Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Klippgatan 14 H, Södermalm / Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
36 kvm
Avgift
1 737 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt planerad mini-tvåa med suveränt läge invid SoFo!

Varmt välkommen till denna suppercharmiga och välplanerade tvåa om 36 kvm i populära föreningen Ljuset! Här bor du i hjärtat av söder. Lägenheten är i ett mycket fint skick där gammla 30-tals detaljer möter nytt! Här finns plankgolv och vackra spröjsade fönster både i vardagsrum och sovrum. Köket är modernt med vacker marmorskiva.Vardagsrummet möbleras enkelt med både soffgrupp och mindre middagsbord. Goda avhägningsmöjlighetr och förvaring i form av klädkammare och rymlig hall.

Här bor du i en stor stabil förening med ett kanonläge mitt i SoFo. Nytorget med dess stora utbud av restauranger, caféer och små butiker ligger bara någon minut bort. Fastigheten befinner sig ett kvarter från Vitabergsparken med vackra promenadstråk runt Sofia kyrka.
Här erbjuds även mycket goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar Renstiernas gata samt tunnelbana via en kort promenad till Medborgarplatsen..

Helt enkelt ett boende som erbjuder en skön och okomplicerad livsstil mitt i SoFo!

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Välkommen in i den rymliga och välplanerade hallen. Här finns det gott om förvaring i form av smart klädkammare samt goda möbleringsmöjligheter i hallen. Från hallen når du badrummet, köket samt vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Öppet vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter. Vardagsrummet har vitmålade väggar och vackert plankgolv. Här finns det plats för båda soffhörnan, övrigt möblemang och matplats. Vackert spröjsat fönster mot gården.

KÖK
Välplanerat kök med vita fina köksluckor, marmorskiva, kyl/frys,ugn och fläkt.

SOVRUM
Rogivande sovrum med ljusa väggar och plankgolv. Här får man plats med en dubbelsäng. Vackert fönster mot gården.

BADRUM
Fräscht och välplanerat badrum och helkaklat badrum. Dusch, spegelskåp, toppmatad tvättmaskin och wc.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Årsredovisning 2016 Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.88%.

Församling

Sofia.

Storlek

Boarea 36 kvm.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00084

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Våningsplan 1 av 5.

Byggnad

Byggnadsår: 1929-1930

Föreningen

Lägenhetsnummer: 00084
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

TV

Ansluten till kabelnät via Com Hem. (grundutbud ingår i avgiften).

Internet

Bredband från Ownit ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 1 737 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.35707 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum, tre övernattningslägenheter och tvättstugor. Tvättstugorna består av tre bokningsbara rum med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje. Dessutom finns en ej bokningsbar tvättmaskin, en grovtvättmaskin, torkskåp och torkrum. Bokning av tvättstugor och gästlägenheter sker på föreningens hemsida d.v.s. webbokning, eller manuellt med "blipp" vid tvättstugorna.

Övrigt

Allmänt om föreningen:
Brf Ljuset förvärvade fastigheten 1930. Fastigheten byggdes av HSB 1929-1930 och är ett av Södermalms få "storgårdshus" där föreningen utgörs av ett helt kvarter (Ljuset 1 & Ljuset 2) med 12 trappuppgångar som omgärdar den stora innergården. Arkitekt var Sven Wallander.

I föreningen finns 261 bostadsrättslägenheter och 16 lokaler som hyrs ut till företag. Extra spännande och värt att nämna är att en ny kvartersrestaurang vid namn Nook nyligen har öppnat där ägarna tidigare drivit Coq au vin i Göteborg som hade en stjärna i Guide Michelin. Föreningen är äkta och har ägt husen sedan byggnadsåret. Medlemskap: Juridisk person godkännes ej som medlem. Delat ägande är OK, dock med 25 % som minsta andel. Inga planerade avgiftshöjningar.

Utförda renoveringar:
Stamspolning 2015
Flytt av soprum 2014
Renovering av fönster och putssläpp på fasad 2011 - 2014
Ombyggnad av vindslokal till lägenheter 2010 - 2011
Renovering av balkonger 2010 - 2011
Ventilation 2010
Omläggning av tak 2010 - 2012
Gårdsrenovering 2002
Trapphusrenovering 2002 - 2004
Stambyte 1995 - 1996
Elstambyte 1995 - 1996

Närmaste planerat underhåll är en gårdsrenovering som kommer ske i år samt fasadrenovering inom 2-års period.

För att få tillgång till tvättstuga, gästlägenhet, grovsoprum, cykelrum och vindar krävs att nya medlemmar kommer till föreningens expedition och aktiverar låsbrickor inom 10 dagar efter tillträdet.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC. Det finns inte några beslut om avgiftshöjningar för närvarande.


För mer information, besök föreningens hemsida www.ljuset.se

Lägenhten är enligt lägenhetsförteckningn en 1:a men disponeras idag som en mini-tvåa.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy