Länk kopierad!

Visningar

ons 24 jul 16:30 - 17:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Stationsgatan 63 C, en halv trappa, Centrum, Luleå
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
34 kvm
Avgift
1 792 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

CENTRUM YTEFFEKTIV 1:A

Yteffektiv 1:A.Trevlig planlösning med sovalkov och arbetskök. En halv trappa upp. Solid förening som är obelånad, vilket medför en ytterst låg månadsavgift. Fina gemensamma utrymmen, som nybyggd bastu med relax, övernattningsrum, hobbyrum, tvättstuga, torkrum, mangelrum, cykelrum etc. Bra och lugnt läge i centrum. Billigt boende med nära till allt. Bilplats med motorvärmare finns att hyra på gården, 300 kr/månad.

Beskrivning

Lägenhet på våningsplan 1 om ca 34 m².

HALL
Laminatgolv, gardeober och bredbandsuttag.

BADRUM
Dusch och våtrumsbeklädnad.

VARDAGSRUM
Sovalkov, garderob och laminatgolv.

KÖK
Laminatgolv, vita skåpar, ny spis, ny fläkt, kyl och mindre frys.

FÖRRÅD
Vindsförråd.

Dokument (pdf)

BRF 2010 Laxen 2011 Stadgar Laxen 2018 Årsredovisning Laxen 2017

Bostadsfakta

Kommun

Luleå kommun, Skattesats 35.05%.

Församling

Luleå domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 34 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

52-2010-1-10-7

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Våningsplan 0,5 av 3 (0,5 trappor).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1947
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Ingår i månadsavgiften

Föreningen

Föreningens namn: Laxen, HSB
Organisationsnummer: 797000-0753
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 52-2010-1-10-7
Antal lägenheter: 19
Antal lokaler: 4

1:a-11 st
2:a-4 st
3:a-3 st
5:a-1 st

15 parkeringsplatser med motorvärmare.

Parkering: 20 bilplatser med motorvärmare, 300 kr/månad.

TV och bredband: Telenor bredband.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, torkrum, mangelrum och cykelrum i källare. Lägenheterna har vindsförråd.

Föreningens ekonomi

Föreningen är obelånad, vilket innebär en positiv framtid.

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Fast lina. Rörlig kostnad tillkommer. Leverantör: Telenor.

Månadsavgift

Avgift: 1 792 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse

Gårdsplats/innergård

Gård med bilplatser och gräsyta.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.13343 %
Andel av årsavgiften: 3.13343 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Parkeringsplats med eluttag. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, hobbyrum och övernattningsrum, källarförråd, samlingslokal, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Övrigt

Solid förening med fina gemensamma utrymmen, som nybyggd bastu med relax, övernattningsrum, hobbyrum, tvättstuga, torkrum, mangelrum, cykelrum etc.

Information till bostadsrättshavare i brf Laxen februari 2019
För att få en ökad boendekomfort genom bättre ljudisolering och bättre ventilation kommer fastighetens fönster och balkongdörrar att bytas ut under detta år. Bytet ger samtidigt energibesparing och därmed lägre värmekostnader.
Fönsterbytet kommer att genomföras av FSN Nordfönster AB. Vår projektledare är Fredrik Wihlborg, HSB Norr, som kommer att ha kontinuerlig kontakt under arbetets gång med styrelsen för brf Laxen.
Troligen kommer arbetet att genomföras under sensommaren-hösten 2019. Exakt tidsplan kommer senare i vår.
De nya treglasfönstren heter "Kipp dreh" och är av typen 2+1. Persienner fabriksmonteras i alla fönster och balkongdörrar.
När det blir dags för fönsterbyte i din bostadsrätt kommer du att få information i god tid före start. Du får tömma och plocka undan från fönsterbänkar/-nischer och ev flytta möbler som kan vara i vägen för arbetet. Arbetet beräknas ta 1-2 dagar per lägenhet. Naturligtvis är tiden delvis beroende på antal fönster i lägenheten.
Även portarna och skärmtaken ovanför portarna kommer att bytas under året. Mer information om detta kommer till dig i god tid före bytet.
När det gäller gästrummet har målaren från Nordiska Måleri och Niklas gjort ett utmärkt jobb med tak, väggar och golv. Nu återstår det att köpa möbler dit. När det är klart kommer vi att ha öppet där en kväll så du har möjlighet att se hur fint det blivit. Därefter går det att boka rummet som vanligt via Malin. Du som bokar skriver också upp bokade datum och ditt namn på listan som hänger på anslagstavlan till vänster om dörren till relaxen.
Hälsningar från styrelsen för brf Laxen

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy