Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
5 975 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skaraborgsgatan 6A, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
72 kvm
Avgift
4 967 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik lägenhet med yteffektiv planlösning i fastighet anno 1856

I vacker fastighet med suveränt läge på lugn kullerstensgata kantad av stora lönnar - alldeles intill Götgatsbacken och Mosebacke torg finns denna välplanerade och vackra lägenhet. Läget är ett av de mest attraktiva på Södermalm med Götgatsbacken runt hörnet, där det erbjuds shopping, restauranger samt kommunikationer i form av tunnelbana med både gröna och röda linjen samt flertalet busslinjer ifrån Slussen. En kort promenad härifrån ligger Mosebacke Torg, och åt andra hållet ligger Mariatorget. Skaraborgsgatan är en lugn gata och läget är perfekt för er som vill kombinera lugnet med storstadens livliga puls som ni finner runt hörnet.

Bostaden är väldisponerad med flexibla möjligheter som passar både barnfamiljer, singlar och par som önskar ett hem utöver det vanliga. Här finns stora sociala ytor tack var den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som gör lägenheten luftig. Tre sovrum varav ett större. De två mindre kan med enkla medel göras om och integreras med kök alternativt till större sovrum (se alternativ planlösning) Bra badrum med tvättmaskin och stort vackert fönster. Lägenheten har genomgående ljusa behagliga färger, vackra golv och fina detaljer såsom vackra dörrar, fönsterspeglar, generös takhöjd som tillsammans med historiens vingslag i huset och kvarteren runt omkring, ger en skön och svårslagen mix av storstadsliv och kulturell idyll på Söders höjder.

Fastigheten har ett suveränt läge alldeles invid Götgatsbacken och Mosebacke torg. Ett mer centralt stadsläge på söder är svårt att finna. Här finns allt inom räckhåll: Bara några meter bort finns Götgatans gångstråk med galleria, butiker, fik och restauranger. Med en kort promenad västerut nås Mariatorget och Monteliusstigen med sin romantiska vy över Riddarfjärden, några hundra meter söderut ligger Medborgarplatsen med Söderhallarna och biograf. Härifrån är det bara några minuters promenad till Södra Station med Stockholms alla pendeltågslinjer och bara ett stenkast till Slussen som utgör en knutpunkt för Stockholms tunnelbanenät, många busslinjer, Saltsjöbanan och skärgårdens färjetrafik.

Beskrivning

HALL
Välkomnande entré med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Här finns även plats för bland annat spegel och byrå mm. Trägolv och säkerhetsdörr.

KÖK/VARDAGSRUM
Här finns stora social sällskapsytor tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Köksedelen har gott om förvaring bakom ljusa skåpsluckor och rejäla arbetsytor. Här finns även en mindre matplats och maskinell utrustning såsom kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin (allt i rostfritt). Köket har en öppen planlösning med vardagsrummet vilket ger en luftig och social planlösning. Vardagsrummet är inbjudande och har två vackra fönster med fina fönster speglar. Idag finns här soffa, soffbord och sideboard och en matplats.

SOVRUM 1
Detta sovrum har plats för dubbelsäng och praktisk förvaring i en naturlig plats för en garderobsvägg som tack vare takhöjden ger gott om förvaringsmöjligheter. Även detta rum har ett vackert fönster med fönsterspeglar, ljusa behagliga färger och trägolv.

SOVRUM 2
Detta rum nås från det större sovrummet och vardagsrummet. Rummet används idag som barnrum men kan även användas som t.ex. arbetsrum. Även detta rum har ett vackert fönster med fönsterspeglar, ljusa behagliga färger och trägolv. Detta rum kan med enkla medel integreras med det större sovrummet.

SOVRUM 3
Även detta rum har ett fint fönster, trägolv och plats för säng och annat mindre möblemang. Rummet nås både från hallen och köket och används idag som barnrum men skulle även fungera utmärkt som arbetsrum. För den som vill kan rummet med enkla medel integreras med köket.

BADRUM
Rymligt och kaklat badrum med klinkers på golvet. Badrummet har badkar, toalett, kommod med förvaring och badrumsskåp med spegel ovan, vackert badkar med tassar och tvättmaskin. Stort vackert spröjsat fönster som ger fint ljusinsläpp.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Välkomstbrev Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Maria Magdalena församling. Skattesats 30.92%.

Storlek

Boarea 72 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren..

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

106

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1812

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Östergötland 32
Lägenhetsnummer: 106
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiprestanda: 198 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät via Com Hem. I avgiften ingår ett baspaket, för mer info kontakta Com Hem www.comhem.se

Internet

Internetmöjlighet via Com Hem.

Månadsavgift

Avgift: 4 967 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 6.10000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till fastigheten hör en pittoresk liten innergård med rabatter och utemöbler som kan nyttjas av medlemmarna. Härifrån når man även föreningens trevliga tvättstuga med fönster mot gård, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett rymligt källarförråd. Det finns även cykelförråd och på gården finns även upställningsmöjlighet för cykel.

Övrigt

Allmänt om föreningen:
Skaraborgsgatan är en av Stockholms få bevarade kullerstensgator och huset byggdes 1812 av snickaremästare Herr S.L.E. Benckert, som uppförde ett envånings borgarhus med vind. År 1856 skedde en påbyggnad av två våningar och 1864 skedde den stora tillbyggnaden av norra delen med tre våningar. Vid denna tid inrymde byggnaden hantverkslokaler, små härbärgen och herrskapslägenheter. På 1950-talet övertog Stockholms Stad fastigheten och den nyttjades då bl.a. som kontorshus. 1992 förvärvade SAF fastigheten och påbörjade en totalsanering som var klar i januari 1994. Östergötland 32 är idag, som det var när det uppfördes 1812, ett bostadshus. Den 1 september 1999 köptes fastigheten av Brf. Östergötland 32 som består av 19 lägenheter (samtliga bostadsrätt). Huset genomgick en större renovering i början på 90-talet då bland annat stambyte och elstambyte skedde.

Föreningen har renoverat fastigheten löpande och bland annat genomfördes:

1992-93 Totalrenovering av huset där bl.a rör och el stambyte genomfördes.
2004 Fasadrenovering mot gård
2009 Renovering av gården
2010 Fönstermålning mot gatan
2011 Målning av yttertak, renovering av husgrund, renovering av entré i 6A
2013 Fönstermålning mot gården och nya tvättmaskiner

För mer info se föreningens årsredovisning.


Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter