Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
3 600 000 SEK / accepterat pris
Adress
Norra Stationsgatan 117, 3tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
41 kvm
Avgift
2 333 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar sekelskiftestvåa med högt i tak, fyra stora fönster utan insyn och en vacker kakelugn

Varmt välkommen till denna ljuvliga sekelskiftestvåa i högt läge med fri utsikt. Bostaden andas sekelskifte rakt igenom, här finns vacker stuckatur, generös takhöjd, vackra stora fönster i burpsråk och en kakelugn, alla detaljer bidrar till stämningen.
På tredje våningen blickar man ut högt över trädtopparna och bostaden har ingen insyn. Fyra fönster gör även att bostaden fullkomligt badar i naturligt ljus.

Här bor man i ett expansivt område med direkt närhet till nya populära Torsplan. Hagastaden breder ut sig i närområdet och ett promenadstråk ända bort till Hagaparken ska anläggas.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall som direkt visar bostadens vackra ljusinsläpp. I hallen finns en extra rymlig garderob med skjutdörrar. Via hallen nås både WC och badrum.
Samtliga golv i bostaden är ljuslaserade och väggarna går i kulör från vitt till lila.

VARDAGSRUM
Otroligt ljust och härligt vardagsrum med hela tre fönster i burspråk som släpper in enortm med naturligt ljus. Rummet är stort till ytan och här finns även en vacker kakelugn. Här möblerar man naturligt med matplats, soffgrupp, tvmöbel och förvaringsmöbel.

SOVRUM
Rogivande sovrum som nås via underbara glasade pardörrar. Ett stort fönster gör rummet ljust. Rummet bjuder in till möblering med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Inget utav bostadens alla fönster har någon insyn.

KÖK
Renoverat praktiskt kök med bänkskiva i massiv ek och skåpsluckor i vitt. Utrustat med spis, ugn, spisfläkt och kyl/frys. Här ryms det fler kockar om man så önskar.

BAD/WC
Stamrenoverat badrum med generös duschplats, Vitt kakel på väggar och ljusblå klinker på golv. I övrigt utrustat med ett väggskåp, handfat och spegelskåp.
Separat WC med samma klinker på golv som i badrum och hyllor på vägg.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2016

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72%.

Storlek

Boarea 41 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

02213

Våning / hiss

3 trappor.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1913
Byggnadstyp: Flerbostadshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Skålen 16-17
Organisationsnummer: 716419-9866
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 02213
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0
Brf Skålen 16-17 är en välskött äkta bostadsrättsförening som registrerades 1987 och består utav 41 bostadsrätter, 1 hyresrätt (dolt kapital) och 3 lokaler på adresserna Norra Stationsgatan 117 & 119. Föreningen äger marken.

RENOVERINGAR
2017 Brandskyddsåtgärder
2017 Ventilationsåtgärder
2016 Renovering av tvättstuga
2016 OVK
2014 Renovering av innergård
2011/2012 -Stambyte
Bygglov finns för balkonger mot innergården och föreningen planerar att skicka in ansökan om bygglov för balkonger mot gatan (gäller bl.a denna bostad). Arbetet planeras att starta efter årsskiftet.

Föreningen planerar en prospektering av råvinden något som kommer att innebära goda intäkter för föreningen. I samband med detta skall fasad, hiss, fönster och tak renoveras.
En sådan byggnation av vinden möjliggör hiss i detta trapphuset. För närvarande råder eldningsförbud i kakelugnarna men föreningen har inlett ett arbete för att undersöka möjligheterna till att åter kunna ta kakelugnarna i bruk.

Föreningens ekonomi

Brf Skålen 16-17 är aktiv och håller ordning på ekonomin, de äger marken och har stort dolt kapital i huset.
Ingen avgiftsändring är planerad.
Juridisk person godkänns ej som köpare
Delat ägande godkänns.

Energideklaration

Energiprestanda: 136 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet

Bredband. Leverantör: ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 2 333 SEK / mån

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.96750 %
Andel av årsavgiften: 2.00701 %

Övriga utrymmen

Mycket trivsam och generös innergård med trädäck, grill och utemöbler.
Tvättstuga med två maskiner, torkskåp och torktumlare i källarplanet.
Cykelplats.

Övrigt

OMRÅDE
Detta är Vasastans nya heta område där den nya stadsdelen Hagastaden är på väg att växa upp. Här kommer all tänkbar service finnas tillgänglig och några av stockholms mest exklusiva våningar kommer byggas i området. Med endast några minuters promenad till S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan når du dess rika utbud av service, butiker och restauranger, åt andra hållet nås nya Torsplan med all form av utbud och kommunikationer. Med ytterligare några minuters promenad når man Odenplan alternativt Västermalmsgallerian. Tillgång till flera närliggande parkområden, dels Vasaparken och även den härliga strandpromenaden utmed Karlbergskanal samt rekreationsområdet vid Karlbergs slott och Hagaparken med möjlighet till bad i Brunnsviken.

KOMMUNIKATIONER
Goda kommunikationer med T-bana från S:t Eriksplan, pendeltåg och tunnelbana från Vanadis station samt SL-buss och flygbuss.
Nya gula tunnelbanelinjen planeras även här på Torsplan inom ett par år.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter