Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Börjegatan 58B, Luthagen, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57 kvm
Avgift
2 767 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och fin lägenhet med balkong i högt och fritt läge!

Välkommen til denna välplanerade 2:a med genomgående fina ytskikt med smakfulla val av färger på väggarna och ekparketttgolv. Lägenheten har en välkomnande och rymlig hall, ett charmigt kök med mycket förvaring och plats för en matgrupp samt ett fint sovrum med plats för en dubbelsäng. Vardagsrummet är rymligt och ger plats åt flera möbleringsalternativ. Från rummet nås även den härliga balkongen i högt och fritt läge med utsikt över föreningens stora och trevliga innergård. Det finns en praktisk klädkammare för förvaring och till lägenheten hör också två källarförråd.

Brf Solgården är en välordnad och trivsam förening med en stor lummig gård med utemöbler för föreningens medlemmar att nyttja. Luthagen är ett lugnt och populärt område med cykel- och promenadavstånd till universitet, cafeér, restauranger och all tänkbar service i Centrum. Kort promenadavstånd till motionsspår vid Stabbyskogen.

Detta är ett hem att trivas i, välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och längre in i hallen finns två inbyggda garderober för extra förvaring.

Kök
Hemtrevligt och fint kök med gråa skåpluckor, ljust kakel på väggen ovanför och en bänkskiva i gråmelerad laminat. Köket är utrustat med en spishäl, ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt en kyl/frys. Käket har ljusa väggar och en svart/vit lenoleummatta på golvet. Här ges även plats åt matgrupp.

Sovrum
Svorum med målade väggar i grönt och ekparkettgolv Här finns plats för dubbelsäng.

Badrum
Helkaklat badrum med handfat med spegelskåp på väggen ovanför, WC och ett badkar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med ekparkettgolv och ljusgråa väggar. Här ges plats åt flera möbleringsalternativ, bla soffa, skrivbord och matgrupp om så önskas. Från rummet nås balkongen i högt och fritt läge med en härlig utsikt över innergården.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning-2016 Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Uppsala Luthagen 7:1, Uppsala kommun, Skattesats 34.01%.

Församling

Helga Trefaldighet.

Storlek

Boarea 57 kvm.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Solgården
Organisationsnummer: 717600-3189
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 77
Antal lokaler: 5

Fastigheten består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 77 st lägenheter och ett våningshus med fem affärslokaler med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning i dagsläget. (kontrollerat 2017-09-27).

Föreningens renoveringar

2017 - Undersökning av grunden och dess pålar samt radonmätning Januari-februari. Kommande:
2016 - Stamspolning samt eluttag för grilltändare sattes i drift.
2016 - Källarfönster, entréportar och toaletter i källaren målades.
2015 - Anläggande av fler parkeringar klar november 2015.
2014 - Renovering av alla balkonger, nya trädgårdsmöbler samt OVK.
2012 - Allla fönster utbytta mot treglasfönster.
2009 - Säkerhetsdörrar och trapphusmålning.
2005 - Ny ventilation i låghusdelen, renoveringav rökgångar till öppna spisar.
2004 - Nytt huvudnyckelsystem, målning av tak på låghusdelen samt garageportar.
2002 - Stambyte samt nya ytskikt i badrum och wc.

Energideklaration

Energiklass: E
Energiförbrukning: 166 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet

Bredband via ComHem/Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 2 767 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.96652 %
Andel av årsavgiften: 1.03833 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1120 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, läge väster.

Bilplats

17 st p-platser med el-stolpe. (250 kr/mån).
2+4 varmgarage för 500 kr resp. 650 kr/mån beroende på storlek.

Flera års kö till alla parkeringsalternativ. Separat kösystem tillämpas.
Boendeparkering tillämpas via Uppsala Kommun. (kontrollerat 170927).

Övriga utrymmen

Det finns 2 tvättstugor med två trättmaskiner, en tumlare och ett torkskåp vardera samt en icke bokningsbar snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare, 2 st. torkrum, 2 st klädvårdsrum (mangel), ett hobbyrum, flera cykelförråd, barnvagnsparkering i källaren samt även trädgårdsmöbler och gemensam grill med grannföreningen. Eluttag för grilltändare i samband med parkeringarna finns också.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy