Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gotlandsgatan 74, 4 tr, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51 kvm
Avgift
3 040 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig 2:a med balkong i söderläge mitt i SoFo!

Välkommen till en charmig lägenhet mitt i populära SoFo på Gotlandsgatan 74. Smakfullt renoverad och luftigt planerad lägenhet. Köket pryds av marmor och vita köksluckor med mässingdetaljer. Här finner ni orginalgolv från 20-talet. Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Från vardagsrummet tar du dig ut på den högt liggande balkongen med utsikt över områdets takåsar. Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, övrigt möblemang och platsbyggda garderober.Hallen är välkomnande med bra förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat och i fint skick med vackert mosaikklätt golv samt vägg.

Fastigheten har ett utmärkt läge i en av Söders mest populära delar med stort och varierat utbud bara några minuter bort. Du hittar restauranger och mysiga caféer, shopping i småbutiker, Skrapan och Ringens köpcentrum samt all övrig service. Lummiga grönområden som Vita Bergen, Lilla- och Stora Blecktornsparken ligger i närheten. Nära finns även Årstaviken och Eriksdals grönområde med härliga promenadstråk, badbryggor, cykelvägar samt Eriksdalsbadet med möjlighet till träning och bad året om. Nytorget med sina kringliggande kaféer och restauranger finns också i närområdet. Mycket bra kommunikationer med gröna linjens tunnelbana och flertalet bussar. Skanstull ligger endast 5 minuter bort. Här bor du mitt i SoFo med det mesta man kan önska sig utanför dörren.


Välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med högt sittande förvaringsmöjligheter i form av en enplanshylla. Från denna del nås lägenhetens samtliga rum. Golvet i hallen samt i resten av lägenheten är vitoljat orginalgolv.

KÖK
Ljust och charmigt kök med inslag av 20-tals detaljer men modernt. Köket har smarta förvaringsmöjligheter bakom vita luckor med mässingdetaljer. Här finns goda arbetsytor. Väggen pryds av vacker marmor. Här finns all maskinell utrustning såsom kyl/frys, spis, ugn och diskmaskin. Det finns gott om plats för ett stort långbord med minst 10 platser. Det spröjsade fönstret släpper in ett härligt dagsljus. Köket har en öppen planlösning med vardagsrummet och gör rummet luftigt.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp. Här finner vi ljusa ytskikt samt fortsättningen på det vitoljade trägolvet. Genom vardagsrummet tar man sig ut på balkongen med utsikt över områdets takåsar, helt utan någon insyn från omgivningen.

SOVRUM
Bakom den vitmålade dörren finner vi ett mysigt och rymligt sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Rummet har ett stort spröjsat fönster som ger ljus till hela rummet. Ljusa ytskikt och även här vitoljat trägolv. Väldigt goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet platsbyggda garderober.

BADRUM
Mycket ljust och fräscht badrum. Vitkaklade väggar med en vägg och golv av vacker mosaik.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Årsredovisning Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.87%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 51 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1405

Våning / hiss

Våning 4 av 0.
Våningsplan 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1925-1926

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Lägenhetsnummer: 1405
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Internet

Bredbansbolaget

Månadsavgift

Avgift: 3 040 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.59406 %
Andel av årsavgiften: 3.59406 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har nio garageplatser som det för tillfället är kötid på.

I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering).

Övriga utrymmen

Tvättstuga, hushållssoprum / grovsoprum, bakgård med grill och uteplats, cykelställ och cykelrum på gården.

Övrigt

Brf Räfsan 14 bildades 1998-04-22 och är en äkta förening. Föreningen äger marken och upplåter 26 bostadsrätter samt 2 lokaler som hyrs ut. Inga avgiftshöjningar planerade.

Renoveringar

1997-1998 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes el-stigare.
2007 renoverades fasaden.
2011 spolades stammarna och en ny tvättmaskin installerades i tvättstugan. Samma år renoverades dagvattenbrunnen.
2011-2012 installerades fiber till bredband.
2013 målades taket och en OVK-besiktning genomfördes. Samma år installerades en ny tvättmaskin och en torktumlare i tvättstugan.
2015 har fönstermålning runt karmar gjorts. Spolning av vissa stammar.

Planerat underhåll:
Inga större planer på renoveringar endast underåll.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy