Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 850 000 SEK / utgångspris
Adress
Parkgatan 10, 1 tr ÖG, Kungsholmen - Kronobergsparken, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
4 407 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbart sekelskifte - balkong mot innergård - fint renoverat kök

Välkommen till denna fina och ljusa sekelskifteslägenhet anno 1899 med fantastiska Kronobergsparken utanför porten. Belägen i det vackra gårdshuset hittar vi ett boende med högt och tyst läge och gott om sekelskiftescharm som genomgående erbjuder generös takhöjd, vackra trägolv, djupa fönsternischer samt spegeldörrar. Stor balkong i söderläge som vetter mot den trevliga innergården. Lägenheten har fräscht snyggt badrum och wc som renoverades i samband med föreningens stora stambyte som precis är utfört. I avgiften är även bredband inkluderat.

På Parkgatan 10 bor du med en av Kungsholmens mest attraktiva adresser. Du bor med ett lugnt läge och har grönskande Kronobergsparken precis utanför dörren. Dit kan du gå för att njuta av varma sommardagar och vill du ta en promenad längs vattnet finns promenadstråken 5 minuter bort. Runt hörnet finner du all tänkbar service, flertalet matbutiker och mycket bra kommunikationer. Uppe vid Fridhemsplan som du når med en snabb promenad finns blå och grön tunnelbanelinje samt flertalet bussar. Här finns också Västermalmsgallerian för shopping samt flertalet restauranger och fik. Till City och Arlanda Express tar du dig snabbt med buss 1 och annars tar du en promenad på ca. 15 minuter.

Beskrivning

Lägenheten är disponerad enligt följande:

ENTRÉ/HALL:
Ljus och välkomnande entrè/hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Charmig entré med gott om sekelkänsla.

KÖK
Ljust och charmigt kök som inbjuder till matlagning och umgänge. Gott om förvaringsutrymmen i gedigna skåp och lådor. Snygg ljus stilren inredning och gedigen bänkskiva i marmor. Här finns en frukostmatgrupp och stora matsalsgruppen ryms i vardagsrummet. Exklusiv rostfri maskinpark bestående av kyl/frys, varmluftsugn, diskmaskin samt spis. Stort fönster ovan bänken med utsikt mot mysiga innergården.

VARDAGSRUM
Ljust, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster med djupa nischer som erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns plats för stor matgrupp och sällskapsdel.

SOVRUM/:
Härligt och rymligt sovrum med plats för stor säng och garderobsvägg för förvaring. Genom dubbeldörrar når vi den väl tilltagna balkongen belägen i söder mot den lugna gården.

BADRUM/DUSCHRUM
Duschrum med kakel samt klinkergolv.

WC:
Fräsch wc med trevlig känsla, WC samt handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Tornet Energideklaration Brf Tornet Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt mätning ( Hos föreningen registrerad som 53 kvm ).

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

17

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1899
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tornet
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 17
Antal lägenheter: 22
Antal lokaler: 0

ALLMÄNT:
Brf Tornet blev Bostadsförening redan 1909 och ombildades till Bostadsrättsförening 2001. Föreningen huserar på en av Kungsholmens mest attraktiva adresser på Parkgatan 10 i en fastighet uppförd 1899. I tidiga år låg en mjölkbutik i markplanet men idag består föreningen av 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Du möts av en pampig entré som vittnar om ett välskött hus. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- Över gård i markplan ligger tvättstugan som renoverades i samband med stambytet 2015. Här finns 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
- Föreningens gemensamma innergård möbleras sommartid med utemöbler och grill. På gården finns även utrymme att ställa cyklar.
- Cykelförrådet finns i gårdshusets källare och här finns också en snickarbänk.

Föreningen har en fin hemsida på¨: http://parkgatan10.se/

Föreningens renoveringar

2015 - Byte av samtliga V/A stammar
2013 - Installering av bredband via fiber i lägenheterna
2012 - Renovering av fönster mot gård, renovering av trapphus
2010 - Ny fjärrvärmepanna installerad
2009 - Spolning av stammar
2008 - Renovering av tak
2005 - Renovering av fönster
1999 - Renovering av fönster, Fasadrenovering
1978 - Byte av köksstammar, byte av elstigar.

Energideklaration

Energiförbrukning: 175 /per kvm (atemp) och år

TV

TV leveras via Comhem (analogt basutbud ingår)
IP TV finns att beställa från Canal Digital eller Viasat, genom bredbandsuttaget.

Internet

Internet leveras via Ownit (100Mbps ingår i avgiften till Föreningen). Internet finns även att beställa via Comhem eller ADSL.

Månadsavgift

Avgift: 4 407 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.60000 %
Andel av årsavgiften: 4.59748 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy