Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
1 150 000 SEK
Adress
Älggatan, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
3 624 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kvadratsmart tvåa högst upp i huset med balkong mot den lummiga innergården!

Varmt välkomna till denna mysiga tvårummare på högsta våning med balkong i välskötta BRF Älghornet. Precis utanför dörren når ni bland annat parker, promenadstråk, cykelvägar och kommunikationer.
Här bor du i en kvadratsmart och välplanerad lägenhet med charmiga orginaldetaljer, och med mindre renovering har du möjlighet att skapa ditt nya drömboende!
Bostaden erbjuder på mycket sociala ytor i form av ett rymligt kök och ett stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet samt balkongen som vätter mot den lummiga innergården. Sovrummet är rymligt och har plats för både stor dubbelsäng och ytterligare möblemang, utöver de inbyggda garderoberna, om så önskas.

På föreningens grönskande innergård finns grillmöjligheter och utemöbler som man får nyttja fritt.

I Limhamn bor du i en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen. I närheten finns både skolor och dagis.Kommunikationerna är mycket goda och från Limhamn tar du dig till övriga Malmö med enkelhet, men också till Lund och Köpenhamn.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information och visning!

Beskrivning

HALL
Vitt golv och vita väggar. Här finns fast garderob och gott om plats för avhängning samt ytterligare möblemang om så önskas.

VARDAGSRUM
Ekparkett på golv och vita väggar. Här finns plats för stor soffgrupp och skrivbord/annat möblemang. Härifrån nås bostadens mysiga balkong som väter mot innergården.

KÖK
Mörk plastmatta på golv och ljusa väggar. Köket är i vitt orginalutförande och erbjuder gott om arbetsytor, rikligt med över och underskåp samt plats för matbord för 4-6 personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys samt spis och ugn.

SOVRUM
Parkettgolv och vita väggar. Här finns fasta garderober och plats för stor dubbelsäng. Fönster mot den lummiga innergården.


BADRUM
Halvkaklat badrum i turkost och ljust utförande. Badrummet är utrustat med Wc, handfat, spegelskåp samt inkaklat badkar.

Dokument (pdf)

Planritningar stadgar energideklaration arsredovisning-2016-pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Limhamn församling. Skattesats 32.95%.

Storlek

Boarea 53 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

01035

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Våningsplan 3 av 3.
Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: BRF Älghornet
Organisationsnummer: 769610-7064
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 01035
Antal lägenheter: 36
Antal lokaler: 2
Brf Älghornet är en äkta förening som bildades 2003-2004 och består av 36 st lägenheter samt 2 lokaler. Byggnaderna uppfördes 1955 och SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. 

TV och bredband: Kabel-TV lvereras av CanalDigital och basutbudet ingår i månadsavgiften.

Föreningens renoveringar

2004: Taket renoverades.
2005: Gård/Miljöhus renoverades 
2006: Elen renoverades totalt
2007: Vattenstammar och avloppstamma är delvis bytta. 
2008: Tvättstugorna renoverades.
2013-2014: Dränering gjordes.
2014: Nya värmeväxlare och radiatorer
2015: Portar renoverades  
2016: Ventilationen renoverades
2018: Relining avloppsstammar och nya vattenstammar.
2018: Föreningen planerar att foga om fasaden, byta fönster samt renovera balkongerna. Arbetet beräknas vara klart i mars 2019.

Under sensommaren/hösten gjorde föreningen göra en relining av avloppsstammarna samt renovera vattenstammarna. I samband med detta höjdes avgiften med ca 10%. Därefter fins det inga planerade avgiftshöjningar 2019 eller 2020.

Energideklaration

Energiprestanda: 147 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Månadsavgift

Avgift: 3 624 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad

521 SEK varav:
Försäkring: 221 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Andel av årsavgiften: 2.96563 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Balkong om ca 3 m², läge sydväst.

Bilplats

9 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I övrigt råder fri parkering i området.

Övriga utrymmen

Det finns 2 st källarförråd

Närområde

Allmänt om området: Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns det utmärkt matservering på Bistro Stella.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy