Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 750 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 22 sep 14:45 - 15:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 800 000 SEK / Utgångspris
Adress
Lundagatan 40B, Södermalm / Högalid / Hornstull, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
36 kvm
Avgift
1 793 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

perfekt funkis 1:a med fönster i två väderstreck och många spännande möjligheter

Här bor du trivsamt i en välplanerad lägenhet med fint hörnläge. Här får man ett rymligt rum med fönster i två väderstreck, kök med matplats för 4 personer och rymligt badrum med badkar. För den som vill kan lägenheten omdisponeras till en "mini" 2:a genom att omdisponera köket (se alternativ planlösning). Här bor man bekvämt i en är välskött förening som är av Stockholms största och äldsta. Föreningen har utmärkta gemensamtsanläggningarna som t.ex. 4 st gästlägenheter med mera.

Fastigheten är belägen på fridfulla Skinnarviksberget. Området är väldigt barnvänligt, med närhet till flera lekparker såsom Skinnarviksparken och Högalidsparken. Det finns även gungor och sandlåda på den stora gemensamma gården, där man även kan grilla och umgås sommartid.

Man har samtidigt närhet till Söders puls, med bara ett par minuters promenad Hornsgatan med alla dess affärer, caféer, restauranger. Det är även nära till Mariatorget och trendiga Hornstull samt Zinkensdamms idrottsplats. Från Zinkensdamm finns det buss och tunnelbaneförbindelse (röda linjen) med hela innerstan. För den som önskar en trevlig promenad rekommenderas varmt promenadvägen som sträcker sig från Slussen över Mariaberget och Skinnarviksberget ned till Långholmen med fantastisk utsikt över Stockholm. Vackra omgivningar invid sköna Skinnarviksberget, Tantolunden och Långholmen med badplatser, kanot- och båtklubbar. Härliga promenadstråk längs med lummiga strandpromenader och kajer.

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL
Entré med bra avhängningsmöjligheter på hatthylla och förvaring i två inbyggda garderober. Från hallen nås lägenhetens kök vardagsrum och badrum.

RUM
Ljust, trivsamt rum med stort fönsterparti med fönster i två väderstreck vilket ger fint ljusflöde i lägenheten. Snett från detta fönster har man även fin utsikt över grönska. Rummet är lättmöblerat och har ljusa färger och vackra trägolv.

KÖK
Kök med bra matplats för 2-3 personer. Gott om förvaring i skåp bakom vita luckor och bra arbetsytor ovan. Köket har maskinell utrustning i form av gasspis och kyl/frys. Även köket har ljusa behagliga och ett fint fönster mot gården.För den som vill kan köket delas av göras om till sovrum.

BADRUM
Kaklat badrum med våtrumsmatta. Här finns toalett, tvättställ, badrumsskåp med spegel och badkar.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Marmorn 2019 Årsredovisning Brf Marmorn 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Högalid.

Storlek

Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

0420

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Våningsplan 1 (1 trappa).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939

Föreningen

Föreningens namn: HSB Bostadsrättsförening Marmorn i Stockholm
Organisationsnummer: 702001-4085
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0420
Antal lägenheter: 539
Antal lokaler: 22

Stockholmsutställningens trädgårdar var inte funktionalistiska i bemärkelsen att de var rationella eller enkelt utformade. Tvärtom tänkte man sig ofta funkisstilens strama huskroppar inbäddade i riklig grönska. Typiskt för 1920- och 30-talens utemiljö var stamsyréner, ölands-sten, rosor och perennrabatter. I den kulturhistoriska klassificeringskartan för Stockholms innerstad (bilaga till Stockholms översiktsplan) har Marmorn erhållit den högsta klassificeringen, ?blå?, tillsammans med bland annat Stadshuset, Operan samt byggnaderna i Gamla Stan. Våra hus har genomgått flera renoveringar med bland annat byten av fönster och fasadfärger, stambyte, byte av elledningar och byte av samtliga hissmaskinerier. Föreningen försöker dock vara mycket försiktig vid större renoveringar av detta slag. Föreningen har en egen hemsida som är väl värd ett besök varifrån ovanstående information är hämtad. http://www.marmorn.se/

TV

Ansluten till kabelnät via Com Hem. I avgiften ingår ett grundpaket för mer information kontakta Com Hem www.comhem.se alternativt på telefon 0771-55 0000.

Internet

Bredband finns installerat och abonenemang tecknas av varje enskild bostadsrättsinnehavare hos Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 1 793 SEK / mån
Värme, vatten och Kabel-TV

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Värme, vatten och Kabel-TV

Driftskostnad

647 SEK varav:
Försäkring: 175 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Övrigt: 222 SEK
Övrigt avser Gas. Dessa uppgifter är endast ungefärliga och uppskattade.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.17491 %
Andel av årsavgiften: 0.17491 %
Betalas av: Säljare

Bilplats

I området gäller boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillstånd är gratis och månadskort kostar ca 1 100 kr.
De parkeringsplatser som föreningen har är induviduella och nuvarande kötid är ca 10 år

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av 8 st tvättstugor, 3 st cykelrum, 2 st gästlägenheter, 2 st musikrum, 1 st snickarrum. Mycket fina planterade gårdar mellan husen med utemöbler. På gården finns även gungor och sandlåda för barnen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy