Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ölandsgatan 49 C, Södermalm / Katarina, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
2 222 SEK / mån
Rum
2 rum

Genomgående och välplanerad tvåa i populärt område på Södermalm!

Välkommen till denna välplanerade och charmiga tvåan! Här finner ni en mycket välplanerad och lugnt belägen lägenhet mellan två innegårdar. Lägenheten är genomgående och har kvar vackra 20-tals detaljer så som spröjsade fönster. Här har ni ett mycket charmigt och ljust kök, öppet och luftigt vardagsrum samt ett rymligt sovrum med bra förvaring!

Fastigheten har ett centralt läge i en populär del av Södermalm. Med stort utbud av det mesta Söder har att erbjuda, såsom shoppingmöjligheter i Ringens köpcentrum, stort utbud av restauranger och mysiga caféer. Fina grönområden inom promenadavstånd som Vita Bergen, Lilla- och Stora Blecktornsparken och nära till Eriksdals grönområde med härliga promenadstråk, cykelvägar samt Eriksdalsbadet med träningsmöjligheter och fina badmöjligheter året om. Mycket bra med kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbana.

Välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhägningsmöjligheter. Här finns även garderob. Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

KÖK
Från hallen nås det charmiga köket med plats för mindre matbord. Bakom vita luckor finner vi gott om förvaring och bänkskiva av ek samt vitt kakel. Fönster mot innergård. Här finns kyl/frys, spis, köksfläkt och ugn.

VARDAGSRUM
Rymligt och luftigt vardagsrum med två vackra fönster belägna mot föreningens innergård. Ett av fönstren är vädringsfönster och det större är typiskt spröjsat 20-tals fönster. Här finns gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Golvet pryds av vacker ekparkett.

SOVRUM
Här finner vi ett mycket rymligt sovrum med inbyggda garderober. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang.

BADRUM
Helkaklat badrum i mycket fint skick. Vitkaklade väggar och golvet pryds av mörkgrått klinker. Här finns dusch, handfat, wc, handdukstork samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning Stadgar Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.87%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt mätning. 54 kvm enligt föreningens uppgifter..

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00023

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Våningsplan 1, bottenvåning (1 trappa).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1929

Föreningen

Lägenhetsnummer: 00023
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiförbrukning: 145 /per kvm (atemp) och år

TV

ComHem Sverige AB sköter drift och support av kabelnätet och svarar för distribution av Kabel-TV i fastigheten.

Internet

Hastighet: 100 Gbit/s. Fast kostnad: 120 kr/mån.

OwnIT sköter drift och support av bredbandsnätet och svarar för distribution av bredband.

Månadsavgift

Avgift: 2 222 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.08487 %
Andel av årsavgiften: 1.75799 %

Bilplats

I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering).

Övriga utrymmen

På källarplan finns förråd, cykelrum och tvättstuga.

Övrigt

Fastigheten är bebyggd med ett gathus och ett gårdshus i vinkel med gathuset. I varje hus finns 2 trappuppgångar, sammanlagt 4 trapphus med 36 lägenheter. Huset uppfördes 1929. Bostadsytan är ca 2 820 kvadratmeter. Antalet lokaler är 1 st och lokalytan är ca 250 kvadratmeter. Juridisk person beviljas inte inträde i föreningen.

RENOVERINGAR

Upprustning av gården 2016-Avslutades 2017
Genomgång av Stammar 2016-Stammarna är i gott skick
Vindsombyggnad i ABD 2015-2016 Avslutades 2016
Renovering av B gård 2015-Avslutades 2015
Nya källarförråd 2013-Avslutades 2013
Fasadrenovering 2013-Avslutades 2013
Installation av bredbandsnät 2013-Avslutades 2013
Vindsombyggnad i C 2012-2013 Avslutades 2016
Fönsterbyte 2011-2012-Fönsterbytet avslutades under 2012
Upprustning av alla ytterdörrar 2010-2013 Avslutad
Ny värmecentral 2010

http://www.monumentet27.se/

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy