Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mårdstigen 4, Bergshamra, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55.5 kvm
Avgift
2 762 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerat boende i äldsta delarna av Bergshamra!

Välkommen till denna underbara bostad centralt belägen i lugna och mysiga Bergshamra. Här bor du i en välplanerad lägenhet med ett stort vardagsrum med gott om plats för sällskapsdel samt med utgång till en härlig balkong. Stort sovrum med plats för bred säng och ev arbetsplats. Fint kök i original med praktiska arbetsytor, många skåp och matplats med härligt ljusinsläpp. Nyrenoverat badrum dusch och förvaring i kommod.

Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbannan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Beskrivning

- Välkomnande hall med goda möjligheter till förvaring i platsbyggd garderob, klädkammare samt utrymme för avhängning.

- Klassiskt kök intrett med blandning av trä och rostfritt och mycket arbetsytor samt en naturlig matplats för upp till 4 personer vid fönster. Den ljusa exteriören på luckorna harmoniserar väl med den vackra arbetsbänken och rostfria diskhon. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och skafferi. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

- Vardagsrum med ett stort fönsterparti och utgång till den härliga balkongen. Vardagsrummet ger möjlighet till såväl stora sällskapsmöbler och extra matplats eller arbetsplats för den som önskar.

- Väl tilltaget sovrum med fönster mot grönska. Rummet ger gott om plats för såväl den stora sängen som extra förvaring för den som önskar.

- Nyrenoverad och stilrent badrum med ljusa väggar och mörkt golv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch och handdukshängare.

Kort sagt: En otroligt välplanerad lägenhet med mycket förvaring, en mysig balkong samt härliga fönsterpartier gör det till ett boende utöver det vanliga!

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar (2004-04-08) Information inför extra föreningsstämma den 5 april 2016 Årsredovisning 2016 information om undersökningsplikt m m BRF Energideklaration (2018-02-13) BRF Stadgar (2019-07-18).pdf BRF Årsredovisning 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 55.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00298

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Våningsplan 1 (1,5 trappor).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1953-55
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Bergshamra i Solna
Organisationsnummer: 715200-0126
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00298
Antal lägenheter: 395
Antal lokaler: 15

Föreningens fastighet består av 395 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar även över 15 lokaler med hyresrätt.

Föreningen köpte byggnaderna 1955.
Föreningen köpte marken 2013.

Parkering: 50 garageplatser. Går att hyra.
250 parkeringsplatser med och utan uttag för motorvärmare. Går att hyra.
9 gästparkeringsplatser att nyttja mot parkeringsavgift.

Just nu arbetar föreningen med en breddning av parkeringsplatserna vilket innebär att det kommer bli 18 st färre platser. Under våren 2020 kommer föreningen att installera 10 st personliga laddplatser för elbilsägare (utanför Må 16) samt 4 st offentliga laddplatser bakom pizzerian.

Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på https://www.solna.se/boende--miljo/parkera-i-solna/boendeparkering

TV och bredband: TV. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem
Bredband. Leverantör: Bahnhof.
Router för bredbandet tillhör HSB:s Brf Bergshamra i Solna och ska följa med lägenheten vid en överlåtelse.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd samt tvättstuga.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2020-01-09.
Däremot kommer parkeringsavgifterna att höjas.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Föreningen har under hösten 2018 påbörjat en renovering av fönster med utgångspunkt "i att de var och är i dåligt skick och underhållet är eftersatt" planeras pågå till december 2019.
Föreningen informerade under 2019 om kommande renoveringar som är breddning av parkeringsplatser, installation av ny sophanteringssystem (dvs molocker), uppfräschning av trapphus, balkongbyte, lagning/omfärgning av fasader och dränering av hus där det erfordras.

För mer och utförligare information hänvisas till årsredovisningen och föreningens hemsida.
**********
2017 Renovering av tak, takfönster samt takterrasser
2015-2019 Stambyte och indragning av 3-fas el i lägenheter.
2011 byttes samtliga ventiler och samtliga tvättstugor renoverades, en ny tillkom.
2005 Fasadrenovering
2004 Spolades samtliga avloppsstammar. Taket renoverades. Nytt tätskikt på altangolven i det inbyggda balkonger sattes, slutfördes 2005.
2006 Målades fönster och balkongdörrar, avslutades 2009. Uppgraderade undercentralen på fjärrvärme.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften mot ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift: 2 762 SEK / mån
Obligatoriska tillägg för Bredband (125 kr/mån) och Bränsle (788 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Vatten
KabelTV
Obligatoriska tillägg för Bredband (125 kr/mån) och Bränsle (788 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.227 %
Andel av årsavgiften: 0.22764 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong

Bilplats

50 garageplatser. Går att hyra.
250 parkeringsplatser med och utan uttag för motorvärmare. Går att hyra.
9 gästparkeringsplatser att nyttja mot parkeringsavgift.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, matkällarförråd och tvättstuga.

Övrigt

Avgift är fördelad enligt följande:
Månadsavgift: 2762 kr
Bredband: 125 kr
Bränsle: 755 kr
Totalt: 3642 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy