Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Stamgatan 5, Östberga, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
76.5 kvm
Avgift
4 950 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik 3:a om 76,5 kvm med två stora badrum.

3:a i barnvänliga kvarter med närhet till Stamparken. Två bra sovrum. Modernt smakfullt kök med goda förvarings- samt arbetytor med plats för ca 4-5 personer. Två moderna badrum med spotlight och smakfulla materialval, utrustade med egen tvättpelare och dusch. Rymligt vardagsrum. Utgång till väl tilltagen balkong i söder. Tre övernattningslägenheter finns i föreningen. Nära centrum och kommunikation.

Beskrivning

Hjärtligt välkommen till Stamgatan 5.

Lägenheten har en unik planlösning med två stora badrum.

Välkomnande rymlig hall med säkerhetsdörr och mörkt klinkergolv.

Vardagsrum
Vardagsrum med stor rymd och högt ljusinsläpp. Ljusa väggar. Gott om plats för möblering. Ekparkettgolv.

Kök
Modernt kök med goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Vita skåpluckor med vitt kakel över bänkskivor i ek. Köksutrustning med hel kyl/frys, spishäll, ugn, samt diskmaskin, micro. Plats för ett sällskap om cirka 4-5 personer. Ekparkett.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Bra med förvaringsmöjligheter via rymlig garderob. Ljusa väggar med tapetserad fondvägg. Plastmatta.

Sovrum 2
Rummet har plats för säng och skrivbord. Plastmatta.

Badrum 1
Kaklat badrum med klinkergolv. WC, handfat, spegel, badrumsskåp, dusch. Golvvärme och spotlights

Badrum 2
helkaklat med klinkergolv, WC, handfat, spegel, badrumsskåp, dusch. Golvvärme och spotlights. Separat tvättstugedel med tvättpelare. Golvvärme.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2015 Stadgar Energideklaration_452072 5189752_1-145-4_3D_print 5189752_1-312-4_2D_print arsredovisning-2016- HSB Östberga BRF Betygscertifikat 2017.pdf BRF Info Bredband och TV.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.81%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 76.5 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

861

Våning / hiss

Bottenvåning
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Östberga
Organisationsnummer: 702002-6816
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 861
Antal lägenheter: 856
Antal lokaler: 80

Föreningen är en av de största HSB föreningarna. Ordföranden: Anders Öhrling (2019-02-26).

Läs gärna mer på föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/ostberga/

Parkering: Mellan Stamgatan 29/31 finns avgiftsfri besöksparkering för maximalt 1 dygn, denna parkering sköts av Stockholm Stad.

Hyra p-plats
Föreningen har 593 p-platser som hyrs ut till medlemmarna. Eftersom antal p-platser är färre än antal lägenheter (856 st) kan det ibland ta tid att få en p-plats. Varje lägenhet har rätt till en (1) parkeringsplats för personbil så nära sin ingång som möjligt i mån av lediga platser. Är du intresserad av att hyra en P-plats kontakta Riksbyggen på 0771-860 860 eller boa@riksbyggen.se.

Gästparkering
Inom området finns ett antal avgiftsbelagda besöksparkeringar vid följande nummer: Stamgatan 1/5, Stamgatan 45, Stamgatan 70/72, Stamgatan 89/90.

TV och bredband: Föreningen har tecknat ett avtal med Telenor som innebär att bredband via Telenor ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Trapphuset städas en gång i veckan. I samma port finns det cykelrum.

Föreningen har tre övernattningslägenheter med enklare standard, som medlemmar kan boka. Lägenheterna finns på Stamgatan 9, 33 och 74. Dessa bokas via overnattning.brf@gmail.com.

Föreningens ekonomi

Har en god ekonomi.

Föreningens renoveringar

Vad gäller större renoveringar i föreningen så är stambyte genomfört 2009/2010. Samtidigt byttes elen till trefas. Föreningen har också under 2015 avslutat en totalrenovering av hela utemiljön. I samband med att vi moderniserar och fräschar upp, kontrolleras också alla vattenledningar och brandposter som föreningen är ansvarig för. I april/maj 2019 har ny utebelysning installerats. Vi har fått det betydligt ljusare i vår utemiljö.
Kommande:
Införa nytt låssystem
Inom en femårsperiod kommer fasaderna att ses över.

Det viktiga är att befintlig medlem vid försäljning snarast beställer överlåtelsebesiktning (se pdf-filen nedan) genom att mejla till vår förvaltare här eller ringa 0771 860 860 alternativt mejlar till felanmälan här för vidare information.

Energideklaration

Energiförbrukning: 104 kWh/kvm och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Fiber, Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift: 4 950 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad

350 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Driftskostnaden är en uppskattning och beror på många olika faktorer såsom antal i hushållet och individuell användning. Uppgiven kostnad kan därför komma att avvika. Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges. Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.
Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.121722 %
Andel av årsavgiften: 0.12145 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Stambyte genomfört 2009/2010. Samtidigt byttes elen till trefas. Föreningen har också under 2015 avslutat en totalrenovering av hela utemiljön.

Inom en femårsperiod kommer också fasaderna att ses över.

Uteplats

Balkong, läge söder.

Bilplats

Gästparkering
Inom området finns ett antal avgiftsbelagda besöksparkeringar vid följande nummer: Stamgatan 1/5, Stamgatan 45, Stamgatan 70/72, Stamgatan 89/90.

Mellan Stamgatan 29/31 finns avgiftsfri besöksparkering för maximalt 1 dygn, denna parkering sköts av Stockholm Stad.

Hyra p-plats
Föreningen har 593 p-platser som hyrs ut till medlemmarna. Eftersom antal p-platser är färre än antal lägenheter (856 st) kan det ibland ta tid att få en p-plats.

Varje lägenhet har rätt till en (1) parkeringsplats för personbil så nära sin ingång som möjligt i mån av lediga platser.

Är du intresserad av att hyra en P-plats kontakta Riksbyggen på 0771-860 860 eller boa@riksbyggen.se

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd och förråd.

Övrigt

FÖRENINGEN

Föreningen har tre övernattningslägenheter med enklare standard, som medlemmar kan boka. Lägenheterna finns på Stamgatan 9, 33 och 74.

På Stamgatan bor du i ett lugnt och fint område med en grönskande omgivning. Mycket barnvänligt vid Stamparken med både dagis och lekplats.

HSB:s Brf Östberga i Stockholm är en bra och välskött förening. Föreningen har 837 stycken lägenheter och flera lokaler. Man värnar om sina medlemmar och genom föreningens trivselklubb arrangeras bridge, bingo, man har vävstuga mm. Mer info om föreningen på www.hsbostberga.se.

OMGIVNING/SERVICE
I området finns ett litet centrum med mataffären Coop nära, video- och tobaksbutik samt frisörsalong. Inom gångavstånd ligger även det fina Årstafältet med driving range för den golfintresserade samt rackethall och Enskede värdshus.

KOMMUNIKATION
Kommunikationerna är mycket goda från området: Buss 144 till Gullmarsplan med anknytning till T-bana och buss 134 till Årstaberg för byte till både tvärbana och pendeltåg samt 165 till Liljeholmen (T-bana), bussarna har många avgångar under dygnet. Med bil tar det drygt fem minuter in till stan och det är nära till Södra länken och därmed till alla större bilvägar. Det finns också närbusslinje 906 som går två gånger i timmen. Den ena gången går den till Högdalen och den andra gången till Svedmyra. Anslutning till tunnelbana finns på båda ställena. Bussen går måndag-fredag mellan klockan 9 och 16.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy