Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Industrigatan 10, Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51 kvm
Avgift
2 977 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härlig utsikt över Karlbergskanalen - Fönster i två väderstreck - Stor gemensam takterrass

Välkommen till en härlig hörnlägenhet som presenterar ytor i mycket gott skick. Här får du stora fönster i två väderstreck och bjuds på en fantastisk utsikt mot grönska och Karlbergskanalens vatten.

Du finner härliga sällskapsytor i såväl vardagsrum som i det stora köket. I köket kan du umgås med vänner och familj och duka upp för 4-6 personer. Köksfönstret ger dig en fantastisk utsikt över Karlbergskanalens aktiva båtliv. Skåpinredningen har en tidstypisk design med grå fronter och snygga handtag med läderdetalj. Den inre hallen som ligger i anslutning mellan vardagsrum och kök blir ett bonusrum. Här möbleras det idag som ett kontor med stort skrivbord och 4 garderober för mycket bra förvaring. Sovrummet är mysigt och ger plats för en 160 cm säng. Även här kan du njuta av den fina utsikten mot vattnet. Badrummet är helkaklat och utrustat med badkar.

Genomgående finner du vackra bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, fina speglade innerdörrar, fönsterbänkar i sten samt en generös takhöjd.

På Industrigatan 10 bor du granne och med vatten och båtliv med en underbar utsikt över Karlbergskanalen och vackra Karlbergs Slott från föreningens gemensamma takterrass. Den fantastiska takterrassen på hela 400 kvm med underbar vy över Karlbergskanalen och stadens takåsar. Här skiner solen under hela dagen fram till att den går ned. För solbadare finns det flera solsängar samt duschhörna för svalkande dusch. Flera sittgrupper för stora sällskap och två klotgrillar från Weber finns tillgängliga.

Du bor med närhet både till Fridhemsplan och Kungsholms Strand. Inom endast ca 5 min har du tillgång till all tänkbar service och shopping både i Västermalmsgallerian, Åhléns samt mindre butiker. Systembolag och matbutiker, så som Daglivs, Ica och Lidl, finns inom kort gångavstånd. I närheten ligger även flertalet gym; Puls &Träning, Worldclass, SATS samt Friskis och Svettis. Går man S:t Eriksgatan ned över bron så finns Birkastans och Rörstrandsgatans alla caféer och restauranger.

Invid Fridhemsplan finner du mycket goda kommunikationer som dessutom är Stockholms näst största knutpunkt för kollektivtrafik med blå och grön T-banelinje samt bl.a. buss nr 1, 3, 4 och 77.

Strax runt hörnet ligger badbryggor för ett morgondopp eller om du vill ta en paddleboard-tur längs med kanalen. Lummiga löpar- och promenadstråk tar dig längs med vattnet och ca. 1 mil runt Kungsholmen och ligger precis utanför dörren. På 5 minuter når du restaurangtäta strandpromenaden längs med Hornsberg Strand där vattnet kantras av flertalet badbryggor.

Här finns även pärlor som den brasilianska restaurangen Boteco Da Silvania och glassbutiken Fryst. Utanför går buss 59 som tar dig ner till City och vidare mot Södermalm.

Beskrivning

HALL:
Direkt till höger i hallen finns plats att hänga av ytterkläder och skor. Hallen öppnar upp mot en inre hall och på din högra sida finns även lägenhetens badrum. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet ligger en stavparkett i original.

KONTOR/INRE HALL:
I den inre hallen som öppnar upp mot vardagsrum och kök hittar du 4 garderober för mycket bra förvaring. Idag används rummet som ett rymligt kontor och möbleras med ett stort skrivbord. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett i original som även återfinns i vardagsrum och sovrum. Väggarna är målade i en bruten vit nyans.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och här möblerar du med en generös sällskapsdel. Rummet har ett stort fönster för ljusinsläpp och ligger i anslutning till den inre hallen. Härifrån når du även lägenhetens sovrum via en vackert bevarad innerdörr med glasfönster. Väggarna är målade i en bruten vit nyans.

KÖK:
Det stora köket har renoverats i tidstypisk stil med ljusgrå skåpinredning som ger dig fantastisk bra förvaring. Här finner du över- och underskåp som löper med två väggar samt en matplats för 4-5 personer framför fönstret. Från fönstret har du en underbar utsikt över grönska samt Karlbergskanalens vatten och aktiva båtliv. Invid matplatsen bryter Josef Franks tapet Vårklockor av mot de i övrigt vitmålade väggarna. Ovanför arbetsytan i massiv ek sitter ett vitt kakel och under överskåpen finns extra belysning. Vitvarorna består av ugn med gasspishäll infälld i bänkskivan, fläkt och micro i högskåp. Kyl/frys samt diskmaskin sitter dolda bakom skåpfronter. På golvet ligger en gråmålad trälaminat.

SOVRUM:
Lägenhetens mysiga sovrum möbleras idag med 160 cm säng samt har fantastisk utsikt mot Karlbergskanalens vatten. Väggarna är målade i en sober grön nyans och du har även utrymme att möblera med extra förvaring.

BADRUM:
Badrummet har vitkaklade väggar samt ljusgrå klinkergolv. Invid badkaret finns toalettstol samt en väggfäst handdukstork. Ovanför handfatet med vitt underskåp sitter en spegel.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklarationen Brf Bojen 7 Stadgar Årsredovisning 2017 Brf Bojen 7.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

6

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1937
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Bojen 7
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 6
Antal lägenheter: 41
Antal lokaler: 1
FÖRENINGEN
Brf Bojen 7 är en synnerligen välskött och ambitiös förening med en aktiv styrelse som hela tiden vill förbättra fastigheten och ekonomin. Föreningen köpte fastigheten 2002 och består av 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal upplåten med hyresrätt.

Föreningen har en en mycket informativ hemsida, www.bojen7.se.

Brf Bojen 7 blev av Fastighetsägarna utsedd till "Årets Bostadsrättsförening 2011" med motivering:
"Bostadsrättsföreningen Bojen 7 har en positiv och välkomnande atmosfär. Verksamheten präglas av ett starkt engagemang och drivs metodiskt och strukturerat på ett sätt som kan liknas vid ett välfungerande familjeföretag med en stark samhörighetskänsla. Under föreningens år har fastigheten successivt och målmedvetet renoverats till toppskick med både hänsyn till vår miljö och de boendes säkerhet.".

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Samtliga stora renoveringar är gjorda i denna fastighet och man har medvetet valt lösningar som på sikt sänker kostnader så som bergvärme, energifönster och gedigna säkerhetsdörrar.

2019 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan
2018 - Indragning av fiber till huset med installation av fibermottagare i samtliga lägenheter, uppdatering av föreningens underhållsplan, nya tvättmaskiner i den gemensamma tvättstugan, energideklaration genomförd
2017 - Byte av element i två lägenheter på våning 6
2016 - Renovering och ommålning av fönster
2012 - har betongränna längs med huset renoverats, dränerat vid entrén, dra om stupröret på framsidan och vid elskåpet
2011 - Fastigheten ansluts till Stockholm stads fibernät. Med en anslutning till fibernätet kommer samtliga tjänsteleverantörer i nätet kunna erbjuda oss sina framtida tjänster
2010 - Friköp av marken på entrésida för att kunna hantera sopfrågan avklarad, nya tidningshållare uppsatta utanför respektive lägenhetsdörr,
iordningställande av föreningens takterrass om ca 400 kvm, ny gasservis "gasledning" mellan gatan och huset renoverades. Den äldre var från 1935
2009 - Installation av bergvärme, ger lägre värmekostnader, nya säkerhetsdörrar samt postboxar i porten, spolat stammar för kök och badrum,
tvättstugan totalrenoverades med energisnåla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
2008 - Balkonger, bekostades av lägenhetsinnehavarna
2007 - Energideklaration klar, ny hiss, trapphus och fönster renoverades
2006/2007 - Fastighetens tak och fasad renoverades
2004 - Samtliga stigare till lägenheterna är omdragna i befintliga rör. Förberett med trefas men är inte indraget i respektive lägenhet om man inte själv valde det vid tillfället, nya mätartavlor och gruppcentraler utbytta
2003 - Byte av stammar

EKONOMI
Ekonomin är god och genomförda långsiktiga investeringar kommer att påverka de rörliga kostnaderna nedåt. Inga avgiftsförändringar är planerade.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fiber från IP Only är indraget i samtliga lägenheter med gruppanslutning till Bahnhof Bredband till och med april 2019. Därefter är det upp till var och en av medlemmarna att teckna avtal för fiber. Även Bredbandsbolaget och Comhem finns indraget för såväl Kabel-TV och för Bredband. Avtal tecknas separat.

GEMENSAMMA LOKALER
- Tvättstuga (renoverades 2009) ligger belägen i bottenplan och är utrustad med; två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.
- Medlemmarna har tillgång till två cykel och barnvagnsförråd. De ligger belägna i bottenplan.
- Det finns en fantastisk takterrass på hela 400 kvm med underbar vy över Karlbergskanalen och stadens takåsar. Här skiner solen under hela dagen fram till att den går ned. För solbadare finns det flera solsängar samt duschhörna för svalkande dusch. Flera sittgrupper för stora sällskap och två klotgrillar från Weber finns tillgängliga.

Energideklaration

Energiförbrukning: 141 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 977 SEK / mån
inklusive värme och vatten

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
inklusive värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.29322 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy