Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 400 000 SEK / accepterat pris
Adress
Sigtunagatan 1, 1 tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
48 kvm
Avgift
921 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar sekelskifteslägenhet - egen uteplats - mycket låg avgift!

Välkommen till denna fantastiska och ljusa 2:a om 48 kvm. Lägenheten är en riktig pärla med egen uteplats mot lugn innergård, genomgående fin fiskbensparkett, högt till tak, stuckatur, djupa fönsternischer och attraktivt läge i hjärtat av Vasastan endast ett stenkast ifrån Vasaparken. Genomgående luftig atmosfär med smakfull färgsättning och sober attityd. Tyst och rofyllt läge i idyll i en välskött fastighet och solid äkta bostadsrättsförening bildad 2009. Välkomna till en imponerande lägenhet med alla rätt!

Beskrivning

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med två ljuvliga fönster med djupa fönsternischer, stuckatur och takrosett, fint golv i fiskbensparkett samt rymlig walk-in-closet med generös yta. Trevlig matplats för ca 6 personer.

KÖK
Påkostat och stilrent renoverat kök med carrera marmor och hög standard på vitvaror samt maskinell utrustning. Köket är yteffektivt och välutrustat med mycket bra förvaring, vita släta köksluckor, inbyggd kyl/frys samt diskmaskin, ugn, mikro, spishäll och fläkt i rostfritt.

SOVRUM
Rymligt sovrum med fiskbensparkett och mycket tyst läge mot den lugna innergård. Gott om plats för dubbelsäng, bokhylla eller skrivbord. Garderob. Utgång till lägenhetens härliga uteplats med eftermiddagssol på sommarhalvåret och luftigt läge mot lugn och rofylld innergård.

BADRUM
Fräscht badrum med golvvärme, helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i mörk nyans. WC, snyggt handfat med underskåp, spegel på vägg samt duschhörna med glasväggar.

HALL
Välkomnande entré med bra avhängningsmöjligheter. Fiskbensparkett på golv och vitmålade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning 2015 BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018.pdf

Länkar

Objekt360

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 48 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

15

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1896

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kamelian 1
Organisationsnummer: 716447-6249
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 15
Antal lägenheter: 28
Antal lokaler: 3

Brf Kamelian 1 registrerades 1987 och förvärvade fastigheten 2009. Föreningen består av Odengatan 92 samt Sigtunagatan 1 och upplåter sammanlagt 28 lägenheter varav två med hyresrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Hyreslägenheterna är två st 1 rok med balkong ut mot Odengatan - detta utgör ett stort dolt kapital. Föreningen har mycket god ekonomi delvis tack vare nya hyresförhandlingar för kommersiella hyresgäster samt försäljningar av hyresrätter. Vindslägenheterna byggdes år 2010 och samma år utfördes en omfattande renovering av fastigheten. 2014 totalrenoverades gården och man gick även då igenom hela fastigheten. Inget framkom då som krävde någon åtgärd. Föreningen äger marken.

TV och bredband: TV och Bredband (fiber) levereras via Stockholm Stadsnät.

TV

Föreningen har installerat Internet via fiber (Stadsnät). Alternativt kan Com Hem användas.

Internet

Föreningen har installerat Internet via fiber (Stadsnät). Alternativt kan Com Hem användas.

Månadsavgift

Avgift: 921 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1165 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Uteplats

Bilplats

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Tillståndet kostar 300 kronor. Tillkommer en periodbetalning om 1 100kr för 30 dagar alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Övriga utrymmen

Det finns tvättstuga och soprum med sopsortering.
Lägenheten har tillgång till ett stort (ca 4 meter långt) källarförråd.

Övrigt

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN
Föreningen registrerades 1987 och förvärvade fastigheten 2009. Föreningen tillträdde fastigheten 12 juni 2009. Föreningen består av Odengatan 92 samt Sigtunagatan 1. Föreningen upplåter sammanlagt 28 lägenheter varav tre med hyresrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Föreningen har utfört en teknisk undersökning av fastigheten samt upprättat en ekonomisk plan. Ekonomiska förvaltningen handhas av Bejo AB. Föreningen har mycket god ekonomi delvis tack vare nya hyresförhandlingar för kommersiella hyresgäster samt försäljningar av hyresrätter.


RENOVERINGAR
2010 Stambyte
2010 Byte av elstammar
2010 Tak, ny plåt
2011 Renovering av tvättstuga
2011 Fiber
2011 Fasader
2011 Nya hissar
2011 Ny värmeanläggning
2011 Energiglas - Fönster och balkongdörrar
2012 Renovering av båda trappuppgångarna
2013 Renovering av gården och balkarna under gården.
2013 Källarplanets balkar förstärktes

LÄGE OCH KOMMUNIKATIONER:
Ett av Vasastans mest attraktiva lägen på lugn enkelriktad gata invid Vasaparken med dess nyrenoverade lekplats (Astrid Lindgren-parken) och fotbollsplan med konstgräs. På sommarhalvåret finns här bouleplaner och på vinterhalvåret finns konstfrusen is för skridskoåkning. Parken är mycket barnvänlig och trevligt upplyst. Det är inte heller långt till vackra Hagaparken och Brunnsviken. Kvarteren är levande med härliga flanerstråk med breda trottoarer, trevliga butiker, antikvitetsaffärer och restauranger. Med en lätt promenad når du såväl Odenplan som S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess rika utbud av restauranger och caféer. Nära till mataffärer såsom nyöppnade ICA Supermarket i Sabbatbergsområdet samt Hemköp på Karlbergsvägen. Utmärkta kommunikationer med T-bana, innerstadsbussar och Flygbussar. Gångavstånd till Pendeltåg från Karlbergs station. Inom kort, även närhet till nya Citybanan. Det är väldigt enkelt att förstå varför Sigtunagatan och dess omgivningar är så oerhört uppskattade.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy