Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mjölnarvägen 18, Kvarnholmen, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
82 kvm
Avgift
4 191 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Snart till salu - Charmig gavel 2:a med två balkonger

Välkommen hem till denna fantastiska tvåa i populära Qvarnen Tre Kronor som ligger med första parkett på kajen i expansiva Kvarnholmen. Här bor du mitt i en myllrande ny stadsdel med en fot i innerstan och en i skärgården. Här har man renoverat och bevarat de gamla industrierna och minst sagt skapat en unik boendemiljö som är svår att hitta någon annanstans.

Det som kännetecknar denna lägenhet är den äldre charmen som varsamt har bevarats, den höga standarden och generösa takhöjd som skapar en funktionell och rymlig tvåa med härligt ljusinsläpp. Här bjuds du på detaljer som unika fönster med spröjs och fönsterbänkar i natursten. Lägenheten ligger med ett unikt gavelläge med två balkonger, en med söderläge och den andra med västerläge och härlig havsutsikt.

Lägenheten har stora sociala ytor och stort vardagsrum med fönster i två väderstreck. Köket är påkostat och smakfullt från Vedum och utöver snygga skåpsluckor i vitt även detaljer som vitt avlångt kakel, spotlights över arbetsbänk och påkostad maskinpark från Siemens. Lägenheten har ett rymligt och mycket trevligt sovrum med stor garderobsvägg. Även i hallen finns gott om förvaring och möbleringsmöjligheter. Badrummet är även det smakfullt med vackert badkar och tvättdel med praktisk arbetsbänk och bra förvaring.

Qvarnen Tre Kronor uppfördes 1898 och har varsamt renoverats av Riksbyggen. Idag erbjuder huset ett boende utöver det vanliga. I föreningen finns bland annat eget gym med bastu, stor festlokal med strålande utsikt över Stockholms inlopp samt övernattningslägenhet. På Kvarnholmen finns flera smultronställen som restaurang Kvarnholmen Mat&Vy, Café Kvarnholmen och glassfabriken SNÖ. Kommunikationer in till Slussen och Nacka är bra och flera busslinjer trafikerar området. Du kan enkelt och smidigt pendla till Nybroplan med pendelbåten (SL) som stannar nästan precis utanför porten.

Beskrivning

ENTRÉHALL - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med grått klinkergolv och målade väggar i vitt. Garderob och god plats för avhängning.

HALL - Inre hall med naturoljat plankgolv och målade väggar i vitt. Tre garderober med överskåp och plats för viss möblering.

VARDAGSRUM - Ljust och rymligt vardagsrum med naturoljat plankgolv och målade väggar i vitt. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. God plats för soffa och matplats. Utgång till balkong.

BALKONG - Rymlig balkong med trätrall och trevligt söderläge.

KÖK - Smakfullt Vedumkök med naturoljat plankgolv och målade väggar i vitt. Köket är stilfullt inrett med vita skåpluckor, vitt kakel i halvstensförband och vit arbetsbänk i laminat. Under överskåpen finns dimmbar belysning i form av spotlights. Köket är utrustat med induktionsspishäll, rostfri fläkt, rostfri varmluftsugn, rostfri mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, rostfri kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror från Siemens 2015, fläkt från FRANKE. Utgång till balkong.

BALKONG - Trevlig balkong med trätrall och västerläge. Härlig utsikt över havet.

SOVRUM - Generöst sovrum med naturoljat plankgolv och målade väggar i vitt. God plats för dubbelsäng och arbetshörna. Förvaring via två garderober med överskåp.

BADRUM - Stort badrum med grått klinkergolv (golvvärme) och vitt kakel. Här finns toalett, vit kommod med fristående handfat och svart stenskiva, badrumsspegel med inbyggd belysning, handdukstork och badkar. Tvättdel med tvättmaskin (Siemens), torktumlare (Siemens), mörkgrå arbetsbänk och vita vägghängda överskåp. I taket, dimmbara spotlights.

ÖVRIGT - Genomgående hög standard med naturoljat plankgolv från Kärhs, målade ytskikt och högt i tak 2,75 m. Stora fönster med spröjs och fönsterbänkar i kalksten.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning 2016

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.54%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 82 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1073 (1603)

Våning / hiss

Våning 7 av 10.
Våningsplan 7 av 10 (7 trappor).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1898/2015
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Qvarnen i Nacka
Organisationsnummer: 769622-5494
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1073 (1603)
Antal lägenheter: 122
Antal lokaler: 1

1898 stod Qvarnen Tre Kronor klar på Kvarnholmen med sin klassiska tegelröda fasad och sina tre blänkande guldkronor. År 2015 efter en omfattande ombyggnation, startades inflyttningen av 122 lägenheter. Huset består av 4 trapphus med entréer både från kajen och gården. Föreningen har god ekonomi och ligger bra till enligt ursprungskalkylen.

El
Samtliga lägenheter är försedda med undermätare för el och föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Detta innebär att du som bostadsrättsinnehavare inte behöver betala för de fasta kostnaderna utan endast betalar för förbrukad el. Förbrukningen debiteras därefter på månadsavin.

Varmvatten
Kostnad för förbrukning av varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Individuell mätning sker och kostnaden för detta tillkommer på månadsavin.

TV

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem med tv, bredband (50-100 mbit/sek) samt rabatterat pris på telefoni. Detta ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 191 SEK / mån
Kostnad för förbrukning av varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Individuell mätning sker och kostnaden för detta tillkommer på månadsavin.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Kostnad för förbrukning av varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Individuell mätning sker och kostnaden för detta tillkommer på månadsavin.

Driftskostnad

320 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Kostnaden för hushållsström inkluderar varmvatten.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.74156 %
Andel av årsavgiften: 0.74151 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har tillgång till garageplatser i ett gemensamt garage som delas med ytterligare 2 fastigheter. Hyra för garageplats är 1200 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser i garaget.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd om cirka 3 kvm, förrådet är beläget på våning 5.

I föreningen finns för medlemmarna att nyttja: Cykel- och barnvagnsrum intill entrén, 3 tvättstugor, festlokal belägen högst upp i fastigheten i port 24 med strålande utsikt över vattnet och Djurgården, gästlägenhet med egen ingång direkt från kajen som är fullt utrustad med pentry, dusch och 6 bäddar (300 kr/dygn), välutrustat gym och gemensam bastu. I huset finns också tre styrelserum, ett väntrum/foajé samt, hobbyrum och soprum.

Övrigt

Kvarnholmen mittemot Djurgården är en helt ny stadsdel med välbevarad karaktär och anrik historia i brytpunkten mellan innerstad och skärgård. Kvarnholmen håller på att växa fram till en attraktiv och levande stadsdel med en stark identitet. Ön kommer blir en kulturell samlingsplats i Stockholm med lokaler "Munspelet" för konserter, scenkonst, mässor, och utställningar. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatser, boulebanor och lummiga skogsgläntor. En bit längre bort finns en gästhamn och marina med kajakuthyrning, seglarskola samt en flytande swimmingpool.

Mitt på Kvarnholmen ligger den gamla Spisbrödsfabriken som kommer renoveras till ett nytt centrum klart våren 2018, här ska det nödvändigaste finnas som t.ex. livsmedelsbutik, träning, restauranger och caféer. Ett stenkast från lägenheten finns en fin nybyggd lekpark för barnen. Idag berikas redan Karnholmen av flera smultronställen som restaurang Kvarnholmen Mat&Vy, Café Kvarnholmen och glassfabriken SNÖ. Magiska trädgården ligger också på kvarnholmen och är precis det, en magisk plats med urban odling, magiska trädhus, hängmattor och bygglek. Läs mer om Kvarnholmens framtidsplaner på www.kvarnholmen.com

Via "genvägen" tar du dig snabbt till intilliggande Finnboda Hamn där ICA butik, Café Slipen och Restaurang Docklands ligger. Centrala Nacka med köpcentret Nacka Forum, Ica Maxi, Nyckelvikens naturreservat, förskolor och gymnasium når man numera enkelt på endast 15 minuter via nya Kvarnholmsbron som förbinder de två stadsdelarna.

Området har utmärka kommunikationer in till Slussen och Nacka och fler busslinjer trafikerar i området. Du kan enkelt och smidigt pendla in till Nybroplan på ca 20 minuter med pendelbåtarna vars hållplats ligger på kajen (SL-kort gäller).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy