Visningar

sön 22 apr 14:15 - 15:00
mån 23 apr 19:15 - 19:45
Välkomna!
Pris
3 395 000 kr / Utgångspris
Adress
Stagneliusvägen 30, 4 tr, Kungsholmen - Fredhäll, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
48 kvm
Avgift
3 394 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Högst upp i huset - Toppskick och hörnläge - Balkong

Underbart boende presenterar trendsäkert renoverade ytor i absolut toppskick. Här bor du högst upp i huset med ett hörnläge och fantastiskt ljusinsläpp. Du finner stora fönsterpartier i två väderstreck med insynsskyddat läge och balkong som bjuder på sol från tidig morgon till eftermiddag. Lägenheten är arkitektritad och den enda av sitt slag i föreningen.

Lägenheten har en öppen social planlösning mellan vardagsrum och kök. Det stilrent renoverade köket har vit skåpinredning med läderhandtag och arbetsyta i betong. Du finner bra förvaring i hall samt i det större sovrummet. Från det större sovrummet når du lägenhetens balkong och här finns plats att möblera med dubbelsäng. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

Genomgående finner du sobra materialval med bevarade speglade innerdörrar och vackra naturbehandlade trätiljor på golvet.

Föreningen har en stor bonus i takterrasser, bastu samt gästlägenhet som medlemmarna kan nyttja. På detta hus kommer en ny takterrass stå färdig lagom till sommaren. Även en stor och ny lekpark kommer stå klar inom några veckor som ligger ca. 2 minuter bort från fastigheten.

På Stagneliusvägen bor du precis invid grönska och Fredhälls välbesökta badklippor. Lummiga Fredhällsparken ligger en kort promenad bort med utomhustennisbana, baddamm och härliga promenad- och löparspår. De lockande badklipporna och även närheten till Kristinebergs- och Hornsbergs badbryggor är en stor bonus under sommarmånaderna.

Du har nära till mycket bra kommunikationer med tunnelbana samt bussar och du kan snabbt ta dig till Fridhemsplan. Med en kort promenad når du Marieberg med stor matvarubutik, systembolag, apotek och banker. Här finns även Västerbroplan som är en knytpunkt för flertalet linjebussar.

Beskrivning

HALL:
Direkt till höger i hallen finner du mycket bra förvaring som döljer sig bakom diskreta vitlaserade trädörrar. Hallen öppnar upp mot vardagsrum samt kök och på din vänstra sida finner du lägenhetens badrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vackra trätiljor vilket är genomgående i hela lägenheten.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd och har ett fantastiskt ljusinsläpp från två stora fönster i varsitt väderstreck. Du finner generösa lättmöblerade ytor som ger plats för sällskapsdel och ett matbord. Rummet öppnar upp mot köket och ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj. Del av rummets väggar bryter av i en sober ljusgrön nyans.

KÖK:
Det trendriktiga köket är byggt i vinkel och ger dig möjlighet att umgås när middagen förbereds. Här finner du mycket bra förvaring i vita över- och underskåp samt generös arbetsyta i slipad betong. Skåpen har snygga läderhandtag i konjaknyans. Ovanför arbetsytan sitter ett vitt kakel som når full takhöjd och under överskåpen finner du extra belysning. Ovanför diskbänken sitter hyllplan för en luftigare känsla som ger plats för porslin och kryddodling. Vitvarorna består av diskmaskin, kombinerad ugn-micro, induktionshäll samt fläkt i rostfritt utförande. Kyl/frys sitter dolda bakom skåpfronter.

SOVRUM 1:
Lägenhetens större sovrum ger gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även en klädkammare/rymlig inbyggd garderob som ger dig mycket bra förvaring. Rummet har ett stort fönster med insynsfritt läge som bidrar med fantastiskt ljusinsläpp. Här finns även utgång till lägenhetens balkong som bjuder på en vidsträckt utsikt samt sol från tidig morgon till eftermiddag. På balkongen finns även en platsbyggd soffa med lock för förvaring.

SOVRUM 2:
Lägenhetens mindre sovrum passar utmärkt som ett barnrum, gästrum eller kontor. Här finns ett fönster för härligt ljusinsläpp samt platsbyggd hyllförvaring i rummets ena hörn.

BADRUM:
Badrummet har vitkaklade väggar samt gråmålad våtrumsmatta. Här finner du handfat med vit kommod samt spegelskåp ovanför. Invid toalettstolen sitter en takdusch som enkelt kan skärmas av med vikvägg i glas. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Energideklaration Stadgar Brf Bäckahästen Årsredovisning 2017 Brf Bäckahästen

Bostadsfakta

Kommun

:, Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75%.

Storlek

Boarea 48 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

131

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Våningsplan 4 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1937
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Bäckahästen
Organisationsnummer: 702000-3088
Lägenhetsnummer: 131
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiprestanda: 135 kWh/kvm år.

Månadsavgift

Avgift: 3 394 kr / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad


Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.61849 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Övrigt

FÖRENINGEN
Brf Bäckahästen bildades år 1937 och upplåter idag 191 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen huserar på adresserna Stagneliusvägen 23, 26, 28 och 30.

RENOVERINGAR:
År 1988 renoverades större delen av fastigheten och annars utförs löpande underhåll efter behov.

2017 - Renovering av stentrappor
2016/2017 - Systematisk brandskyddsarbete
2016 - Byte av undercentral samt OVK-besiktning, stamspolning
2015 - Elektroniskt bokningssystem till tvättstugorna har installerats
2014 - Renovering av trapphusen målning och uppfräschning av takterrasser och maskinparken i samtliga tvättstugor har bytts.
2013 - Genomförde föreningen en totalrenovering av balkongerna. Detta innebar att man bytte ut de gamla och ersatte de med nya.
2009 - OVK besikning
2006/2007 - Hissarna renoverades.
2006 - Spolning av stammar.
2001 - Tvättstugor renoverades.
1989 - Takrenovering
År 1987 - Renoveringar av fasad, fönster, trappuppgångar, elstigar och stammar.

Föreningen kommer att under 2018 att byta/renovera de vertikala avloppsstammarna som går från husen ut till gatan. Detta kommer inte medföra något arbete inne i lägenheterna. Takterrass på Stagneliusvägen 30 kommer stå klar till sommaren.

EKONOMI:
Föreningen har en god ekonomi och amorterar bra på lånen år för år. I dagsläget ligger föreningen på en belåningsgrad på ca. 4400kr/kvm och har en fastighet i mycket gott skick.

KABEL-TV/BREDBAND:
Kabel-TV levereras via ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Internet betalas separat och går att få via Comhem och fiber (Tele2). Avtal tecknas separat direkt med respektive leverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- I vart och ett av husen finns en modern tvättstuga samt cykelrum. Tvättstugorna går att boka elektroniskt.
- Föreningslokal med pentry med plats för ca 20 personer ligger belägen på Stagneliusvägen 28.
- Bastu som ligger belägen på Stagneliusvägen 28.
- Fantastiska solaltaner som finns på Stagneliusvägen 23, 26 och 30 Altanerna kan medlemmarna boka för fest eller nyttja dagligen för att sitta och njuta av sol och utsikt.
- Ett begränsat antal förrådsutrymmen finns i föreningen för de som vill hyra.
- Gästlägenhet som medlemmarna kan hyra


ÖVRIGT:
Som köpare av denna lägenhet krävs ett medlemskap i HSB. Köparen ska så snart kontrakt är skrivet kontakta HSB och betala medlemskapet .
För mer information se; www.backahasten.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter