Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Köpenhamnsvägen, Slottsstaden, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71.9 kvm
Avgift
3 426 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus gaveltrea i stabil brf!

Varmt välkomna till denna ljusa gavellägenhet med balkong i stabila BRF Korsör (i dagsläget obelånad). Här bjuds det på välbevarade originaldetaljer i kombination med nytt. På golven i alla rum vilar ekparkett och de många och stora fönsterpartierna gör att lägenheten får ett otroligt ljusläpp. Detta är en lägenhet ni inte får missa!

Via det generösa vardagsrummet och det välplanerade köket finner ni många sociala ytor som gör det enkelt att ta hem familj och vänner på en härlig middag eller det klassiska fredagsmyset.
Lägenhetens båda sovrum är väl tilltagna och erbjuder bra med förvaring i form av inbyggda garderober och badrummet är stilfullt renoverat av föregående ägare.

Här bor ni med närhet till kronprinsen och city med allt man kan tänkas behöva. Ett stenkast från lägenheten finner ni kollektivtrafik och via en kortare cykeltur når ni Triangelns station. Restauranger och caféer finner ni i närheten och det finns både förskolor, grundskolor och gymnasieskolor några hundra meter bort. För den som vill träna eller bara gå en härlig promenad finner ni både Rönneholmsparken, Slottsparken och Pildammsparken runt hörnet.

Beskrivning

HALL
Ekparkettgolv och vita väggar. Gott om plats för avhängning samt förvaring i den inbyggda garderoben. Säkerhetsdörr.

KÖK
Ekparkettgolv och vita väggar. Köket är i vitt utförande med bänkskiva i massiv ek och har en perfekt blandning mellan gamla originaldetaljer och nyare detaljer och utrustning. Här får med enkelhet plats ett matbord för 4 personer. Köket är utrustat med spis, ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Ekparkettgolv och vita väggar. Vardagsrummet erbjuder ett härligt ljusinsläpp via de generösa fönsterpartierna. Här får med enkelhet plats med både större soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga balkong med utsikt över den grönskande innergården.

SOVRUM 1
Ekparkettgolv och vita väggar med undantag för en fondvägg. Här ryms en stor dubbelsäng och det erbjuds gott om förvaring via de inbyggda garderoberna.

SOVRUM 2
Ekparkettgolv och vita väggar. Rummet används idag som barnrum men kan självfallet användas även som kontor, gästrum eller liknande. Även här erbjuds förvaring i form av en inbyggd garderob.

BADRUM
Mörk klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch med välvd duschvägg, wc, handfat med kommod i svart samt spegel och spotlights i taket.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar-brfKorsör Årsredovisning-2016 284825-deklaration BRF Korsör Årsredovisning 2017.pdf BRF Korsör Stadgar.pdf BRF Korsör 1 Energideklaration.pdf

Länkar

3D-Visning

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 32.95%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 71.9 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

24

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Våningsplan 4 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1946-1948
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: Brf Korsör
Organisationsnummer: 746000-1170
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 24
Antal lägenheter: 87
Antal lokaler: 1

Brf Korsör är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades år 1945. Föreningen upplåter 87 st lägenheter samt en affärslokal med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1946-48 och består av 3 flerbostadshus. Tomtmarken är upplåten med tomträtt av Malmö Stad, nuvarande avtal löper tom 2020-08-31.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
-2017 OVK, säkerhetsdörrar till lägenheter.
- 2014 Ny belysning i källare, fastighetsboxar.
- 2013 Nya kodlås, renovering av trapphus.
- 2008-2013 Uppgradering av elsystem.
- 2009 Uteplatser.
- 2007-2011 Förnyelse av gårdsmiljö.
- 2006 Tvättstugor, renovering av garage, nytt låssystem.
- 2005-2006 Miljöhus, cykelskjul.
- 2004 Renovering av trapphus.
- 2002 Rörstambyte, avlopp i kök och vattenledningar.

Kommande renoveringar:
Föreningen arbetar med att ta fram ett energiprojekt, bergvärme som innebär energieffektiviseringslösningar för att minska energiförbrukningen och kostnaderna. Arbetet kommer att starta våren 2019. Tak- och fasadrenovering kommer möjligtvis att ske när arbetet av bergvärmen är avslutat vid hösten 2019.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften)
Bredband via ComHem (ingår ej, teckna eget abonnemang)

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostadsrätten ingår källar- och vindsförråd.
På källarplan finns två cykelförråd, barnvagnsförråd samt två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och torkskåp.
Föreningen har en trevlig innergård med grillmöjligheter, sittplatser och lekplats. På innergården finns även ett miljöhus.

PARKERING
Det finns 22 garageplatser att hyra till en kostnad på 430 kr/mån samt fem platser för motorcyklar. Kösystem tillämpas. I området råder det boendeparkering.

ÖVRIGT
Föreningen har gemensam el. Avläsning av förbrukning per lägenhet sker en gång per år, eventuellt tillägg/avdrag regleras på avin för januari månad.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.
Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftshöjningar. (kontrollerad 2019-02-05)

Energideklaration

Energiförbrukning: 149 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgift

Avgift: 3 426 SEK / mån
Föreningen har gemensamt elavtal med mätare i varje lägenhet och kostnaden för detta läggs på avgiften månadsvis. Nuvarande ägare betalar ca 300 kr/månad för el.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Föreningen har gemensamt elavtal med mätare i varje lägenhet och kostnaden för detta läggs på avgiften månadsvis. Nuvarande ägare betalar ca 300 kr/månad för el.

Driftskostnad

420 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.21000 %
Andel av årsavgiften: 1.21000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 2326 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, läge söder.

Bilplats

20 garageplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. I övrigt råder boendeparkering i området. Kontakta Malmö Stad för mer information.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd om ca 10 kvm och vindsförråd om ca 12 kvm.

Närområde

Allmänt om området: I folkmun kallas ofta Slottsstaden för "Käppastan", eftersom så många äldre människor bodde här förr i tiden. Idag är den bilden högst förlegad, då området genomgått en generationsväxling och istället blivit ett attraktivt område för unga par och familjer. Det är lätt att förstå varför. Den vackra bebyggelsen och de mysiga bakgatorna tilltalar de flesta. Matscenen är fräsch med japanska läckerheter på Chill out och Sushibaren, nybakat från Gateau eller Spoonery, som gjort soppan till en konstform. Surdegsfrallorna på S:t Jakobs Stenugnsbageri är bara så goda, ett måste! Om du är på väg till stan kan du antingen ta den sceniska promenaden genom Slottsparken eller hoppa på 4:ans buss och vara på Gustav Adolfs torg på nolltid. Du kommer att älska denna fantastiska del av Malmö!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy