Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 5 470 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Bud
Adress
Blekegatan 1, 3tr, Liljeholmskajen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
89 kvm
Avgift
3 848 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös 3:a med två stora balkonger och fönster i fyra väderstreck. Möjlig 4:a. Mycket låg avgift.

Varmt välkomna till denna generösa och ypperligt planerade gavel 3:a. Här erbjuds rejäla fönsterpartier i fyra väderstreck samt två stora balkonger.
Trivsam och lugnt belägen med en fin, spännande planlösning som enkelt kan byggas om till en 4:a. Se alternativ planlösning.
Den delvis öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge och låter ljuset flöda fritt mellan rummen.
Köket är väl disponerat och fullt utrustat med gott om förvaring och bra arbetsytor. Matplatsen invid fönstret rymmer ledigt 6-8 personer. Ett härligt kök som gör det till ett nöje att bjuda hem gäster på middag.

Vardagsrummet har gott om plats för en större soffgrupp och bord samt annan inredning. Vardagsrummets stora fönsterpartier släpper in gott om ljus och härifrån når du ut till den härliga balkongen. Inglasningen skapar ett mysigt uterum som tillåter umgänge från tidig vår till sen höst. Här skiner solen från eftermiddag till sen kväll.

Lägenhetens två rymliga sovrum ligger lugnt belägna mot föreningens innergård. Förvaring erbjuds i flertalet garderober.

Badrummet är stort och ligger i anslutning till hallen. Ett helkaklat och fräscht badrum med golvvärme, wc, badkar, och en praktisk tvättavdelning med tillhörande förvaring. Välkomnande och rymlig hall med plats för klädavhängning samt ytterligare förvaring i garderober.

Attraktivt belägen på Liljeholmskajen invid flertalet parker, grönområden, tvärbana, och Mälarens vatten. Området erbjuder även mycket bra service och stort utbud av bra matbutiker, skolor, förskolor, restauranger, caféer, gym m.m. För den som söker ännu större utbud så finns Liljeholmens stora galleria på ca 5 minuters promenadavstånd. Till Södermalm promenerar ni på ca 10 minuter.

Stor och stabil förening med mycket god ekonomi där föreningen genomfört avgiftssänkningar flera år i rad. I föreningen finns även en gästlägenhet. Hissen tar er bekvämt ned till varmluftsgaraget samt till ert stora förråd med separat ingång.

Bostadsfakta

Kommun

Kv Byggledaren 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.71%.

Församling

Hägersten.

Storlek

Boarea 89 kvm.

Rum

3 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

352

Våning / hiss

Våning 3 av 0.
Hiss finns.
Stor hiss med plats för barnvagnar

Byggnad

Byggnadsår: 2004/2005
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Byggledaren 1
Organisationsnummer: 769616-6763
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 352
Antal lägenheter: 136
Antal lokaler: 3

Föreningen Brf Byggledaren 1 förvärvade fastigheten år 2010. Fastigheten innefattar 124 st. bostadslägenheter, ett gruppboende med 12 st. lägenheter samt 3 st. lokaler.
I dagsläget finns det 7 st. kvarvarande lägenheter med hyresrätt.
Fastigheten består av ett kvarter med sex sammanbyggda byggnader uppförda i mellan fyra till åtta våningsplan med bostäder, bottenplan samt källare. Byggnadernas placering bildar en innergård mellan husen. Garage finns med nedfart från gatan. Fastigheten är belägen på Blekegatan 1-9, Fredsborgsgatan 2-10 samt Förmansvägen 21-29.

Föreningen har mycket god ekonomi och har sänkt avgifterna med 20% de senaste fyra åren. 2018 amorterade föreningen 4500 000 kr på sina lån i samband med detta sänkte föreningen sina avgifter med 5%.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Se föreningens hemsida för mer information; www.byggledaren.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och har sänkt avgifterna flera år i rad. De senaste fyra åren har föreningen sänkt avgifterna med hela 20%. År 2018 amorterade föreningen även 4500 000 kr på lånen. Föreningen har goda inkomster från förskolan som hyr lokaler i föreningen på bottenplanet.

Energideklaration

Energiförbrukning: 102 /per kvm (atemp) och år

TV

Föreningen är ansluten till ComHem vilket betyder att alla som bor i fastigheten har gratis tillgång till det analoga basutbudet av TV-kanaler. För att få tillgång till fler kanaler via ComHem tecknas ett personligt avtal med dem. www.comhem.se.
Det går också att använda andra leverantörer via Open Universe öppna nät. För mer information se www.openuniverse.se.

Internet

Fastigheten ansluten till fibernätet via Open Universe.
För mer info se: https://www.openuniverse.se/

Månadsavgift

Avgift: 3 848 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg försäkring.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Lägenheten har två stora balkonger. Den största balkongen är inglasad och erbjuder eftermiddag samt kvällsol. Den andra balkongen vetter mot innergården och erbjuder sol från morgon till sen lunch.

Bilplats

Föreningen har 82 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 1 416 kr/mån.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. I föreningen finns grovtvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum samt en gästlägenhet som kan hyras för 250 kr/dygn. Trevlig gemensam innergård med grillplats.

Övrigt

OMGIVNING
Liljeholmskajen är ett expansivt, lugnt och sjönära område. Här finns all service man behöver såsom mataffärer, caféer, restauranger med uteserveringar, gym, kemtvätt och flera olika frisörer. Vill man känna storstadens puls så har man Södermalm och Hornstull bara några minuters promenad bort. Runt knuten finns Årstaskogen med härliga grönområden med promenadstråk och motionsspår. Önskar man utöka promenaden så finns trivsamma Gröndal och sjön Trekanten i närheten. Vill man träna inomhus så finns gymkedjorna SATS, Puls & Träning samt Gymmet representerade i området. Från Liljeholmskajen har man det mesta inom promenad- och cykelavstånd. Liljeholmsgallerian på Liljeholmstorget ligger bara några minuters promenad bort och är ett stort shoppingcenter med ca 90 butiker, systembolag, apotek, affärer och restauranger. Läs mer om gallerian på www.liljeholmstorget.se. Önskar man ett större utbud av butiker så ligger Skärholmens Centrum och Kungens Kurva med butiker såsom IKEA, Citygross och diverse annan dagligvaruhandel ca 10 minuter resväg bort med bil. Ett mycket barnvänligt område med flera lekplatser, parker och skolor. Både förskolor, grundskolor och gymnasium finns representerat i Liljeholmen. Förskolor finns det flertalet av på Liljeholmskajen och på Sjöviksbacken precis invid finner ni Årstadalskolan. På Sjövikshöjden finner ni även nybyggda grundskolan, Sjöviksskolan.

https://arstadalsskolan.stockholm.se/
https://sjoviksskolan.stockholm.se/om-skolan

KOMMUNIKATIONER
Området erbjuder utmärkta kommunikationer. Något kvarter bort ligger Tvärbanan Årstadal. Även flera bussar trafikerar Sjövikstorget och på endast någon minut med tvärbanan eller buss tar ni er till Liljeholmens C där Tunnelbanan och flertalet busslinjer ansluter. Med tunnelbanans röda linje från Liljeholmen tar du dig till T-centralen på endast 10 minuter. En station bort med tvärbanan ligger Årstaberg. Där går pendeltågets alla linjer mot Märsta, Bålsta, Kungsängen, Södertälje och Västerhaninge. Flygbussarna går från Liljeholmstorget till Arlanda. Anställda på Scania kan ta företagets direktbussar från Liljeholmstorget till Södertälje.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy