Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 900 000 SEK / pris
Adress
Norevägen 55, Djursholm - Ösby, Djursholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
146 kvm
Avgift
3 639 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Elegant bostadsrätt i ett plan med tre uteplatser

Välkommen till välskötta bostadsrättsföreningen Ösby Park och denna eleganta våning om 146 kvm i ett plan. Bostaden disponeras idag som 5 rok, men kan göras om till 6 rok för den som önskar ytterligare ett sovrum. Stort vardagsrum med plats för flera sittytor och utgång till den stenlagda uteplatsen som sträcker sig runt huset - från söder till väster. Öppen planlösning mot kök och matplats/matsal. Genomgående vitmålade väggar, vitvaxade parkettgolv och spotlightbelysning. Avskild avdelning med sovrum och två helkaklade badrum med dusch. Heltäckningsmatta i 100% ull i sovrumsavdelningen i en ljusbeige färg "Highland". P-plats i garage i huset följer med bostadsrätten.

Mycket goda kommunikationer tack vare det centrala läget vid Djursholms Ösbys tågstation. Man är inne i city på 10 minuter. Nära också till förskolor och skolor och till trevliga Djursholms torgs stora serviceutbud.

För de som uppskattar en aktiv fritid erbjuder Djursholm ett stort utbud av aktiviteter. Inom en radie av bara några kilometer finns golfbana, tennishall, gym och idrottsplats samt ridskola och segelskola. Altorpsskogen, intill Djursholms golfbana, har motionsspår av varierande längd. Vintertid görs fina spår på golfbanan för längdskidåkning och på andra sidan Driving rangen finns en kvällsupplyst pulkabacke - Eddabacken. I Djursholm finns även två insjöar. Kring Ekebysjön finns ett trevligt promenadstråk och ett synnerligen rikt djurliv. Invid Ösbysjön finns två badplatser, en mer barnvänlig med liten sandstrand och på den södra sidan det s.k. dambadet med bryggor och ombyteshytt. För den som föredrar bad i Värtan finns strand- och klippbad vid Germaniaviken.

Beskrivning

Entré med kalkstensgolv och generös garderobsförvaring bakom diskreta vita skjutdörrar. Till höger ligger ett rum som kan disponeras som arbetsrum eller separat tv-rum för de som inte behöver fyra sovrum. Rakt fram breder de ljusa och trevliga sällskapsytorna ut sig med fönster från golv till tak i två väderstreck och med utgång till stenlagda uteplatser. Vardagsrummet har delvis en öppen planlösning mot kök och matplats. Tack vare detta får man ljusinsläpp från ytterligare ett väderstreck, vilket gör att bostaden badar i ljus. Uteplatserna i anslutning till vardagsrummet/köket löper runt huset - från söder till väster. Här kan man njuta av solen längre. Köket är fullutrustat och sparsmakat i vitt. Matplatsen intill köket rymmer ett stort matbord och den stora familjen.

Bostadens sovrum förbinds av en korridor och ligger på rad med badrummen i direkt anslutning. Det större badrummet, som är kaklat i svart och vitt, har tvättmaskin och torktumlare. Samtliga sovrum går i samma färgskala och har en elegant heltäckningsmatta i 100 % ull i en ljus beige ton. Master bedroom har utgång till stenlagd uteplats med morgon och förmiddagssol. I anslutning till sovrummet ligger också en rymlig klädkammare.

Dokument (pdf)

Planritningar 6375113_1-312-4_2D_print Frågelista ifylld 683996-sammanfattning-Norevägen_55 Stadgar Brf Östby Park 2015 ÅR 2018 Ösby Park

Bostadsfakta

Kommun

Jarl 20, Danderyd kommun, Skattesats 30.39%.

Församling

Danderyd.

Storlek

Boarea 146 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4-5 sovrum.

Lägenhetsnummer

411-002

Våning / hiss

Entrévåning i ett plan
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2013
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ösby Park
Organisationsnummer: 769619-1787
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 411-002
Antal lägenheter: 36
Antal lokaler: 0

Föreningen upplåter 36 bostadsrättslägenheter i två huskroppar. Samtliga lägenheter i föreningen är upplåtna med bostadsrätt.

Lägenhetsfördelning:
1 st 1 rum och kök
2 st 2 rum och kök
9 st 3 rum och kök
11st 4 rum och kök
11st 5 rum och kök
2 st 6 rum och kök

Parkering: Till alla bostäder hör en garageplats. Gästparkering finns på Frejavägen.

TV och bredband: Kabel-tv resp. fiberuppkoppling via Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Cykel- och barnvagnsförråd finns i varje port resp i garaget.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning under 2016/2017/2018/2019.

TV

Kabel-tv via Bredbandsbolaget (ingår i avgiften)

Internet

Fiber via Bredbandsbolaget (ingår i avgiften, uttag i alla rum)

Månadsavgift

Avgift: 3 639 SEK / mån
Utöver avgiften faktureras bostadsrättsinnehavaren för el (1323 kr/kvartal) samt varmvatten (80 kr/kvartal). Elen och vattnet avräknas mot den verkliga förbrukningen 4 ggr/år.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Utöver avgiften faktureras bostadsrättsinnehavaren för el (1323 kr/kvartal) samt varmvatten (80 kr/kvartal). Elen och vattnet avräknas mot den verkliga förbrukningen 4 ggr/år.

Gårdsplats/innergård

Grön innergård mellan föreningens båda huskroppar.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.28430 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

I direkt anslutning till våningen finns stenlagda uteplatser i olika väderstreck, så att man kan följa solens gång under dagen. Från vardagsrummet finns två utgångar, dels i söder och dels i väster. Från master bedroom finns utgång till uteplats med morgon- och förmiddagsol.

Bilplats

Garageplats följer med bostadsrätten. Kostnad: 700 kr (inkl. moms)/mån. Besöksparkering finns i anslutning till Norevägen 59.

Övriga utrymmen

Förråd som hör till bostadsrätten finns i källaren. Cykelrum finns i garaget och barnvagnsrum i porten (där det även står några cyklar).

Övrigt

Brf Ösby Park ligger mitt i ett av Djursholms allra mest lummiga villaområden, ett stenkast från Ösby station. Från den lilla järnvägsknuten med sitt charmiga stationshus och butiker når man Stockholm på mindre än 10 minuter och Universitetet på drygt 5 minuter.

Till Danderyds sjukhus och Mörby centrum med ett stort utbud av butiker, vård och service är det cirka 2 km. Resan tar fem minuter med buss eller bil medan en promenad tar ungefär 20 minuter. Inom bekvämt gångavstånd finns daghem, skolor, hästhagar, promenadstråk och inte minst Ösbysjön med sina två trevliga badplatser.

Visionen vid planeringen av Brf Ösby Park var att skapa moderna lägenheter med villakänsla som knyter an till Djursholms villastad. Här skulle man själv kunna välja graden av sociala kontakter genom att kunna vistas i olika typer av ute- och innerum. Man önskade tillvarata tomtens unika karaktär med mycket grönska i söder och de för platsen karaktäristiska, stora ekarna i norr. Genom att placera husen kring en privat trädgård skapas en tydlig uppdelning i en mer offentlig och en privat sida. Den skyddade trädgården vetter mot solen och omgivningen.

Husen är uppbyggda av enkla och strama volymer som bryts ned i olika huskroppar. Dessa får sedan sin egen identitet genom olika kulörer. Fasaderna är klädda med puts och putsens släta yta kontrasterar elegant mot varma träpartier och skapar en dynamik med de träfasader som binder ihop volymerna. En lek med fönstersättning och jalusier bidrar till att addera spänning till fasaderna. Gavelmotiven tydliggörs på ett modernt sätt med skarpa möten mellan tak och fasad. Generösa balkonger och terrasser med öppna, stiliga stålräcken och skyddade zoner med träspaljéer tillför ytterligare en skala. De stora glaspartierna av oljat trä öppnar huset mot omgivningen och binder samman ute och inne och bidrar till villakänslan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy