Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Björnstigen 129, Bergshamra, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
105.5 kvm
Avgift
3 518 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp med stora ytor, unikt tillfälle!

Du välkomnas till en unik möjlighet att förvärva en av Bergharmas mest unika lägenheter. En bostad som aldrig tidigare varit ute på en öppen marknad. Här bor du högt, lugnt och centralt i en välplanerad lägenhet med stor inglasad balkong i bästa läge. Bostadens tilltagna vardagsrum ger gott om plats för sällskapsdel samt stor matplats och arbetsplats för den som önskar. Bostadens stora sovrum ger gott om plats för både dubbelsäng och förvaring. De två sovrummen som nås från hallen ger bra möjligheter för såväl säng som förvaring. Det tredje sovrummet, som idag används som kontor, nås från antingen den inre hallen eller köket och är ypperligt för just kontor kombinerat med gästrum. Det moderna köket ger bra möjligheter till en stor matplats vid fönster och har mycket arbetsytor. Här bor du med ett stort badrum och en gäst-WC. Allt som den moderna familjen önskar.

Bostaden är REDO och inte ute på en öppen marknad vilket gör att du behöver kontakta ansvarig mäklare för mer info.


Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbannan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 105.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2636-4-186

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Våningsplan 4 av 4 (4 trappor).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Bostadsrättsförening Västan i Solna
Organisationsnummer: 715200-2080
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2636-4-186
Antal lägenheter: 188
Antal lokaler: 2

Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 1959.

Parkering: 32 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
109 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Avgift tas ut med den faktiska kostnaden per lägenhet på årsavgiftsavin.
Bredband: Leverantör: Telenor, Bredband2 eller ComHem. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av internetanslutning, IP-telefoni mm.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2019-08-13.

Observera att föreningens ekonomi och avgiftsförändringar är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få ytterligare information.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar att installera kodlås eller liknande i portarna.
**********
2015-2016 Nya större och inglasade balkonger
2011 Balkongdörrar i samtliga lägenheter byttes
2008-2009 Relining av stammar (avloppsstammar)
2007 Upprustning av trappuppgångarna med nya entréportar, nya ledstänger i trä, ny belysning och nya sopluckor samt även ommålning av trapphusen
2004 Rabatter omlades, nya kantstenar och friser samt omasfaltering av hela området
1990-talet Balkonger, tvättstugor, fläktar och fönster renoverades

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget, Bredband2 eller ComHem.
Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos leverantör med respektive utbud av internetanslutning, IP-telefoni mm.

Månadsavgift

Avgift: 3 518 SEK / mån
Obligatoriska tillägg för Balkong (600 kr/mån), Kabel-TV (23 kr/mån) och Medlemskap i HSB (19 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
Obligatoriska tillägg för Balkong (600 kr/mån), Kabel-TV (23 kr/mån) och Medlemskap i HSB (19 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.76950 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong, inglasad

Bilplats

32 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
109 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd, cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och tvättstuga.

Övrigt

Månadsavgiften är fördelad enligt följande:
Årsavgiften bostad: 42 212 kr (ca 3 518 kr/månad)
Balkong: 7 200 kr (600 kr/månad)
Kabel-TV: 276 kr (23 kr/månad)
Avgift till brf för medlemskap: 228 kr (19 kr/månad)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy