Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK
Adress
Engholmsgatan 6, Lamberget, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
70.5 kvm
Avgift
5 177 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Utsikt mot vatten och hiss från markplan

Intill Lambergstjärn finner ni denna väldigt fina trea om 70,5 kvm på andra våningen med hiss från markplan. Hörnlägenheten har en skön balkong i västerläge mot vatten med gott om plats för möblemang. Hela lägenheten är genomgående fräsch med ljusa ytskikt och parkettgolv. Den disponeras med entréhall, öppen social planlösning mellan kök/vardagsrum, två sovrum samt duschrum. Köket är modernt med vita snickerier och rostfria vitvaror. Här lämnas även plats för större matgrupp. Vardagsrumsdelen kan enkelt möbleras efter smak och tycke. Sovrummet direkt till vänster efter vardagsrummet är rejält till ytorna och erbjuder skönt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, klassiskt ekparkettgolv och utgång till balkongen. Sovrummet till höger är lite mindre men är tillika väldigt fint med en liggande träpanelvägg och en separat klädkammare. Duschrummet är renoverat ca 2009 med helkaklade väggar och klinkerlagt golv med underliggande golvvärme. Till lägenheten hör både vindsförråd och källarförråd, samt kallförråd på balkongen. Tvättstuga med toppmodern utrustning och cykelförråd finns i samma byggnad. Gott om parkeringsalternativ finns på området. Bredband 250/100 Mbit ingår i månadsavgiften och likaså tv-utbud från ComHem.

Precis utanför dörren möts ni av Lambergets underbara natur med promenadstråk och vatten. Här passerar även stadsbuss linje 8. I det närliggande området Herrhagen finner ni all tänkbar service i form av affärer, bageri, vårdcentral mm.

Varmt välkommen att höra av er vid intresse!

Beskrivning

Välkomna till Engholmsgatan 6!

I genomgående toppskick med utsikt mot vatten.

HALL
Väl inne möts ni av en ljus och fin hall där parkettgolvet skyddas av en praktisk heltäckningsmatta. Krokar för ytterkläder rak fram på väggen. Till vänster ligger duschrummet och vidare in mot vänster tonar vardagsrum/kök upp sig.

KÖK/VARDAGSRUM
Härligt ljusinsläpp från två fönsterpartier som vetter med fri utsikt mot Lambergtjärn. Rummet har tidigare varit två separata rum men är numer öppet och luftigt. Vita väggar med en medaljongmönstrad fondtapet och ett parkettgolv ger ett fräscht intryck. Köksdelen med dess arbetsytor går i vinkel och här lämnas även plats för större matgrupp. Mycket trevligt kök med en vitmålad ekbänkskiva, vit kakel, vita snickerier som matchas mot de rostfria vitvaror och lådbeslagen. Gott om belysningspunkter från spotlights i underskåp samt ramp uppe i taket. Maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, spiskåpa, diskmaskin samt inbyggnadsugn.

Vardagsrumsdelen ger plats för soffgrupp eller hörnsoffa, möblemang samt gott om yta för vägghängd-tv om så önskas.

SOVRUM 1
Sovrummet är rejält och släpper in ljus från fönster i två väderstreck. Här kan både dubbelsäng och möbelarrangemang samsas tack vare rummets ytor. Utan att ta upp någon märkbar yta finns här en dubbelgarderob med glasinfattade glaspartier. Väggarna går i en mjuk ton och på golvet ligger ett klassiskt parkettgolv.

BALKONG
Balkongen nås från sovrum 1 och ligger i västerläge med utsikt över vatten. Här finns ett litet kallförråd samt en markis som sänkas ned en varm sommardag.

SOVRUM 2
Väldigt mysigt rum med ett gråtonigt klickgolv och liggande träpanelvägg. I direkt anslutning till rummet finns en separat klädkammare.

DUSCHRUM
Renoverat ca 2009 med helkaklade väggar och klinkerlagt golv med underliggande golvvärme. Snygga detaljer som platsbyggda hyllplan i ek med ett mörkare mosaikkakel bakom som även detta återfinns i duschzonen. Fin handfatskommod med lackad ekskiva, underliggande draglådor och belyst spegel. I innertaket sitter infällda spotlights. Vägghängd wc.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning HSB BRF SKIFTNYCKELN I KARLSTAD 2017.pdf BRF Energideklaration Engholmsgatan 6.pdf BRF Stadgar HSB BRF SKIFTNYCKELN I KARLSTAD 2018.pdf BRF Energideklaration, Lambergsg27a-d

Bostadsfakta

Kommun

Skiftnyckeln 2, Karlstad kommun.

Storlek

Boarea 70.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0033

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Våningsplan 2 av 3. Hiss finns.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Skiftnyckeln i Karlstad
Organisationsnummer: 716411-3982
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0033
Antal lägenheter: 123
Antal lokaler: 0

Föreningen består av sju hus med sammanlagt 13 trappuppgångar med adresserna Engholmsgatan 2-10 och Lambergsgatan 27 A-D, 29 A-D. Här finns sammanlagt 123 bostäder, 13 uthyrningslokaler, 5 garager och 88 biluppställningsplatser.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften.

Föreningen har flera sittgrupper utomhus samt en lekpark för dess medlemmar. Gemensam grillplats, odling i pallkragar samt bärbuskar vid entréerna.

Bra information om föreningen finner ni här; https://www.hsb.se/varmland/brf/skiftnyckeln/

TV och bredband: Fiber installerades våren 2018 och föreningen har tecknat kollektivavtal så att 250/100 Mbit bredband från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Föreningens renoveringar

Stamrenovering är planerat till 2025.

Energideklaration

Energiförbrukning: 112 /per kvm (atemp) och år

TV

ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

Fiber från bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. 250/100 Mbit.

Månadsavgift

Avgift: 5 177 SEK / mån
Ink. renhållning, värme, avlopp, tv & bredband.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Ink. renhållning, värme, avlopp, tv & bredband.

Driftskostnad

555 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
VA: 105 SEK
Elektricitet: 300 SEK
EL och FÖRSÄKRING är uppskattade kostnader.

Vattenförbrukningen debiteras av föreningen.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.89049 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong med öppen vy över Lambergstjärn, läge väster.

Bilplats

För info om parkering se; https://www.hsb.se/varmland/brf/skiftnyckeln/skiftnyckelns-fastigheter/p-platser-garage---utemiljo/

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd, samlingslokal och tvättstuga i samma fastighet.

Det finns även ett mindre kallförråd på balkongen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy