 44 och 52. I rummen finns krattor, spadar, skottkärror, snöskyfflar, sopkvastar och andra verktyg för vår gemensamma trädgårdsskötsel.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy